8. Lečice - Petrovice B (2:1)

15.10.2011 15:30

„Průjezdovky“ roku

Neuvěřitelný obrat v deseti lidech ● Hrubesch svému střelci vynadal ● Lukašenkův blikanec, málem i Arnoštův ● Zlý táta Hořák ● Atentát na Milana Maršíka ● Opět skvělý Pišta ● Kozel se zranil nad kopýtkem

Zápas, který vejde do historie lečického fotbalu! Hoši od Kocáby s béčkem Petrovic už od čtrnácté minuty prohrávali, po necelé půlhodině zůstali bez vyloučeného Lukáše Kostečky, do poločasu ještě bez pana Jiřího Hořáka, šéfa krámských Ultras. Něco přes deset minut před koncem byl každý fanoušek smířen s porážkou. Dokud se do toho nevložil Průjezďák a jeho zlatá dolní končetina. Dvěma výstavními střelami ze standardních situací skóre otočil. Kdo nebyl 15. října 2011 v Kocába Areně, přišel o „průjezdovky“ roku!

LEČICE    –     PETROVICE B     2 : 1

Kocába Arena – Běží 79. minuta, hraje se na „dolní“ bránu a Lečici se ani přes zvýšené úsilí dosud nedaří aspoň vyrovnat. Kope navíc jen o deseti mužích. Rozhodčí Máša v tu chvíli nařizuje proti soupeři trestný kop. Málokdo čeká, že z toho něco bude, vždyť míč stojí 30-35 metrů od branky, hosté vůbec nestavějí zeď. Josef Smetana ml.-Průjezďák volí svůj typický krátký rozběh, balon ladným obloukem přeletí všechno živé, odráží se od tyče a skočí za čáru. Pepa se široce rozpřaženýma rukama běží ke středovému kruhu, Vrchní komisař Josef Smetana st. na lavičce omdlévá pýchou.

Uběhnou sotva dvě minuty, Lečice zahrává roh, jeden z Petrovických si na míč hrábne rukou. Pan Máša to nevidí, ale asistent Matějka ho na to vehementně upozorňuje. Sudí tedy ukazuje na penaltovou značku, rozzuřený hráč soupeře balon odpaluje pryč a je vyloučen. Kdo půjde kopat? Někdejší penaltový specialista Libuna nasazuje mimikry jako chameleon, jeho následovník Arnošt už není na hřišti. Z trávníku je slyšet jméno Pepa Smetana, trenér nesouhlasí. „Tlak mi vylétl na dvě stě. On na penalty není, naposledy v Obořišti trefil tyč,“ přiznal po utkání Hrubesch.

Pepa vystřelí, gólman po míči jde, ale ten se samozřejmě odrazí od tyčky, avšak dokutálí se do sítě. Druhá „Průjezdovka“ roku, Lečice vede! „Popescu, ty jsi magor, ty vole!“ ječí zpocený Hrubesch. „Já to přece kopal na jistotu!“ brání se úspěšný exekutor. Petroviče se vrhají do zuřivého tlaku, ale už nic nezmůžou, hoši od Kocáby hrou u rohového praporku a dalšími druhy „vyčurané“ taktiky vítězství uhájí.

Předchozí průběh zápasu znamenal děs a hrůzu. Už ve 14. minutě jsme prohrávali – trestný kop Sedlákův si sluncem oslněný Kozel srazil na tyč, od níž balon zaplul do brány. Posléze se Lečice ocitla v početní nevýhodě, Lukašenko Kostečka, již držitel žluté karty, bez zjevného atakování upadl před bránou a dožadoval se penalty. „Ty jsi naprostý č…k,“ vmetl do tváře panu Mášovi a ten vytáhl červenou kartu tak rychle jako když před lety Vyhlídka, dnešní Lukášův skorotchán, tasíval trumfové eso při mariáši v lečické Kemr Areně.

Přišly i další hororové situace. Kojenec razantně odvracel míč do autu, což se mu povedlo, ale napálil přitom pomezního Milana Maršíka. Ten se skácel na zem, div z něho nevystříklo pivo nasáté předtím ve Stibor Areně. Ještě že ho na lavičce vzkřísili!

V té době už to silně bublalo v šéfovi krámských Ultras, radikálních fanoušků sdružujících se v Knihovně.  Zatímco takoví Lanýž, Vyhlídka, Jiří Sadílek zpravidla jen pořvávají, rozzuřený Jiří Hořák vběhl až na trávník, jaká klika, že si zapomněl s sebou vzít pivo. Pan Máša nemohl jinak, než tátu Hořáka vykázat co nejdál od hrací plochy. Na disciplinárku nemusí, trest určí novodvorský starosta. Okapníkův a Arnoštův táta nejspíš bude v Krámech do konce roku čistit zanesené okapy… Právě Arnošt mohl dopadnout podobně, soudce ho měl v první půli až po krk a o poločase doporučil hráčovo vystřídání. Letos nejlepší lečický střelec mohl přitom vyrovnat, to když se prosmýkl podél stráně, postupoval po brankové čáře, načež trefil tyč.

Bylo již řečeno, že Lečice ve druhém poločase zvýšila aktivitu, čemuž pomáhal i Bazi nahradivší zlobícího Arnošta. Neprostupností a přesnou rozehrávkou znovu udivoval Pišta Hovanec, se sebezapřením dochytával Petr Svoboda-Kozel, který si o břidlici ošklivě rozřízl nohu nad kopýtkem. Nežli přišly velké věci Průjezďákovy, dotyčný hráč kopal v 57. minutě jiný trestňák, gólman ho s vypětím sil vyrazil, dojíždějící Kojenec dorážel zase do tyče. Branková konstrukce nato poslouchala jeho staršího spoluhráče…                                                                                                                                                        (msč)

Branky: 79. a 82. z pen. Josef Smetana ml. – 14. Sedlák.

Rozhodčí: Máša (Dobříš) 7.

Vrchní komisař: Josef Smetana st. (Krámy) 8.

ŽK: L. Kostečka, Jan Hořák, Jakub Hořák, Josef Smetana ml.

ČK: 28. L. Kostečka, 37. Jiří Hořák – 81. Měcháček.

Diváci: 56. Poločas: 0:1. Hráno 15.10. 2011.

Lečice: P. Svoboda 8 – Váňa 7,5, Josef Smetana ml. 9, M. Kostečka 8, Hovanec 8,5 – Fr. Dědina 8, M. Rákosník st. 8,5, K. Jaruška 8, Jakub Hořák 7 (46. Křivonoska 8) – Jan Hořák 8 (90. Kilián - ), L. Kostečka 5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8. Vedoucí mužstva Tomáš Víšek-Habera 10.

Lavička: Josef Hrbek, Dušák. Chyběli: Prášil (trest), Messi, Sobotka (zaměstnání), Houska (zranění), Břečka (pobyt na Moravě).

Hráč utkání: Josef Smetana ml.-Průjezďák

Střelci Lečice: 4 – Jakub Hořák, 3 – K. Jaruška, 2 – Jan Hořák, Křivonoska, Josef Smetana ml., Sobotka, 1 – Fr. Dědina, Hovanec, L. Kostečka, M. Rákosník st., Váňa.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 178 minut (do dalšího zápasu jde se 76 minutami), Jan Hořák - 159 minut (do dalšího zápasu jde s 5 minutami).

 

Magické číslo: 207 – Hrubesch, 206 – Čertík, 204 – Matějka.

Fotografie: