9. Vysoký Chlumec - Velká Lečice

19.10.2013 15:30

Tři body ukáply. Ale žádný jásot

Mise v podzámčí splněna ● 113 zahozených šancí ● Okapník se opět řádně trefil, avšak Kojenec zrovna tak ● Také Bolek „koláčostřelcem“ ● Arnošt? Krámský Golem ● Hraje-li Pišta, boduje se ● Zámecký kastelán trnul před Střihavkou ● Skvělá chlumecká kantýna, co odkoukaly Kaká a Simona?

Zápas roku ve Vysokém Chlumci byl očekáván s napětím. Při nynější lečické bídě se na hřišti týmu, co letos ve III. třídě ještě nebodoval, zkrátka muselo vyhrát, přes to žádný vlak nesměl jet – ani ten z Nových Dvorů. Povedlo se, nálada je lepší, ale o absolutní spokojenosti se mluvit nedá. Hoši od Kocáby, viditelně a ve všem lepší než soupeř, totiž předvedli spoustu ležérnosti, frajeřinek, které si zatím ještě dovolit nemohou, totálně odfláknutou poslední půlhodinu. Nyní hrozí, že takhle bezstarostně nastoupí i k příštímu zápasu s Dalekými Dušníky B a vykoledují si pořádný lepanec. Hrubeschi, buď na mančaft zlý!

 

VYSOKÝ CHLUMEC   –   LEČICE    0 : 5

Vysoký Chlumec – Pochvala za to, že si téměř všichni hráči uvědomili vážnost situace a na zápas dorazili, i Průjezďák až z daleké ciziny. Jest ovšem nutno poznamenat, že Průjezďáci už jsou v Lečici dva. Tomáš Rambousek-Rambo byl v proslulém knínském podniku Vyhlídkou načapán v šest ráno po remíze s Boroticemi. Chyběl tak pouze Rákoska junior, který si nebere k srdci doporučení kapitánovo a pořád raději holduje hokeji. Nejsmutnější je z toho Čahoun junior, u trenéra však platí opak.

Lečice vykročila za vítězstvím už ve druhé minutě, Střihavkův polovysoký roh prošel do malého vápna a tam ho Jan Hořák-Okapník ušmudlaně dotlačil do sítě. Hoři už konečně začal dávat regulérní góly a v onu chvíli se dočasně radoval z vedení v klubové tabulce střelců.

Za druhou branku je třeba zatleskat domácím, bylo to o gestu fair-play. Přiznali se k rohu, jímž Lečice nepohrdla. Od praporku zacentroval Arnošt, míč hlavou lízl Petr Štěpán-Bolek a velmi potěšil Hrubesche, jenž to kdysi svým vysokým čelem uměl také. Potěšil i sám sebe, neboť se za hochy od Kocáby trefil v soutěžním utkání premiérově. Bolek zároveň navázal na novou metodu Okapníkovu. Ten minule hlásil koláč a hned z toho byl gól. Druhý novopečený otec Bolek přiznal v týdnu Čertíkovi na Nové Vsi koláč z burčáku a také okamžitě skóroval…

Třetí gól padl po ukázkové akci. Dlouhý výkop Kozlův, balon sebral Okapník, zasprintoval s ním, předložil před bránu, kde se zjevil a nemýlil Josef Smetana-Průjezďák. Pepa za Lečici v mistráku vstřelil branku poprvé od 25. srpna 2012 a utkání v Oborách.

Děsivé, co všechno Hrubeschova squadra do přestávky ještě nedala, mávač Matějka napočítal 113 zahozených šancí. Vypočítávat všechny nemá smysl, stačí jmenovat jen úniky Kojencovy a jeho slabé střely doprostřed brány, nedotažené akce Arnoštovy, nepřesnosti Okapníkovy.

Samostatnou kapitolu představovaly pokusy Střihavkovy. Ten z výhodných pozic pálil pokaždé tam, kam byl zrovna natočen, tedy kamsi k rohovému praporku. Nedej Bože, aby Kamil stál čelem ke chlumeckému zámku, to by asi památkáře ranila mrtvice… Velké sólo Lukašenkovo zastavil rozhodčí a posléze se omlouval, že po faulu nenechal výhodu. Komicky dopadl trestný kop Arnoštův, který poslal dělovou kouli přímo na komoru bratra a spoluhráče Okapníka a málem jej přinutil střídat…

Lečici vyšel i vstup do druhého poločasu. František Dědina-Kojenec se obratně vyhnul ofsajdové pasti a netradičně chladnokrevně zvýšil na 0:4. Sklaplo přitom Okapníkovi, jenž přišel o samostatné vedení v pořadí střelců, krámský soused ho tímto dorovnal. Posléze z dálky napřáhl Kamil Rada-Střihavka a jelikož tentokrát stál, jak stát měl, na pátý gól stačila i papírovka, již brankář nečekaně propustil do sítě.

Šancí už potom tolik nebylo, Lečičtí se utápěli v nesmyslných parádách. Místo aby ve Vysokém Chlumci odmazali debakly s Dublovicemi a Kamýkem, sami si naopak říkali o brankový trest. Musel se tedy rozchytat Kozel, jemuž k nule pomohl i István Tokaji-Pišta odvracející balon z brankové čáry. Ten o poločase nahradil na levém beku Víška a pak začal řádit po svém. Stalo se také, že během deseti vteřin urazil u lajny tři nebezpečné míče! Pišta je hotový kouzelník, s jeho přítomností se Lečici daří. Považte, dal gól na Nové Vsi a přispěl zde k milosrdné porážce 1:3. Nato čtyři zápasy chyběl a tým to vždycky odskákal. Pišta se vrátil a už z toho byly čtyři body, remíza s Boroticemi a výhra v Chlumci!

Hoši od Kocáby mimo to nabídli již jen představení o krámském Golemovi. Jakub Hořák-Arnošt, o jehož atentátu na staršího bratra už byla řeč, u postranní čáry naletěl do Průjezďáka jako odbrzděný novodvorský vlak a div ho nepřizabil.

Radost nad vysokou výhrou (na zahozené tutovky se už kašlalo) po zápase umocnily manévry před chlumeckou kantýnou. Pivo velmi solidní, lednice zásobená až běda. Jestli si Jaruška Váňová-Kaká a Simona Rohlíčková nepřinesly bloky a nedělaly poznámky, budeme příště u Kocáby zase zklamáni.

Vrchní komisař Láďa Kropil nasazoval k rekordnímu Magickému číslu, nepřítomného Kudrnáče skvěle zastoupil kudrnatý Jarda, nejmladší z rodu Hamrů-Maršíků.

Jen aby dobrá nálada vydržela i po příštím kole a duelu proti nevyzpytatelným Dušníkům.                   (msč)

 

Branky: 2. Jan Hořák, 18. Štěpán, 24. Josef Smetana ml., 53. Fr. Dědina, 56. K. Rada. Rozhodčí: Štěpán Šikýř (Drásov) 8. Vrchní komisař: Ladislav Kropil (Malá Lečice) 10. Bez ŽK. Kantýna na stadionu: 10. Diváci: 103. Poločas: 0:3. Hráno 19.10. 2013. 

 

Lečice: P. Svoboda 7,5 – Toman 7,5, L. Kostečka 8, Rambousek 8, Víšek 6 (46. Tokaji 7,5) – Štěpán 7 (65. Zboženský ml. - ), K. Rada 7,5, Fr. Dědina 7,5, Jakub Hořák 7 – Josef Smetana ml. 7,5 (75. Josef Hrbek - ), Jan Hořák 7. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 9. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 10.

Lavička: Houska, Váňa. Chyběli: Messi (zranění a zaměstnání), M. Rákosník ml. (hokej), Dušák, Fr. Holec ml. (?).

Hráč utkání: Lukáš Kostečka-Lukašenko

Střelci Lečice: 3 – Fr. Dědina, Jan Hořák, 2 – Jakub Hořák, K. Rada, Tokaji, 1 – Josef Smetana ml., Štěpán.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 172 minut (do dalšího zápasu jde se 172 minutami), Josef Hrbek – 9 minut (do dalšího zápasu jde s 28 minutami).

 

Výroky dne

„Já byl tak platonicky zamilovanej do Hany Dvořákové, že jsem na její svatbě vypil flašku vodky na ex a pak udělal asi sedm koláčů. Teď jsem po letech u Dvořáků zastihl všechny tři holky a bylo mi mezi nimi moc dobře.“ (trenér Hrubesch vzpomínající na své bouřlivé mládí)

„Ty seš jak parní lokomotiva. Kolik vážíš, ty vole?“ (Josef Smetana ml. na Jakuba Hořáka, který jej, ač o 113 kg lehčí, sestřelil u postranní čáry)

„Ty to máš jako chlebník. Že si v tom nosíš taky svačinu?“ (Václav Rákosník na domácího výběrčího, který Vyhlídkovi dal ihned za pravdu)

„Pepo, kdybys na něj jen bafnul, tak se posral!“ (trenér Hrubesch na Josefa Hrbka, jenž nešel dost důrazně do gólmana stahujícího vysoký balon). „Nechtěl jsem z něj udělat dva.“ (Pepova lakonická reakce)

 

A co na to: Lukáš Kostečka

Vymýšlejí se píčovinky…

Je to zase on, starý LUKÁŠ KOSTEČKA-LUKAŠENKO! I když bychom ho možná raději viděli více vpředu, poněvadž  je také gólovým hráčem, choulostivý post ve středu obrany je důležitější. A tam bývalý rapiďák na podzim hraje s nebývalým přehledem, noblesou i důrazem. Po boku Rambově se takřka nemýlí. Lukašenko přitom ostatní nabádá k větší zodpovědnosti, neboť zase  přijdou silnější soupeři.

Čekal jsi v Chlumci takhle jednoduchý zápas?

To ani ne. Vzhledem k předešlým výsledkům to v žádném případě nemohl být jednoduchý zápas.

Nebylo tam těch parádiček až příliš? Vždyť jsme si mohli dost vylepšit skóre.

Ono jich zase tak moc nebylo. Jenom jsme si pořádně nenahrávali, komplikovali jsme si to sami.

Hrál už si stopera vedle Rohlíčka, bráchy Martina, Průjezďáka, Kozla, teď ti to parádně šlape s Tomášem Rambouskem. V čem je Rambo jiný?

On je úplně všude, hrozně se snaží. Kolikrát hraje středního záložníka, doplňuje i útok. Takový Rohlíček míval všechno dané. Odhlavičkoval si, odkopnul, ostatní pak bylo na mně.

Domníváš se, že už skončila doba přídělů? Bude Lečice bodovat častěji?

Nemyslím si to, nebo těžko říct, protože Chlumec byl až moc slabý soupeř a my hráli jen na poloviční výkon. Když se dvacetkrát netrefí brána, při trestňácích se vymýšlejí všelijaké píčovinky…

Lukašenko se zároveň omluvil z příštího zápasu. Zrovna v sobotu po poledni bude v Praze členem volební komise.                                                                                                                                                                                    (msč)

fotogalerie zde>>