Přátelák Bojanovice - Lečice

20.08.2011 16:00

Hoši od Kocáby jasně Bojanovice přehráli, ale nabídli jim vítězství

Aby měl pan Kasal aspoň někdy radost

Generálka na mistrovskou sezonu se nepovedla. Lečice stále ještě bez Martina Kostečky, Messiho i Víška (v případě Habery tomu tak bude celý podzim) sice v Bojanovicích herně obstála, avšak se svým vyzrálejším fotbalovým pojetím tentokrát neuměla patřičně naložit a selhávala v koncovce. Buďme alespoň rádi za blažený výraz ve tváři domácího trenéra Miroslava Kasala. Ten se před utkáním klepal jako ratlík, poněvadž v minulých přátelácích jeho tým dostával od Galacticos pořádné dardy a kdyby byl i nyní lečickými hvězdami přejet, bojanovičtí fanoušci by pana Kasala sesadili z funkce. Takže jsme vlastně porážkou učinili dobrý skutek a charizmatický kouč zase jednou poznal radost…

BOJANOVICE  –  LEČICE    2 : 1

Boban Arena – Jen úvod byl vyrovnaný, Lečice si na krásně upraveném trávníku posléze vytvořila územní převahu, předváděla líbivý přechod do útoku, ofenziva však končila před domácím vápnem. Hra dopředu postrádala důraz a dravost, neboť kanonýr Jan Hořák stál opět v bráně. Přesto jsme Bojanovické zlobili, Radim Sobotka neskrýval chuť do fotbalu, běhal, dokonce i přihrával. Pár dobrých momentů měl Kuba Jaruška, naše jediná letní posila.

Nejblíže ke gólu jsme měli po trestném kopu dobře vyspalého Josefa Smetany. V poslední době bývá zvykem, že se Průjezďák teprve rozbíhá, ale ostatní se už k brance obracejí zády a jdou rovnou na půlku, kde potom soupeř rozehrává. Nechápeme, kde Bojanovice sebraly takového gólmana. On balon vyškrábl na břevno a zneškodnil i dorážku Arnoštovu.

Sranda nás přešla poté, co ve druhém poločase soupeř dvakrát skoro zadarmo skóroval. Hoři nejprve váhal s vyběhnutím a nechal se jednoduše obstřelit, pak zase stál příliš daleko a spadl mu tam nepříliš povedený oblouček. Jako kdyby Okapník pouštěl míče skrze okapy! My se dlouho ne a ne trefit. V dobré pozici přestřelil Kozel, vyloženou šanci zazdil střídající Pišta, jemuž byla branka taktéž nízká. Je ovšem třeba i připomenout, že v domácí obraně kralovali starší pánové, kteří si snad odskočili z domova důchodců v Dolních Jirčanech.

Nemýlil se až Pepa Smetana, dostal parádní kolmý pas od Lukašenka, popošel si s míčem do vápna, podíval se, kde stojí gólman, načež mu to krámský Průjezďák chytrou ranou posadil k tyči. Nešlo o takzvanou kontaktní branku, jelikož rozhodčí Kasal ihned rafinovaně zápas ukončil. Vědělo se, že se kope dvakrát 40 minut, ale závěr byl pískán v nějaké osmasedmdesáté…                                                                                             (msč)

 

Branky: 50. Kohout, 64. Petrák – 76. Josef Smetana ml. Rozhodčí: Kasal (Bojanovice). Vrchní komisařka: Miluška Smetanová (Krámy). Bez ŽK.

Diváci: 76. Poločas: 0:0. Hráno jako přátelský zápas 20.8. 2011.

Lečice: Jan Hořák – Váňa, Josef Smetana ml., Prášil, Houska – Fr. Dědina, P. Svoboda, L. Kostečka, Jakub Hořák – K. Jaruška (41. Hovanec),

R. Sobotka. Hrající trenér Zdeněk Houska-Rohlíček.

 

Magické číslo: 182 - Matějka (svědci Tácek Arena v Davli, stadion v Bojanovicích)