13. Kosova Hora B - Lečice (7:1)

19.11.2011 13:30

Přijeli, viděli, nářez dostali

Lečice zakončila podzim s ostudou ● Domácí nás litovali ● Pepa Hrbek ještě dost chytil ● Matějka odmítal střílet ● Čestný úspěch zařídil Kojenec ● Frustrovaný Kozel nemůže spát ● Bude na jaře odveta?

Co k sedmigólové nakládačce od Kosovy Hory říci? Pravda, který tým by se snadno vzpamatovával po masakru příbramské disciplinárky a dlouhodobé ztrátě tolik klíčového fotbalisty, jakým je pro Lečici Průjezďák, ale tady smrdí ještě něco jiného. Herní a výsledkový rozklad panuje už od zbytečné porážky v Počepicích, tedy pět zápasů. Hochům od Kocáby chybí soudržnost a vnitřní síla, tedy atributy, které nás dostaly do III. třídy a jež nás do poloviny podzimu div nepostrkovaly za dalším postupem. Najednou na to někteří kašlou, ani s omluvou za neúčast na utkání se neobtěžují.

 

KOSOVA HORA   –   LEČICE    7 : 1

Kosova Hora - Na srazu před odjezdem do Kosovky trenér Hrubesch napočítal pouze osm použitelných hráčů. Vše zachránila připravenost Matějkova i Pepy Hrbka, který posnídal půl dalamánku, dva bílé jogurty, poprvé v sezoně si vlezl do brány a umožnil tak Kozlovi operovat v poli. Velký diplomat Libuna zase dokázal unést z domova Rákosku. Získali jsme i náhradníka pro případ vynuceného střídání – svlékl se Petr Dědina-Lanýž. Namohl si břišní svalstvo, po celý zápas totiž na lavičce zadržoval dech, aby nerozpáral dres s číslem 7 patřící jinak Průjezďákovi… Lidé z Kosovy Hory problémy Lečických vypozorovali a utrousili nejedno slovo soucitu.

Paradoxně jsme mohli jít do vedení a třeba si pomoci, aby se utkání vyvíjelo jiným směrem. Osamocený Lukašenko naneštěstí netrefil branku. Vzápětí nám po závaru před brankou míč poskakoval po břevnu, za chvíli domácí nastřelili tyč, průšvih už doslova visel ve vzduchu.

Demolice hochů od Kocáby započala v 19. minutě, domácí Vilas dorazil do sítě střelu vyraženou Pepou Hrbkem. Následný gólostroj Kosovy Hory se zastavil na poločasovém bůru. Spadla tam hlavička přes celou bránu, tečovaná rána, jedovka, kterou se Pepa marně snažil vykopnout nohou a ještě penalta, již spáchal lečický gólman. A to ještě Hrubeschův synovec minimálně čtyřem ponížením bravurními zákroky zabránil.

Vedoucí mužstva Jaruška Váňová-Kaká raději druhý poločas strávila v kantýně, odkud se nehnul ani zaskakující vrchní komisař Láďa Kropil. Krámské Ultras u lajny zastupoval Jiří Sadílek, aktivita táty Hořáka má ovšem jinačí šťávu.

Přáli jsme si alespoň čestný úspěch a dočkali se ho v 63. minutě, kdy vypálil Rákoska a František Dědina-Kojenec míč pohotově uklidil na správné místo. K další korekci skóre už nedošlo, poněvadž Pepa dost lacino inkasoval pošesté a čtyři minuty před koncem i posedmé. Po všech stránkách lepší soupeř si fotbalu víceméně užíval a s důrazem to již tolik nepřeháněl, v několika vyložených šancích se ukopával. Lečice na druhé straně zkoušela o něco více útočit, ale Messi se ne a ne prosadit, Václav Dvořák-Matějka pro změnu i z výhodných pozic odmítal střílet, prý viděl lépe postavené spoluhráče.

Cesta zpět se nesla v pochmurném duchu, nejvíc trpěl Petr Svoboda-Kozel. Ten se hned tak nevzpamatuje z verdiktu příbramské disciplinárky, jež za námi nezaviněnou kovbojku v Hřiměždicích nesmyslně na čtyři zápasy zlikvidovala Pepu Smetanu a sáhla i k dalším trestům, nad nimiž zůstává rozum stát. „Já z toho pořád nespím, a když přece jen usnu, zdá se mi o tom. Oni se tam s námi vůbec nebavili,“ hořekoval Kozel Spytihněv. Skuteční srdcaři ještě u Kocáby nevymřeli.

Dojde na jaře v Lečici proti Kosově Hoře k odvetě? Pokud OFS Příbram uskuteční svůj záměr o ukončení činnosti a odstřihne pokračování soutěží, zakončili jsme sezonu výsledkem 1:7. Rozhodně nic ke chlubení.                                                                                                                                (msč)

 

Branky: 33. a 41. Moudrý, 64. a 86. Mulač, 19. Vilas, 35. Fafek, 45.+1. Kutil z pen. – 63. Fr. Dědina. Rozhodčí: Hudeček (Hvožďany) 7.

Vrchní komisař: Ladislav Kropil (Malá Lečice) 8.

ŽK: Josef Hrbek, P. Svoboda. Diváci: 78. Poločas: 5:0. Hráno 19.11. 2011.

Lečice: Josef Hrbek 6 – Váňa 5, Jan Hořák 5,5, Houska 5, Hovanec 5 – Fr. Dědina 6, M. Rákosník st. 6,5, Messi 6, P. Svoboda 5,5 – L. Kostečka 5, Dvořák 5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8. Vedoucí mužstva Jaruška Váňová-Kaká 10.

 

Lavička: P. Dědina. Chyběli: Víšek (zranění), Josef Smetana ml. (v trestu), M. Kostečka, Sobotka (zaměstnání), Jakub Hořák (kocovina a nezájem), K. Jaruška, Křivonoska, Prášil, Kilián, Dušák, Břečka (?).

Hráč utkání:     Martin Rákosník st.

Střelci Lečice: 4 – Jakub Hořák, K. Jaruška, 3 – L. Kostečka, 2 – Fr. Dědina, Jan Hořák, Křivonoska, Josef Smetana ml., Sobotka, 1 – Hovanec, Messi, Prášil, M. Rákosník st., Váňa.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 178 minut (do dalšího zápasu jde s 9 minutami), Jan Hořák - 159 minut (do dalšího zápasu jde s 5 minutami), Josef Hrbek 19 minut (do dalšího zápasu jde se 4 minutami), Břečka 6 minut (do dalšího zápasu jde se 79 minutami).

 

Magické číslo: 221 – Čertík, 212 – Průjezďák, 207 – Hrubesch.