6. Dublovice B - Velká Lečice

30.09.2012 16:30

Konec prohibice a výhra je tady!

Lečice se otřepala z domácí porážky ● U obou gólů Průjezďák ● Kojenec úspěšný hlavičkář i přízemní střelec ● Někdo na karty nečeká, hned si o ně říká ● Kozel na podzim chytal podruhé za deset

Už je zase veseleji, z domácí porážky s Kamýkem jsme se rychle otřepali. Výkon v Dublovicích nebyl nijak oslnivý, ale když zachytá Kozel, vychytralostmi překypuje Průjezďák, bránu začne trefovat Kojenec, do sestavy se vrátí Lukašenko, ono to potom jde tak nějak samo a vyhraje se. S devíti body v tabulce má Lečice alespoň pro nějakou dobu klid. Lidé kolem fotbalu na Kocábsku navíc novou motivaci, konečně nám totiž zrušili prohibici.

 

DUBLOVICE B   –   LEČICE   1 : 2

Dublovice – Úvod zápasu byl přitom krajně nepovedený. Už ve 4. minutě po kiksu Rohlíčkově domácí Hanus vnikl do vápna a křížnou střelou překonal Kozla. Bylo kolem toho dost řevu, jelikož pomezní sudí Matějka mával ofsajd, hlavní rozhodčí však na něj nedal. „Já nevím, proč jste tak vyváděli. On zvedl praporek až po gólu. Takhle se přece ofsajdy nemávají a on ani žádný nebyl,“ tvrdil pan Petrásek za hlasitého přizvukování Dublovických.

Záhy dostal žlutou kartu Rákoska junior, který nefauloval, nýbrž byl faulován. Rozzlobený Kozel štěkl na arbitra „Tak mi ji dej taky!“ Samozřejmě že ji hned dostal. „Řekněte tomu vašemu brankáři, aby se zklidnil a neprovokoval. Ještě jednou pípne a vyloučím ho,“ vyhrožoval pan Petrásek o poločase. Nedaleko od jeho šatny se slavil konec prohibice, sympatické paní kantýnské nechyběla žádná z tradičních kořalek.

Hlavně že se v té době už neprohrávalo. V 33. minutě kopal Průjezďák standardku kousek od středové čáry, míč přeletěl celé vápno a gólman ho podběhl. U zadní tyče číhal František Dědina-Kojenec, nastavil vysoké čelo a hlavička přes celou bránu byla nechytatelná. Zase bylo hodně křiku, tentokrát ze strany domácích. Lstivý Pepa Smetana si před kopnutím balon předhodil o dobrých deset metrů blíže k brance. Vlastně musel, nechtěl-li šlápnout do lihového koláče…

Oboustranně mdlý fotbal zůstal po přestávce v kabinách, začalo se hrát nahoru dolů. Soupeř měl šancí víc, leč všechny jeho střelecké pokusy likvidoval vynikající Petr Svoboda-Kozel, na podzim oceněný už podruhé nejvyšší možnou známkou. Nad některými jeho zákroky až zůstával rozum stát, například když vyrážel ránu směřující do protipohybu. Něco si také na trávníku odležel, čímž vyváděl domácí z koncentrace. Proto také v jednom momentu podsaditý chlapík v dublovickém dresu míč už už letící do naší brány vykopl zpátky do pole.

Lečice rovněž útočila a vůbec působila fotbalovějším dojmem. Pár příležitostí zprvu také zahodila. Třeba Průjezďák, jehož technickí střela, původně jdoucí do šibenice, se nepochopitelně vytočila mimo tyč. Teprve tři minuty před koncem to přišlo. Průjezďák zahrál výživný roh, domácí míč odvrátili, avšak za vápnem se motal Kojenec, jenž vyslal zničující projektil přesně k tyči. Malý zázrak, vždyť zlatovlasý andělíček z Krámů střílet po zemi nikdy neuměl…

Muselo se ještě přežít nastavení, kratší než si rozječení domácí fanoušci představovali. „Rozpusťte to tady, na fotbal se vykašlete,“ rezignovaně pravil jeden děda. Slavení tří bodů z cizí půdy a zároveň i konec prohibice započalo.                                                                                                                                        (msč)

 

Branky: 4. Hanus – 33. a 87. Fr. Dědina. Rozhodčí: Petrásek (Luhy) 6. Vrchní komisařka: Ildikó Pištová 7. ŽK: M. Rákosník ml., P. Svoboda, Houska, Josef Smetana ml. Diváci: 51. Poločas: 1:1. Hráno 30.9. 2012.

 

Lečice: P. Svoboda 10 – Váňa 6,5,  L. Kostečka 9, Houska 8, Zboženský ml. 7,5 – Břečka 6 (58. Dušák 6,5), Josef Smetana ml. 8, Fr. Dědina 8,5, M. Rákosník ml. 6 – Toman 6,5 (81. Josef Hrbek - ), Tokaji 6. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 9.

Lavička: -. Chyběli: Víšek, M. Kostečka, Kopeček, Srp (zranění), Messi, Jakub Hořák, Sobotka (zaměstnání), Dvořák (plnil roli asistenta rozhodčího), K. Jaruška, M. Rákosník st., Křivonoska, Havelka, Kilián (?).

Hráč utkání: Petr Svoboda-Kozel

Střelci Lečice: 3 –.Fr. Dědina, Tokaji, 2 – M. Rákosník ml., Váňa, 1 – Kopeček, L. Kostečka, Josef Smetana ml., P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda 86 minut (do dalšího zápasu jde se 86 minutami), Josef Hrbek – 10 minut (do dalšího zápasu jde se 2 minutami).