9. Velká Lečice - Kamýk

16.10.2010 15:30

Bída nemá konce

I Kamýk ztrestal Lečici  -  Suneme se k ocasu (tabulky)  -  Kozlovi zlomili roh  -  Debutant Božidar do týmu zapadl  -  Arnošt dostal šanci, nepřesvědčil  -  Pepa Hrbek pouštěl, neboť se bál louže

Třetí porážka za poslední čtyři zápasy a už to začíná smrdět průserem. Příště jedeme k lídrovi z Knína jako totální outsideři, ranec se dá očekávat a z toho, pánové, bude ocas tabulky a boj o holou záchranu! Není přece možné, aby III. třída byla nad síly lečických Galacticos, jenže nějak to tím zavání. Nadějně rozehraný domácí zápas s Kamýkem se zvrhl v debakl. A to jsme byli o chlup lepší než v minulém domácím utkání s Hrašticí, s níž se prohrálo nejtěsnějším výsledkem. Jelikož jsme ovšem neschopni dělat pořádný vítr v soupeřově vápně, na lepší výsledky pomýšlet nelze.

LEČICE    –    KAMÝK    1 : 4

Kocába Arena – Průser až na půdu! Koupit doma čtyřku od Kamýku, jenž byl mnohem hratelnějším soupeřem nežli Hraštice, na kterou jsme před třemi týdny absolutně neměli, nasvědčuje, že lečický fotbal se dostal do těžkých nedbalek. Nikdo neví, kudy vede cesta ven. Naříkáme nad opakovanou nepřítomností Messiho, ale v závěru minulé sezony se přece postup vykopal i bez něho.

Úvod byl přitom zatraceně nadějný. Popescu kopal roh, balon z hlavy dezorientovaného obránce hostů zapadl přesně k tyči. Lečice rozhodně v těchto fázích zápasu vypadala dobře. Nepřijel Lukáš Kostečka, šéf volební komise na obvodu Praha 36, debutoval novodvorský občan Božidar Prášil, fotbalista každým coulem. Bylo radostí pohledět či spíše uslyšet, jak mu při řešení ošemetných situací a odvracení nebezpečí míče pleskaly o břicho, jen jeho manželka Paula z toho byla mírně vykolejená.

Neuběhla však ani půlhodina a přišli jsme o Kozla Spytihněva. Vyběhl si pro míč, setkal se s nadkolenním svalem našeho kapitána Rohlíčka a způsobil si otřes mozku, zlomeninu pravého kozlího rohu a pocuchání kozlí bradky. Po téměř desetiminutovém ošetřování sice pokračoval ve hře, ale pak to vzdal. Rozumně. Do brány šel Pepa Hrbek snídající tentokrát chléb s paštikou, což mu mělo pomoci k bezchybnému výkonu jako před týdnem v Dalekých Dušníkách. Dvě minuty nato ovšem hosté vyrovnali efektní hlavičkou Mazourovou. Ještě mohl do poločasu vrátit vedení na lečickou stranu František Dědina. Přetlačil s míčem tři hráče, ale když se ocitl tváří v tvář brankáři, napral to do něj. „Dneska mě kvalitně přebalili, ale plenky hrozně škrtily. Proto mě pravá noha neposlechla,“ držel si Kojenec v kabině hlavu v dlaních.

Marně o přestávce trenér Hrubesch ponoukal mužstvo ke zvýšené aktivitě s přesvědčením, že Kamýk není soupeřem z nejsilnějších. Pár náznaků se sice objevilo, leč skóroval soupeř. Zkoprnělá Lečice byla nucena nasadit tlak, k tomu však neměla potřebný potenciál, umění ani kliku. Jedna jediná akce volala po gólu: Sobotka vybojoval u lajny balon, který pomalu směřoval do autu, dřívější blonďák, nyní vyholenec z pražského Rapidu, ovšem nasadil třetí kosmickou, doběhl téměř nemožné a centroval přesně na malé vápno. Libor Váňa z první překopl…

Dál už to fakt nešlo. Lečická křeč přerostla v celoplošné bezvládí, odpadl i muž s nejvyvinutějším fotbalovým mozkem Pepík Smetana. Částečně omilostněný Arnošt Hořák nebyl vůbec vidět. V Dušníkách znovu nechal mančaft ve štychu, za což měl nyní pocítit trenérův hněv. Starý dobrák Hrubesch své dítě před zápasem vyzval k vysvětlení a vyjádření, jak že to vlastně se vztahem k Lečici myslí. Arnošt na to, že se i za týden bude věnovat přítelkyni a do Knína nepojede. Kouč nemohl jinak, Arnošta strčil na lavičku a zvedl z ní až pro druhou půli. Efekt to nepřineslo.

Namísto boje o plichtu jsme si to vyžrali až do dna. Dva slepené góly v poslední desetiminutovce nás dorazily. Pepa Hrbek přitom přiznal, že střelu z pořádně ostrého úhlu na 1:3 by mohl chytat. „Stál jsem blbě u přední tyče, úkrok jsem nechtěl udělat, jinak bych šlápl do louže. Stejně jsem se v ní pak vymáchal,“ pravil Pepa s nevinným obličejem.

Jen aby v dalším utkání v Novém Kníně nedošlo k vraždění více neviňátek. Nebo snad lídra tabulky načapáme? Kéž by…                                                                                                                                                 (msč)

Branky: 12. vlastní Koťátko – 32. a 84. P. Mazour, 56. Vaněček, 80. L. Čedík. Rozhodčí: Veselý (Neumětely) 6,5. ŽK: Josef Smetana ml., Jan Hořák. Vrchní komisařka: Miluška Smetanová. Diváci: 70. Poločas: 1:1. Hráno 16.10. 2010.

Lečice:  P. Svoboda 7 (30. Josef Hrbek 6,5) – Houska 6,5, Prášil 7, M. Kostečka 7,5, Víšek 6,5 – R. Sobotka 6,5, Josef Smetana ml. 7, Fr. Dědina 7, Hovanec 6 (53. Váňa 6) – Dvořák 6 (46. Jakub Hořák 6), Jan Hořák 6. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7.

Lavička: M Rákosník st. Chyběli: L. Kostečka (volební lídr v Praze), Messi (zaměstnání), Pilecký (úspěšný start na tenisovém turnaji).

Hráč utkání: Martin Kostečka

Střelci Lečic: 9 – Jan Hořák, 2 – Jakub Hořák, Messi, Martin Rákosník st., Váňa, 1 – Josef Smetana ml.    

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda - 129 minut (do dalšího zápasu jde s 88 minutami), Josef Hrbek - 22 minut (do dalšího zápasu jde s 6 minutami).

 

Kabina plná Kapsy

Kocába Arena – Padesát mu už je, ale pokoj si nedá. Milana Dědinu-Kapsu máme všichni rádi jakožto bývalého hráče Lečice, kmenového člena KRKOS i herce krámského i novodvorského divadelního spolku. Jenomže konzumace se tomuto veselému chlapíku poslední dobou vymyká z kontroly. Eskapády, ataky, to pouze mluvení z cesty by bylo úletem nejpřijatelnějším a nejnevinnějším.

Kapsa v kabině po duelu s Kamýkem? Stojící, sedící, ležící, jen spící zaplaťpánbůh ne.  Odnášení sklenic, vyrážení cigaret z úst slušně se chovajících novinářů, ani synovec Kojenec s tím nemohl nic dělat. Dříve narození čtenáři si snad vzpomenou na zábavy v lečickém kulturáku v roce 1989, kdy Kapsa na linoleu před pípou vynalezl nový druh lepidla a kapsy u saka měl přeplněné vším možným. Pane Dědino prostřední, radit si můžeš, kde chceš, ale v kabině dodržuj pravidla!                                                                                                                                                                                                                                                               (msč)