7. Mokrovraty - Lečice (1:1)

08.10.2011 16:00

Vrata jen pootevřeli

Bod dobrý, ale mohlo jich být víc ● Dali nám gól už deset vteřin před výkopem ● Nelítostný bouchač Božidar ● Arnošt vévodí střelecké tabulce ● „Průjezdovky“ se neujaly ● Pišta jako maďarský buldok

Klidně jsme mohli prohrát. Anebo také Vrata rozkopnout, vyvrátit z pantů a sebrat tři body. Lečice je pouze pootevřela, avšak po hrůzostrašném úvodu zápasu remízu z Mokrovrat bere, vždyť se hoši od Kocáby stále drží na špici tabulky III. třídy. Ztratili však Bohouše Prášila, kterého si za červenou kartu podá příbramská disciplinárka, Martin Kostečka navíc dohrál utkání s těžce nakopnutým kotníkem. Oba týmy se zcela určitě dostanou na stránky věhlasné Guinessovy knihy rekordů. První gól byl nejrychlejší v historii fotbalu!

 

MOKROVRATY   –   LEČICE   1 : 1

Mokrovraty – Šlo to opravdu hrozně rychle. Poté, co Lečice hned z první soupeřovy akce inkasovala, diskutovalo se, zda byl zápas vůbec zahájen. Nakonec jsme se shodli, že rozhodčí Havránek pískal začátek až deset vteřin po gólu. A ten snad neměl být uznán. Jestliže ano, přepište pravidla fotbalu!

Už v regulérní 8. minutě jsme to mohli odskákat znovu. Domácí hráč zaběhl za lečickou obranu (ofsajd?), přehodil vyběhnuvšího Kozla, pohromu naštěstí odvrátilo břevno. Bylo na čase, aby se Hrubeschova parta probudila. Jako první to pochopil Kojenec, pláchl po pravé straně, nasměroval výživný centr před bránu, jenže Lukašenko v prapodivné póze mič nezasáhl a ještě se málem zranil. Stejný muž to za chvíli zkoušel opět, to si převzal lahůdkový pas Arnoštův, vyrazil sám na gólmana. Chtělo to jen zeptat se, kam mu to má dát, ovšem Lukašenko hodlal nejspíš dojít až do branky, ztratil nad balonem vládu a kapitán Mokrovrat byl hrdinou okamžiku.

Lečice šla nadále za vyrovnáním a zkoušela to přes standardky. Ty si nemohl nechat ujít Josef Smetana-Průjezďák a kopal je vražedně. Napřed trefil místo, kde se na brankové konstrukci spojují břevno a tyč, domácí příznivci jen vydechli úžasem. Druhá „průjezdovka“ šla už přímo mezi tyče, tam ji gólman s obrovskou námahou vytěsnil na roh. Ale dost možná už stál za čárou! Dokonce to i o přestávce Pepovi přiznal, nikoli však sudímu. Stejně se pak děly věci.

Běžel již nastavený čas prvního poločasu, když se po Průjezďákově druhém trestňáku a rozehraném rohu ve skrumáži dostal balon k Janu Hořákovi, jehož střelu jeden z obránců vyrazil z brány rukou. Jasná penalta, jasná červená karta pro viníka. Vraťáky lomcoval vztek a když byl Bohumil Prášil-Božidar jedním z nich napaden, vrátil mu to. „Já šel od branky pryč a on mi dal pěstí. Já se po něm jenom ohnal,“ vysvětlil novodvorský bouchač a zároveň specialista na okna, dveře a vrata, který byl posléze vyloučen, zatímco původce potyčky vyvázl bez trestu. Tady pan Havránek selhal.

Na pokutový kop se suverénně chystal Jakub Hořák-Arnošt a všichni se klepali. „Já z toho měl nedobrý pocit,“ přiznal během zpáteční cesty Okapník. Jeho bratr však penaltu chladnokrevně proměnil a se čtyřmi góly se tak vyhoupl na první místo mezi lečickými střelci. „Tohle ať se dozví co nejpozději. Jinak s ním nevydržíme,“ poznamenal později Kojenec.

Druhá půle už žádný vzruch nepřinesla. Fotbalovější Lečice chtěla utkání rozhodnout, avšak chyběla tomu šťáva. Vrata spoléhala na rychlé protiútoky, při nichž nám trnulo, poněvadž vzadu zůstával jen osamocený Pišta Hovanec. Hrál na něj o třicet let mladší dlouhán, proti maďarskému buldokovi neměl šanci. Pišta ho přesprintovával, zastavoval celým člověkem, i když míč odvrátil míč do autu, nutil kolegy, aby za balonem stále běželi: „A jdi!“

Zápas mínil narušit Roman Hes-Kudrnáč, slezl po schodech a vydal se pomeznímu Lanýžovi vyjádřit nespokojenost s jeho výkonem. Vyříkali si to a prezident klubu se po svých zase vrátil na tribunu. Gólman a kapitán domácích po utkání v kabině rozhodčího kategoricky popřel své původní tvrzení, že Průjezďákův trestný kop vyrážel za brankovou čárou. Stejně jsme mohli dát gólů víc a Vrata víc než pouze pootevřít.                                                                                                                                                        (msč)

Branky: 1. Hausner – 45+2. Jakub Hořák z pen.

Rozhodčí: Havránek (Luhy) 6.

Vrchní komisař: Josef Smetana st. (Krámy) 9.

ŽK: Dušák.

ČK: 45+1. Šimkovský – 45+1. Prášil.

Diváci: 57.

Poločas: 1:1. Hráno 8.10. 2011.

 

Lečice: P. Svoboda 8 – Váňa 7, Josef Smetana ml. 8, Prášil 7,5, Hovanec 8,5 – Fr. Dědina 8, M. Kostečka 7, K. Jaruška 7, Jakub Hořák 8 – L. Kostečka 7, Jan Hořák 7,5 (76. Dušák - ).

Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8.

Vedoucí mužstva Eliška Opičková 10.

 

Lavička: Dvořák, Houska, Josef Hrbek.

Chyběli: Víšek (zranění), Messi, Křivonoska, Sobotka (zaměstnání), Kilián (squash), M. Rákosník st., Břečka (?).

Hráč utkání:     Štefan Hovanec-Pišta

Střelci Lečice: 4 – Jakub Hořák, 3 – K. Jaruška, 2 – Jan Hořák, Křivonoska, Sobotka, 1 – Fr. Dědina, Hovanec, L. Kostečka, M. Rákosník st., Váňa.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 178 minut (do dalšího zápasu jde se 89 minutami), Jan Hořák - 159 minut (do dalšího zápasu jde s 5 minutami).

 

Magické číslo: 207 – Hrubesch, 206 – Čertík, 204 – Matějka.