5. Mokrovraty - Velká Lečice

21.09.2013 16:30

Deset hrdinů versus pan Veselý

Podivný metr sudího pomohl Vratům ● Výhrůžky už před zápasem ● Neprostupný Lukašenko ● Překvapivě čilý Bolek ● Kudrnáčův amok ● Jste lečické plačky, provokovali nás

Vztek, křivda, vědomí neveselých zítřků. A ještě spoustu dalších negativních pocitů v sobě dusili lečičtí fotbalisté během návratu z Mokrovrat. I když měli předtím herně jasně navrch, padli kvůli ušmudlanému gólu a hlavně vinou podivného způsobu pískání rozhodčího Veselého. Zjistil to především trenér Hrubesch, jehož arbitr z Neumětel za slušné protesty vymetl z lavičky, a také ošklivě faulovaní Rohlíček, Bolek, Kojenec, jejichž katům sudí odpustil. Hoši od Kocáby, po pěti zápasech stále jen tříbodoví, se ve III. třídě pomalu šinou k propadlišti.

 

MOKROVRATY – LEČICE 1 : 0

Mokrovraty – Že bude podruhé během pouhých tří měsíců v Mokrovratech vyloučen Jakub Hořák-Arnošt, na to by musely sázkové kanceláře v České republice vypsat mnohem nižší kurs, než onehdy na možnost, že Bill Clinton zneužije stážistku Lewinskou. Tady asi panu Veselému nelze nic vyčítat. Ale jinak?

Přehmat číslo 1 – výhrůžky Čertíkovi: Už před zápasem se rozhodčí choval k lečickým činovníkům velmi nevrle. Poněvadž se čekalo na Kozla, který s ženským týmem udělal menší díru do světa na turnaji v Jesenici, a na Průjezďáka (ten nakonec vůbec nepřijel), dlouho jsme se nemohli dostat k vyhotovení zápisu. V té době přitom byl k nesehnání mokrovratský vedoucí, Čertík pak musel s protokolem čekat, až bude jeho kolega hotov.

Přehmat číslo 2 – výhrůžky Janu Liškovi: Poté, co se pan Veselý seznámil s lečickým asistentem rozhodčího, spustil na něj vodopád strašení. „Co odmáváte, já vezmu na vědomí. Ale běda, pokud se dopustíte omylu. V takovém případě zápas ihned přeruším a váš oddíl bude čekat tvrdý postih!“ Domácího mávače přitom ignoroval. S podobnou perzekucí jsme se v příbramských soutěžích dosud nesetkali.

Přehmat číslo 3 – vražda na Rohlíčkovi: Když už takový tvrďák jako je Zdeněk Houska-Rohlíček leze po čtyřech, je jasné, že mu někdo opravdu dost naložil. Manžel budoucí inženýrky Ilči byl zle zezadu naremplován, v žaludku mu navíc ještě cákalo 113 centilitrů francovky. Viník měl být vyloučen, což se nestalo.

Přehmat číslo 4 – vražda na Hrubeschovi: Samozřejmě že po přísném potrestání hráče, jenž drsně fauloval Rohlíčka, volal i trenér Jiří Hrbek-Hrubesch. Bez invektiv, jen nahlas. Za to musel z lavičky pryč a zbytek zápasu strávit za klandrem.

Přehmat číslo 5 – vražda na Bolkovi: Lečice se chystala kopat roh, před domácí branou se to rojilo. Petr Štěpán-Bolek byl domácím gólmanem zezadu udeřen pěstí do hlavy. Viděl to pan Veselý, či ne? Celý stadion a možná i kosmonautky na vesmírné stanici ISS rozhodně ano. Soudce to šalamounsky vyřešil žlutou kartou. Na dotyčné straně hřiště stál domácí mávač, který pochopitelně hlavního na nic neupozornil. Strašen byl přitom ten náš…

Přehmat číslo 6 – vražda na Kojencovi – Ve finiši utkání, kdy se Lečice hnala za vyrovnáním, byl František Dědina-Kojenec při svém dravém úniku nemilosrdně sražen na hranici vápna. Anebo uvnitř šestnáctky? Když už žádná penalta, rabiát z Mokrovrat měl konečně spatřit červenou kartu. Znovu se to obešlo jen se žlutou. Výklad pravidel holt pro někoho znamená toliko bláboly takzvané političky Karoliny Peake…

Přehmat číslo 7 – urážení celé Lečice: Po zápase stačilo panu Veselému jen slušně říci, že stejný metr by byl předtím žádoucí. „Nezapomeňte, že ještě pořád žijeme. A Lečice je nejsprostší mančaft na okrese!“ dozvěděl se Čertík. Přesto rozhodčímu podal ruku s přáním všeho dobrého…

Průběh utkání jako takový? První poločas chudý na vzruch před brankami, na ostatní nikoli, neboť Arnošt vyrobil dva fauly za žlutou, dohromady za červenou kartu. Hrubeschovo skalpování již bylo zmíněno. Hráli jsme přitom oslabeni o nepřítomné Rákosku, Průjezďáka, Pištu, s Čahounem juniorem na hrotu útoku a také s Bolkem, jenž po dlouhé zápasové pauze vypadal překvapivě čile. S výborným Lukašenkem, který čistil prostor před Kozlem s noblesou a zároveň razancí, až to málem odfouklo malinkatého pejska v obecenstvu.

O deseti lidech jsme útočili ostošest (Matějka by řekl ostotřináct), jenže nedlouho po začátku druhé půle zcela nečekaně inkasovali – Kozel pustil střelu doprostřed branky. „Stál jsem na blbé noze, nestihl jsem zareagovat,“ vysvětlil muž, co dosud hochům od Kocáby vychytal bezpočet mistrovských duelů. Hrubesch to viděl ještě jinak. Když se před výkopem dozvěděl o výhře ženských, dopředu varoval: „Kozel bude vypadat. Ty se na něj vrhnou, ty ho rozcupujou!“ Že by nám tenhle zápas prohrály naše rozjařené fotbalistky?

Mokrovraty byly až trapné při chaotickém ustupování před početně oslabeným soupeřem. Lečice v závěrečném náporu ohrožovala bránu až běda. Dva trestňáky, při nichž Kamil Rada nepoužil „průjezdovky“ (ta první skoro vyšla). Čahounova zbrklost, Kojencovo ukopnutí, v poslední minutě Jan Hořák střílící čtverečkem na hlavě těsně nad břevno. Deset hrdinů proti slabému soupeři a nejen jemu nakonec nebodovalo.

Fanoušci i funkcionáři od Kocáby měli nervy na pochodu. Zvláště prezident klubu Roman Hes-Kudrnáč ze sebe sypal jednu jadrnost za druhou, pokoušel se o něho doslova amok. Ještě větší poté, co mu mokrovratští příznivci nadávali do lečických plaček.

Bolí to, bolí, bolí. Dokažme okresu, že žádné plačky nejsme a že vítězit pořád ještě umíme. Pokud možno, co nejdříve.

(msč)

 

Branka: 53. P. Listík. Rozhodčí: Josef Veselý (Neumětely) 4. Vrchní komisař: Lubomír Havránek (Sudovice) 7. ŽK: Jakub Hořák. ČK: 28. Jakub Hořák. V 25. minutě byl trenér Jiří Hrbek (Lečice) vykázán z lavičky. Diváci: 59. Poločas: 0:0. Hráno 21.9. 2013.

 

Lečice: P. Svoboda 6,5 - Váňa 7, L. Kostečka 8, Rambousek 7,5, Houska 7 (59. Toman 6) – Štěpán 7,5, K. Rada 7, Fr. Dědina 7,5, Jan Hořák 7, Jakub Hořák (nehodnocen) – Zboženský ml. 6,5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch -. Vedoucí mužstva Jan Liška 10.

Lavička: Fr. Holec ml., Josef Hrbek. Chyběli: Messi (zranění a zaměstnání), Tokaji (dovolená), M. Rákosník ml. (hokej), Josef Smetana ml., Dušák (?)

Hráč utkání: Lukáš Kostečka-Lukašenko

Střelci Lečice: 2 – Fr. Dědina, Jakub Hořák, Tokaji, 1 – Jan Hořák, K. Rada.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 97 minut (do dalšího zápasu jde s 37 minutami), Josef Hrbek – 9 minut (do dalšího zápasu jde s 0 minutami).

 

A co na to: Jiří Hrbek

Vlítlo mi to do palice, nespal jsem…

Než odjel na sraz před Knihovnu, šel se na to vykoupat, vykašlal se na holení, jak si všimly ženské fotbalistky. V Mokrovratech pak lečický trenér JIŘÍ HRBEK-HRUBESCH na lavičce přečkal slabou půlhodinu, než ho rozhodčí poslal za klandr. Nakonec se blbě prohrálo. To byla potom bezesná noc, přiznal.

Jak moc tahle nesmyslná porážka trenéra bolí?

Něco šíleného. Vlítlo mi to do palice. Já z toho v noci nespal, pořád jsem se probouzel. Nevyužiješ tři gólovky, podtrhne tě rozhodčí. Neskutečný.

Vzpomeneš si na nějaký šťavnatý výraz, který mohl vést ke tvému vyobcování z lavičky?

Byl jsem slušnej. Jen jsem na soudce zavolal, ať se kouká na televizi na Ligu mistrů, kde se přesvědčí, jak se mají posuzovat fauly. Vyloučení Arnošta beru, i když na kartu byl až ten druhý faul. Jim mohl dát tři červené a on ji nedal ani za to sražení Franťáka. Vždyť šel sám na bránu a stáhnou ho zezadu rukama.

Domníváš se, že brankář Kozel byl skutečně umačkán od ženských?

Ten gól? Nedokážu posoudit. Asi stál na špatné noze, byl dezorientovaný. Taky to byla rána. Ale určitě si díky holkám užíval euforii, bylo to na něm vidět. To se mu dosud moc nepoštěstilo.

Napadá tě nějaký způsob, jímž bys motivoval mužstvo pro další zápasy?

Motivace bude dost. Teď hrajeme s Dublovicemi, na soupeře z horní části tabulky ani motivaci nepotřebujeme. Ale taky se musíme sejít. Rambo mi řekl, že nebude, u Arnošta je to jasné, neví se u Rákosky ani u Popeska. Ten sliboval, že Mokrovraty stíhá a nepřijel. Nezavolal, telefony nebral.

(msč)