9. Počepice - Lečice (3:1)

23.10.2011 15:30

Kašlali na první flek

Chtěli ostudu, mají ji mít ● Messi dravcem i packalem ● Nečitelný stav Průjezďákův a Jaruškův ● Předčasné střídání Baziho ● Sprcha nad Počepicemi – z Kozlových úst ● Saigon nebyl, Ildikó jenom breptala

Po devátém kole mohli vést tabulku III. třídy, vždyť dosavadní lídr z Kosovy Hory zařval v Dalekých Dušníkách, ale snad je to nezajímalo. Fotbalisté Lečice se hřáli na prvním fleku jen mezi 32. a 47. minutou, kdy po trefě Messiho v Počepicích drželi vedení, pak si nechali dát tři góly a zápas dohrávali s ostudným nezájmem. Hrstka srdcařů a bojovníků předtím dostala náš klub nejvýše v celé historii, ti další si toho zřejmě neváží, někteří dorazili na zápas nečerství nebo se nedostavili vůbec. Smutné zjištění, i s ohledem na to, že lečický fotbal slaví příští rok sedmdesátiny.

 

POČEPICE   –   LEČICE    3 : 1

Počepice – S Messim a Bazim v úderné sestavě, co víc si trenér Hrubesch mohl pro ofenzivu přát? I tak se zprvu dostali hoši od Kocáby pod tlak, domácím hrozili jen rychlých brejků, jež táhli právě Messi a Bazi, a také Kojenec. Zrovna ten měl možnost Počepické načít, ovšem po Messího průniku a kolmé přihrávce střílel vedle. Pak dobře vyspalý Messi zkusil své líbivé sólo zakončit sám a rovněž bránu těsně minul.

Čekalo se na trestný kop a nějakou „průjezdovku“.  První přišla v 31. minutě, avšak Josef Smetana ml., víkendový občan Nových Dvorů, nepovedenou ranou trefil zeď, přesto ještě vnikl do vápna dravý Messi, leč napálil pouze tyč. Vzápětí to konečně přišlo a dosavadní packal se dočkal.. Messi převzal velmi, velmi užitečný pas Okapníkův a tentokrát si už gólmana vychutnal. V té chvíli se Lečice vyhoupla do čela tabulky…

Počepice měly rovněž blízko k úspěchu, přežili jsme kritickou 36. minutu, kdy Kozlovi balon zazvonil na jednu tyčku, roloval přes celou bránu a brnkl i o druhou, kdosi z našich to na poslední chvíli stihl uklidit do bezpečí. Lečice zase školila soupeře technickými kousky. Jiří Křivonoska-Bazi  nechal v rohu šestnáctky dvakrát jednoho nešťastníka vyválet ve studené trávě klasickými povely „k zemi – vztyk“, škoda jen, že namísto střely, byť z těžkého úhlu, nakonec volil nepříliš výživnou přihrávku.

Stejně ještě přišla jedna tutovka, jedovatě vypálil K. Jaruška, brankář míč vyrazil před sebe do míst, kde se potuloval Kojenec, ten ovšem dorážku nezvládl a minul. A pořád se lehkostí pohybu a nezadržitelným tahem na bránu předváděl Messi. „Dávejte si bacha na tu čtyřku, hrajte na ni raději osobku,“ zoufale kvičel jeden z místních diváků.

Přišla poločasová přestávka a ve vzduchu se vznášelo cosi nedobrého. „Uvidíte, že teď dostanu tři čtyři góly,“ sýčkoval Petr Svoboda-Kozel a záhy se ukázalo, jakou že to měl pravdu. Ale přesto, proč se nehrálo soustředěně a zodpovědně, proč se nedalo nejtěsnější vedení držet co nejdéle, nechat Počepice vařit ve vlastní šťávě a případně je dál trestat z bleskových kontrů?  Hrála se sotva druhá minuta druhé půle, před vápno nám napochodoval domácí zadák a střelou bodlem načapal Kozla. Moc brzy vyrovnáno, Lečice opustila první flek v tabulce. Pořád ještě zbývalo trochu sil na nové vedení – Messi po tanečku u rohového praporku přízemní střelou třel tyč, Kojencův tvrdý pokus zneškodnil brankář. Když však nemastnou neslanou ranou odraženou od tyčky domácí Skalický otočil skóre, hoši od Kocáby se už vezli. Baziho naneštěstí chytil sval, nemohl běhat a musel svůj post přepustit Matějkovi. Sedm minut před koncem Počepičtí zvýšili na tři jedna a bylo vymalováno. Nepřesnou přihrávkou přitom jejich gólovou akci založil Průjezďák a potvrdily se tak zvěsti, že během víkendu nehrál u limonády Člověče, nezlob se, což platilo i u Kuby Jarušky. Vzezření obou bylo nečitelné, ale co s tím, nářek nad přístupem části mužstva k utkání o první místo už na začátku textu proběhl.

Úplně se přestalo hrát, sami jsme si říkali o debakl. Domácí zazdili šancí až běda, nastřelili tyč, chodili sami i ve třech na Kozla. Ten pochytal možné i nemožné a zákonitě se rozzuřil. Těsně před koncem obstoupila jižní část příbramského okresu tlaková níže, přeháňka ovšem nebyla dešťová a lidé mohli deštníky zase schovat. Kozel jen na protihráče plivl spršku jedovatých slin…A kde vůbec byla paní Ildikó Pišta von Tókai? Před dvěma týdny v Mokrovratech hrozila účastí na lavičce a pořádným Saigonem. V Počepicích po ní nebylo vidu ani slechu, Pišta jen poznamenal, že se jí do vlezlé zimy nechtělo. Lanýž zápas nedokoukal a předčasně ujel do Krámů. Tam brzy Kojencovi došla medovina…                                            

(msč)

Branky: 47. Lišman, 67. Skalický, 83. Pejša – 32. Messi.

Rozhodčí: Máša (Dobříš) 8. 

Vrchní komisařka: Bc. Marťásek-Hup Víšková-Messiová 8.

ŽK: Josef Smetana ml.  Diváci: 52.

Poločas: 0:1. Hráno 23.10. 2011. 

 

Lečice: P. Svoboda 7,5 – Váňa 7, Josef Smetana ml. 6,5, M. Kostečka 6,5, Hovanec 6 – Sobotka 4, K. Jaruška 5, Messi 7,5, Fr. Dědina 7 – Křivonoska 7 (70. Dvořák - ), Jan Hořák 6.

Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 6.  Vedoucí mužstva Daniel Dědina 10, Eliška Opičková 10.

Lavička: Josef Hrbek. Chyběli: Prášil, L. Kostečka (v trestu), Víšek, Houska (zranění), M. Rákosník st. (hokej), Jakub Hořák, Břečka, Kilián, Dušák (?).

Hráč utkání: Martin Dolejší-Messi

 

Střelci Lečice: 4 – Jakub Hořák, 3 – K. Jaruška, 2 – Jan Hořák, Křivonoska, Josef Smetana ml., Sobotka, 1 – Fr. Dědina, Hovanec, L. Kostečka, Messi, M. Rákosník st., Váňa.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 178 minut (do dalšího zápasu jde se 7 minutami), Jan Hořák - 159 minut (do dalšího zápasu jde s 5 minutami).

 

Magické číslo: 207 – Hrubesch, 206 – Čertík, 204 – Matějka.

Fotografie: