8. Hřiměždice - Velká Lečice

13.10.2012 16:00

Lečické mátohy

Málo hráčů, zato ranec pořádný ● Teprve od 24. minuty v jedenácti ● Loňské rodeo se naštěstí neopakovalo ● Matějka vydržel celý zápas ● Miss Lečice otrávila Kozla ● Co se dělo s Čahounem?

Výlet za všechny prachy. Cestuje-li se ovšem do Hřiměždic jen s deseti hráči a i později v jedenácti lidech předvádíme chaotický a bezkrevný fotbal, pak si o bůra vlastně říkáme sami. Skutečnost, že ani v osmém podzimním zápase Lečice nevyšla střelecky naprázdno, je pouze slabou náplastí. Ve zbývajících pěti máme zatraceně těžký los a neurve-li se ještě alespoň jedna výhra, zimní radovánky nebudou dvakrát příjemné. Je třeba zmobilizovat síly a nenechávat veškerou odpovědnost na několika starých srdcařích!

 

HŘIMĚŽDICE   –   LEČICE   5 : 1

Hřiměždice – Nemůže se aspoň jednou odjíždět na mistrák bez nervů? Třeba s patnácti nažhavenými hráči a tím pádem i dobře naloženým trenérem? Před cestou do Hřiměždic se ani nevědělo, kolik lidí dorazí z Prahy, o Arnošta musel bojovat Libuna, který telefonicky  u jeho šéfa vyprosil uvolnění ze zaměstnání. Hrubesch u svého bratra vůbec nepochodil, Pepa Hrbek byl vyhnán orat na pole, jinak by mu táta celý týden nedal nasnídat. V základní sestavě se tedy objevil i Matějka. Ten se do dějiště utkání nepřemístil svým peugeotem, nýbrž Libunovým vozem a to cosi signalizovalo. Ještě že je předseda KRKOS ostřílený mazák a vydržel na place celý zápas.

Naopak nás mile překvapila komorní atmosféra na stadionu. Hřiměždičtí velmi hodní, jen sympatický vedoucí domácího mužstva prohlašoval, že na funkci hlavního pořadatele nemá náladu a po očku sledoval Průjezďáka prohlížejícího si obávaný klandr před kabinami.

V deseti mužích jsme příliš brzy inkasovali a do poločasu ještě třikrát. I když ve 24. minutě tým doplnil Arnošt Hořák. Nic totiž nefungovalo, hra chaotická, bez kombinace, míče nakopávané nazdařbůh. Proti nám běhavý, důrazný, za vítězstvím nekompromisně jdoucí soupeř. A až příliš snadno skórující.

My mohli také. Bezprostředně po čtvrtém gólu kopak Průjezďák trestňák, který brankář s velkou námahou vytěsnil na břevno a na roh. Ovšem i Hřiměždice chvíli poté horní tyč trefily. Vyjma dvou Kojencových střel do horního okraje drátěnky to bylo z naší strany všechno.

Domácí fanoušci si neodpouštěli poznámky o špatném lečickém brankáři, jako kdyby byl Kozel, ikona fotbalu od Kocáby, nejslabší článek sestavy. Ovšem pozor, Petr Svoboda nastoupil otráven! „Je mu špatně od žaludku, dala jsem mu k obědu rizoto a nevím. Ale já ho jedla také a nic mi není,“ vysvětlovala mezi obecenstvem Miss Lečice. Nebyla by v našich krajích jedinou Maryšou. Onehdy Jaruška Váňová-Kaká strčila Libunovi do houbové smaženice hřiba žlučového a panu žaludku rovněž nebylo vůbec dobře.

Když hned zkraje druhé půle István Tokaji-Pišta snížil na 4:1, vypadalo to trochu veseleji. Namlsaní domácí už nejezdili na plný plyn, začali si nadávat a Lečici se pootevíral prostor k ofenzivě. Pepa Smetana a Rohlíček už rutinovaně jistili střed obrany, do ztečí se pouštěl dravý Kojenec. Právě on mohl skóre kosmeticky ještě víc upravit, nesměl by ovšem své líbivé sólo zakončit ranou do vyběhnuvšího gólmana.

Takže se ještě jednou dostali ke slovu hostitelé a potupný bůr se narodil. Ke konci zápasu jsme ovšem hráli opět v deseti, neboť Čahoun junior se na levém beku jaksi odmítal zapojovat do hry.

Nic tedy ke chlubení. O těžkém losu pro zbytek podzimu už řeč byla – Daleké Dušníky B, Zduchovice, Petrovice B, Višňová, Mokrovraty. Přístup k fotbalu musí vypadat docela jinak!                                               (msč)

 

Branky: 6. a 89. Poslušný, 18. Řezanina, 28. Matějka, 31. Kahoun – 46. Tokaji. Rozhodčí: Máša (Dobříš) 8. Vrchní komisař: Ladislav Kropil (Malá Lečice) 9. ŽK: Jakub Hořák. Diváci: 48. Poločas: 4:0. Hráno 13.10. 2012.

 

Lečice: P. Svoboda 7 – Váňa 6,  Josef Smetana ml. 7, Houska 6,5, Zboženský ml. 4 – Tokaji 5, Fr. Dědina 7,5, Jakub Hořák 6, M. Rákosník ml. 6 – Dvořák 6, Toman 5,5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 7.

Lavička: L. Kostečka. Chyběli: Víšek, Srp (zranění), Kopeček (nemoc), Dušák (v trestu), M. Kostečka, Messi, Sobotka (zaměstnání), Josef Hrbek (nepustil ho otec), K. Jaruška, Křivonoska, Havelka, Břečka, M. Rákosník st., Kilián (?).

Hráč utkání: František Dědina-Kojenec

Střelci Lečice: 4 – Tokaji, 3 –.Fr. Dědina, 2 – Jakub Hořák, Kopeček, M. Rákosník ml., Váňa, 1 – L. Kostečka, Josef Smetana ml., P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda 133 minut (do dalšího zápasu jde s 1 minutou), Josef Hrbek – 10 minut (do dalšího zápasu jde se 2 minutami).