6. Velká Lečice - Dublovice

28.09.2013 16:30

Bez fernetu, bez francovky, bez gólu. Zato s debaklem

Kocába Arena takový výprask dlouho nepamatuje ● Kozel zabránil ještě větší ostudě ● Václavům na jejich svátek moc nechutnalo ● Kudrnáč hrozil personálními změnami ● Hrubesch v kabině rozčilením usnul

Vraždění lečických neviňátek zrovna na Václava. Jistě, před utkáním s dublovickým áčkem, které vede tabulku bez ztráty kytičky, nemohl mít nikdo příliš velké oči, ale nestačit mu vůbec v ničem a nechat se takto zahanbit, jest ostudou až na půdu. Ještě že Stará Huť a Vysoký Chlumec jsou letos ve III. třídě ještě většími žabaři, jinak by už hoši od Kocáby dávno nesli „fenjer“ - světlo na konci soutěžní karavany. Co je mnohem znepokojivější, ze skleslosti se v kabině brzy vyklubala bezstarostnost. Burcování žádné, o tom, že v příštím kole musíme v Krásné Hoře porazit Kamýk, nepadlo ani slovo.

 

LEČICE – DUBLOVICE      0:7

Kocába Arena – Problémů až běda bylo už před zápasem. Libuna vylovil z lednice v Kaká Areně pro Čertíka láhev s několika podezřelými kapkami na dně, což měla být zásoba ostrého fernetu. Ve flašce s francovkou dokonce nezůstalo ani těch pár kapek, takže Rohlíček, jenž narychlo odjel do Hraštice pro zapomenuté věci, prý musel svůj životodárný nápoj somrovat u paní Stáni v tamní cukrárně. Zatímco půl hodiny před výkopem už Dublovičtí pobíhali po trávníku, Lečice ještě neměla pohromadě jedenáct lidí. Doslova na poslední chvíli dorazil hlavní pořadatel Vyhlídka, kterého u sebe doma napájel jeho druhý nejstarší syn Matějka.

Mančaft pak napochoduje na plac nesoustředěný a už v 5. minutě inkasuje. Ve třiadvacáté podruhé, vzápětí musí střídat Zdeněk Houska-Rohlíček, zraněný, ale též vystresovaný, poněvadž si před nástupem, jak už bylo řečeno, užil své. Post stopera byl nucen zaujmout Okapník, čímž zůstala otupena ofenziva.

Jakmile hned na začátku druhé půle Dublovice zvýšily na 0:3, bylo po zápase. Třebaže Lečice na „dolní“ bránu útočila o něco více, zmohla se jen na jedinou střelu mezi tyče, Kamila Radu při ní vychytal gólman. Pak už byl nebezpečný toliko Josef Hrbek zaskakující na hrotu, po jednom vysokém míči se natáhl jako pro sto třináctý párek k snídani, žel o pouhé centimetry jej nezasáhl.

Soupeř, po všech stránkách lepší a za rok dost možná už účastník okresního přeboru (poradí-li si s Novou Vsí B), nám neustále najížděl do vápna jako Vyhlídka autem do krámského rybníku, v cestě mu však stál skvěle rozchytaný Petr Svoboda-Kozel. Jen díky němu neprohrála Hrubeschova squadra dvojciferným rozdílem.

Přesto se Dublovice nadechly k brankostroji, jenž se zastavil na sedmi gólech, k tomu ještě hosté dvakrát trefili tyč. „Ani jsme nečekali, že to tady budeme mít tak snadné,“ svěřil se jeden z mužů na jejich lavičce. Konečný výsledek 0:7 je každopádně strašlivou domácí ostudou, více gólů v Kocába Areně dostával jen Kozlův brankářský předchůdce Jiří Krása.

Dění před pultem pak s nastávajícím šerem nepřipomínalo obvyklou divočinu. Oslavenec Matějka se po jednom, dvou propagačních panácích vypařil, ani jmenovec Vyhlídka konzumaci moc nedal, poměrně brzy se postaral o Kudrnáče a zapadl zřejmě do Kulička Areny. Je-li řeč o prezidentovi klubu, ten předvedl řadu exotických tanečních prvků, přestože mu žádná Podlesanka nehrála, poté Roman Hes-Kudrnáč po vzoru Jesúse Gila y Gila, někdejšího charismatického předsedy Atlétika Madrid, nahlas kritizoval trenéra a chtěl na něj dělat bu bu bu – kdyby se trefil do dveří od kabiny.

Hrubesch si raději na žádnou rozkymácenou židli nesedal, uvelebil se na kanapi, kde potom rozčilením usnul. Udělal asi dobře, svatováclavskou blamáž bychom měli zaspat všichni. (msč)

 

Branky: 23., 68. a 85. Lomoz, 5. Ballon, 47. Martin Vondrák, 74. Rozvoral, 89. Dvořák. Rozhodčí: Jiří Toužimský (Lešetice) 8 – František Holec ml. (Velká Lečice), Václav Dvořák (Nové Dvory). Vrchní komisař: Jiří Krása (Mníšek) 5. Hlavní pořadatel: Václav Rákosník (Krámy) 7,5. ŽK: Zboženský ml., Štěpán. Diváci: 113. Poločas: 0:2. Hráno 28.9. 2013.

 

Lečice: P. Svoboda 7,5 - Váňa 6, L. Kostečka 7, Houska 5,5 (32. Josef Hrbek 6), Zboženský ml. 5 – Štěpán 6, K. Rada 6,5, Fr. Dědina 7, M. Rákosník ml. 6 – Jan Hořák 6, Toman 5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 10.

Lavička: M. Rákosník st. Chyběli: Jakub Hořák (v trestu), Messi (zranění a zaměstnání), Josef Smetana ml. (zaměstnání), Tokaji (dovolená), Rambousek (omluven), Fr. Holec ml. (nemoc), Dušák (?).

Hráč utkání: Petr Svoboda-Kozel

Střelci Lečice: 2 – Fr. Dědina, Jakub Hořák, Tokaji, 1 – Jan Hořák, K. Rada.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 97 minut (do dalšího zápasu jde s 1 minutou), Josef Hrbek – 9 minut (do dalšího zápasu jde s 0 minutami).

 

 

Výroky dne

Pepa má průser, není francovka.“ (Zdeněk Houska-Rohlíček na Josefa Hrbka)

Jestli to z nula dva neotočíte na tři dva, nedám vám panáky.“ (oslavenec Václav Rákosník-Vyhlídka o poločase v kabině)

Chtělo by to nějak popostrčit čas. Hraje se furt na jednu bránu a mne to nebaví.“ (rozhodčí Jiří Toužimský směrem k dublovické lavičce)

 

A co na to: Roman Hes

Který blázen by to chtěl místo Hrubesche dělat…

Vysoká porážka ho velmi rozzlobila. Proto ROMAN HES-KUDRNÁČ, prezident lečického klubu, po utkání s Dublovicemi ohromoval kreacemi hodnými Hammelovy Učitelky tanca, málem jsme spatřili i pověstné švihadlo. Původně prý chtěl přikročit k výměně trenéra, den poté však už zcela bez emocí nebohého Hrubesche vrátil zpět.

Takováhle darda a ještě doma. Budeš zase v práci na Dobříši poslouchat všelijaké narážky?

Zatím je to v klidu. My totiž o tomto víkendu nebyli nejhorší, Vysoký Chlumec jich na Nové Vsi dostal od béčka devatenáct.

Už čtvrtá porážka v řadě. Neuvažuješ jako prezident klubu o výměně trenéra?

Ale vůbec ne. Který blázen by to chtěl místo Hrubesche dělat…

Sáhl bys lečickým hráčům na platy a prémie?

Nesáhl, protože žádné nemají. Nebo ano?

Jak jsi byl spokojen s úrovní kantýny?

Já byl spokojen, poněvadž to moje tam měli.

(msč)

 

fotky ze zápasu zde>>