7. Obory - Velká Lečice

02.10.2010 16:00

Výhra, po níž si všichni odplivli

Body bereme, ale k oslavám důvod pražádný  -  Basketbalistky nám to ukázaly  -  Dva rozhodčí se nepovedli  -  Kudrnáč, ďábel s praporkem  -  Pepa Hrbek, muž do kombinace  -  Kozel přestupuje do Obor?

Jeli jsme si do Obor pro tři body, poněvadž neukopat je tam, situace v tabulce by se Lečici zkomplikovala. Uhráli jsme je, už jich máme jako nováček  III. třídy rovných deset, jenže Knihovna moc velkým nadšením nenadskakovala. Spíše si každý uplivoval. Nerozstřikoval se tu ovšem nestrávený líh, ani chmel to nebyl. Do Jirkou Šerákem založeného KKK (Krámského koláčového klubu) nikdo nepřibyl, hráči i fanoušci si tímto způsobem ulevovali vzteky. Tak hrozný fotbal hoši od Kocáby předvedli. Lepší nálada zavládla na naší základně při sledování semifinále MS basketbalistek. Holky nám to proti Běloruskám ukázaly – ne tedy ploché hrudníčky a kobylí zadky -, bojovnost a skutečný hlad po vítězství se tady dával!

OBORY   –   LEČICE     1 : 3

Obory – Vítězství se vylíhlo, ale jinak zapomeňte! Počínat si na trávníku totálního outsidera III. třídy aktivně a zodpovědně ani ne půlhodinu v první půli, to je na někdejší Galacticos zatraceně málo. Kdo to vlastně Lečici víc otrávil? Nerozhodný a fotbalovou bramboračku kuchtící sudí Dýsl, domácí vymaštěnec s praporkem coby jeho asistent (dva arbitři se prostě nepovedli), anebo hráči Obor sami, absolutní čajíčkové, co umějí kopat pouze do soupeře a ještě ho neustále provokovat? Chce se však říci, že my sami jsme byli viníky, jim jsme všechno žrali a hádat se nesmyslně mezi sebou začali.

Všechno je to hrozná škoda, jelikož od první minuty bylo jasné, kdo může být na vcelku kvalitně upraveném trávníku pánem. Oni si uměli sotva zavázat tkaničky u kopaček, my občas předváděli aspoň něco k pokoukání, zvláště když dobře naladěný Pepa Smetana tahal z klenby lebeční svůj rozvinutý fotbalový mozek. V rozmezí 20. a 24. minuty jsme je měli na lopatě. Začal to Hoři-Ferda. Jejich nebožák u lajny zkoušel přihrát kamsi dozadu a pak v nouzi i vlastnímu brankáři, lečický dravec byl u všeho dříve, i u té malé domů, načež si gólmana vykostil i s páteří. Brzy poté se tleskalo ukázkové akci. Hoři vysunul Sobotku, ten se „zbláznil“ a přihrál z první  přesně na nohu dojíždějícímu Arnoštovi. Ten se po svém bouřlivém sexuálním životě z minulého týdne trefil přesně, pravděpodobně pod vlivem „přesných tref“ z oněch dní…

Nebylo dobré, že nám gólman Kozel Spytihněv vzápětí ukázal, že ho Obory „lanaří“ do svých řad. Ukázkovou přihrávkou uvolnil nejlepší lečický hráč minulé sezony frajera, jenž uviděl spoluhráče, před nímž zívala prázdná brána. Lečické tempo nato uvadalo. Jak strašně důležité bylo nastavení prvního dějství a akce po trase Sobotka – Hoři – Smetana, právě on vychytralou přízemní střelou k tyči poslal Obory do šatny s dvougólovým mankem.

Druhý poločas byl o ničem. Nekonala se lečická kanonáda, bylo to jen o oboustranném hádání, řevu, blikancích, válení se po zemi. Sudímu Dýslovi se to vymklo z rukou, jen jednu správnou věc učinil ten pán. Když oborský uprchlík z diagnostického ústavu držel praporek neustále nad hlavou i po zcela regulérních samostatných akcích Lečic (asi ho měl nahoře i u piva před kantýnou), náš Roman Hes-Kudrnáč mu to vracel stejnou mincí, až mu neposedné kudrny padaly do očí. A ještě si to vychutnával. „Máváte to na všechny strany po svém,“ dalo se vyčíst z úst rozhodčího při protestech domácího týmu. Romane, ty jsi ďábel. Ty si zasloužíš svatbu, celá Knihovna psala inzeráty do seznamky, ta nevěsta bude!

Čtvrtého gólu jsme se zkrátka nedočkali. Přitom k němu měl blízko střídající Pepa Hrbek, který udivoval pohybem a přemýšlivostí. Vystřelil a těsně minul, vystřihl i skvělou narážečku, samozřejmě boural všechno před sebou. „On snad bude nastupovat v útoku nastálo. Ale tu snídani bych vám dneska přál vidět. Půlkilový flák sekané a ještě mu to bylo málo,“ křižoval se trenér Hrubesch. Přidal během zpáteční cestě v autě i zajímavý postřeh. „Já k nim přijdu domů. Na jednom kanapi leží brácha, na druhém synovec. Jak má potom ten kluk něco shodit,“ věděl vážený strýc, že Pepíček odtučňovací režim rozhodně nechystá.

A tady konec srandiček. Chceme-li v příštím kole zabodovat v Dalekých Dušníkách, musí to být daleko zodpovědnější a takticky vyzrálejší výkon. Aby se konzumovalo a byl k tomu opravdu, ale opravdu pádný důvod…                                                                                                                                                                                       (msč)

Branky: 32. Rýgl – 20. Jan Hořák, 24. Jakub Hořák, 45+1. Josef Smetana ml. Rozhodčí: Dýsl (Petrovice) 5. ŽK: Dvořák, Jakub Hořák. Vrchní komisař: Josef Smetana ml. Diváci: 55. Poločas: 1:3. Hráno 2.10. 2010.

Lečice: P. Svoboda 6,5 – Váňa 7,5, L. Kostečka 7, Houska 7, 5, Víšek 7 – R. Sobotka 6,5, Josef Smetana ml. 7,5, Fr. Dědina 6,5, Dvořák 6,5 (80. Josef Hrbek - ), Jakub Hořák 6,5 – Jan Hořák 7.  Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7.

Lavička: - . Chyběli: M. Kostečka (tělesná slabost, podle maminky Jitky nešlo o kocovinu), Messi, Hovanec, M. Rákosník st., Pilecký (?).

Hráč utkání: Josef Smetana ml.

Střelci Lečic: 8 – Jan Hořák, 2 – Jakub Hořák, Messi, Martin Rákosník st., Váňa, 1 – Josef Smetana ml.                  

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda - 129 minut (do dalšího zápasu jde s 58 minutami), Josef Hrbek - 19 minut (do dalšího zápasu jde se 17 minutami).

 

(msč)