7. Velká Lečice - Počepice

07.10.2012 16:00

Napřed vysmátí, potom připosraní

V Kocába Areně dva rozdílné poločasy ● Vychytralý střelec Arnošt ● Skvělý junior Kopeček ● Kojencův kočárek parkoval ve stráni ● Děda Rákosník bránil vnukovi ve hře ● Pan Švidkov coby jednonohý bandita

To byly nervy! Čertík, který poctivě užívá dvoje prášky na vysoký tlak, zápolil ve druhém poločase duelu s Počepicemi se zhroucením, Matějka, jenž údajně bere na stejnou nemoc jeden druh léku, zrovna tak. Ono když se do přestávky vede o tři góly, zdaleka to nemusí vést po zbytek zápasu k idylce. Buď jak buď, Lečice ke třem veledůležitým bodům doklopýtala, dohromady jich má už dvanáct a ještě pevněji se uhnízdila v horní polovině tabulky.

 

LEČICE   –   POČEPICE    3 : 2

Kocába Arena – Nervozita vypukla v podstatě už před zápasem. Trenéru Hrubeschovi nepřijel Pepa Smetana, který se vydal hledat průjezdové hostince až do Vídně, nehlásil se mu ani Čahoun junior. Ten se v týdnu chystal povyrůst, jenže z toho onemocněl. K dispozici nebyl také nejmladší Rákoska, další z marodů. Do toho ještě ženské fotbalistky. Ne a ne vyklidit kabinu, pak se ještě utábořily hned přede dveřmi, pustily se do neskutečné žranice a nebylo kam šlápnout.

Nerozkoukaná Lečice mohla brzy od Počepic inkasovat, ještě že mohutné tělo Martina Kostečky odvrátilo míč z brankové čáry. O něco subtilnější Pišta zase na druhé straně sám na malém vápně vysoko přestřelil a naše hra vypadala nemastně neslaně.

Jakous takous pohodu poskytl Jakub Hořák-Arnošt. Když měl být v 22. minutě zahráván trestný kop, Hrubesch z lavičky řval, aby si balon postavil Lukašenko. Tomu se zjevně nechtělo popoběhnout, zato mladší z Hořáků byl hodně suverénní. Bouchl do toho a s pomocí teče to poslal do sítě. A tím ještě Arnošt neskončil. Záhy poté se vychytrale ukopl od stráně a k údivu všech opět skóroval. Kdo ví, co se pak dělo nad nedělním ránem, v Krámech asi jediný okap nezůstal suchý…

Hrálo se na „dolní“ bránu, po větru, proti gólmanu, jemuž ostré slunce svítilo do očí. Nevyužít toho by znamenalo zadělat si pro druhý poločas na malér. A skutečně by se nevyhrálo, kdyby nezaúřadoval teprve 16letý, fotbalovým bohem skvěle obdařený Jan Kopeček. Zase trestňák z prostoru poblíž žloutnoucích stromů. Ke kopu byl tentokrát hnán syn Patricie Kozlové, nejkrásnější ženy z Lečice. Jen to do sítě zasvištělo! Teď to vypadá, že specialista Průjezďák si příště neškrtne! Jinak už byl na trávníku vůbec poprvé v sezoně Martin Rákosník senior neboli Arjen Robben. Chviličku předtím vystřídal Španěla Václava Dušáka, který zasáhl míč zároveň s protihráčem a pochroumal si koleno.

Ota Beran měl mezi obecenstvem pravdu, říkal-li, že poločasový výsledek je pěkný, ovšem hra byla dosud mizerná. Pořádný rozruch dělala před Kaká Arenou (kantýnou) vrchní komisařka zápasu Ildikó Pištová. Dovolila si natlačit se k pultu a předbíhat zasloužilé konzumenty typu Kudrnáče a Vyhlídky.

Jen co začala druhé půle, lečickou vysmátosti to silně otřáslo. Počepice nám daly kontaktní gól, hned nato zatřásly břevnem. Teď hosté hráli na „spodní“ bránu a náležitě do toho šlapali. Jakmile snížili na 3:2, hochům od Kocáby se v trenýrkách vyboulilo maggi v kostkách.

Téměř jsme se nedostávali za půlku, valily se na nás laviny útoků. Kozel se v brance musel strašně ohánět, ostatní jezdili po zadcích. František Dědina-Kojenec nastoupil v botičkách pro nemluvňata, jež si naštěstí už před přestávkou vyměnil za opravdové kopačky. Když byl v době počepického tlaku zle pokopán, bloudil po stráni a málem si vlezl do kočárku.

Pořádně v každém z Lečických hrklo, když se soupeř dožadoval penalty. Pan Švidkov, rozhodčí zápasu, toho po operaci dolní končetiny zatím moc nenaběhá, ale z velké dálky jakožto jednonohý bandita viděl, že k faulu došlo mimo hranice šestnáctky.

Bylo nutno střídat, do ofenzivy vnést čerstvé síly. K převlečení byl vyzván Rákoska junior, jenž původně se startem vůbec nepočítal. Jeho děda, bývalý kouč, který před čtrnácti lety dovedl Lečici k postupu, na lavičce skákal jako čertík vypuštěný z krabičky. „Nééé, on měl včera osmatřicet teplotu!“  Současný trenér Hrubesch však nepovolil, ke střídání došlo, přetížené obraně se úlevy dostalo. Uštvaný, bolestmi trpící pan Švidkov s ukončením zápasu moc neotálel, pročež Počepičtí řičeli jako tuři. My naopak jásali, oslav si po celý večer užívali. Oslav hektických, to se ví!                                                                                      (msč)

 

Branky: 22. a 26. Jakub Hořák, 41. Kopeček – 47. Lacina, 63. Zdeněk. Rozhodčí: Švidkov (Příbram) 6,5. Vrchní komisařka: Ildikó Pištová (Praha) 10. ŽK: Jakub Hořák. Diváci: 103. Poločas: 3:0. Hráno 6.10. 2012.

 

Lečice: P. Svoboda 8 – Váňa 7,  L. Kostečka 7, Houska 7,5, Toman 7 – Jakub Hořák 7,5, M. Kostečka 7, Fr. Dědina 8, Dušák 6 (40. M. Rákosník st. 6,5) – Kopeček 8,5, Tokaji 6 (78. M. Rákosník ml. - ). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 10.

Lavička: Josef Hrbek, Dvořák. Chyběli: Víšek, Srp (zranění), Zboženský ml. (nemoc), Messi, Josef Smetana ml., Sobotka (zaměstnání), K. Jaruška, Křivonoska, Havelka, Kilián (?).

Hráč utkání: Jan Kopeček

Střelci Lečice: 3 –.Fr. Dědina, Tokaji, 2 – Jakub Hořák, Kopeček, M. Rákosník ml., Váňa, 1 – L. Kostečka, Josef Smetana ml., P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda 133 minut (do dalšího zápasu jde s 27 minutami), Josef Hrbek – 10 minut (do dalšího zápasu jde se 2 minutami).