4. Lečice - Kňovice (3:0)

18.09.2011 16:30

Oklepali se po Kamýku

Galacticos přejeli slaboučké Kňovice ● Pomohl i Messi ● Konečně skóroval Okapník ● Eliška O. coby Vedoucí roku ● Pan Švidkov už u devíti gólů ● Pozápasové oslavy jako v sobotu

Ještě že týden po výprasku od Kamýku přijeli do Kocába Areny čajíčkové z Kňovic a ne horda z Petrovic či Mokrovrat. To by nejspíš lečičtí Galacticos zase odskákali. Takhle si v pohodě dokráčeli pro hladkou výhru. Jan Hořák byl navíc už schopen běhat v poli, trenér Hrubesch tedy již rozumně postavil do brány Kozla a ve druhé půli vypustil na trávník i přihrnuvšího se Messiho. Další pozitivní zjištění: rozhodčí Švidkov začal mít Lečici rád. Pískal nám na podzim doma už podruhé a byl u šestí bodů a devíti nastřílených gólů!

LEČICE    –     KŇOVICE    3 : 0

Kocába Arena – Malý horor byl zaznamenán jen před výkopem. Na zápis se šlo se zpožděním, lehce indisponovaný Čertík nemohl sehnat svého zástupce Haberu. Průser byl na spadnutí. Jaké štěstí, že se ochotně nabídla slečna Eliška O., která úhledným rukopisem protokol o utkání spáchala a nepouštěla hrůzu jako její maminka Jana O. Zaujala navíc pana Švidkova, ten naši atraktivní Vedoucí roku ani nechtěl pustit z kabiny…

Za deště a ve vlezlé zimě měla Lečice hned od začátku herně navrch, ale že by úvodní gól visel ve vzduchu, to zrovna ne. Klid nastal až v 16. minutě, kdy se utěšenou střelou z ostrého úhlu trefil Jan Hořák-Okapník. Úleva nejen kvůli této trefě. Hoři si zřejmě v zaměstnání obaloval bolavá třísla flákotami zmrzlého masa a poprvé v sezoně byl připraven jako útočník, kterého jsme už nutně potřebovali.

Hrubesch nabádal hráče ke stále většímu nasazení, druhý gól by už řešil mnohé. Padl v chýlícím se prvním poločasu. Ke Kojencově dlouhému nákopu ze standardky se přimotal Jakub Hořák-Arnošt a rutinovaně pojišťovací trefu zařídil. Ještě do přestávky mohl přidat další zásah Průjezďák. Na trestný kop se rozbíhal od lesa (myšleno od stráně), svým typickým způsobem nadzvedl balon nad zdí, načež zacinkalo břevno.

O pauze nastal rozruch, neboť do Kocába Areny se přiřítil Messi, jenž měl po dlouhém čase zase jednou volno na fotbal. Ačkoli byl připraven naskočit do hry hned od zahájení druhého dějství, Hrubesch mu dal nejdříve prostor k zorientování a ukazoval na trávníku nové hráče, Křivonosku a Kubu Jarušku. Messi tedy vtrhl na plac až v 57. minutě a za dalších pět už zařídil třetí branku, když si na hranici vápna zažongloval s míčem, který posléze Lukašenko Kostečka snadno uklidil do sítě.

Mladší z bratrů Kostečků dostal konečně chuť do hry, do konce zápasu neproměnil novou vyloženou šanci. Jinak Lečice ubírala na plynu, čímž na bůra natěšené fanoušky příliš nepotěšila.

Přestože se hrálo netradičně v neděli, nikdo se při oslavách v kabině nešetřil, Martin Kostečka, cestující do Prahy s Arnoštem, dokonce jevil známky jisté melancholie. Oslavám velely známé figurky, vše se protáhlo až do novodvorské Matějka Areny.              (msč)

 

Branky: 16. Jan Hořák, 39. Jakub Hořák, 62. L. Kostečka. Rozhodčí: Švidkov (Příbram) 8. Vrchní komisař: Josef Smetana st. (Krámy) 7,5. ŽK: L. Kostečka, Josef Smetana ml. Diváci: 78. Poločas: 2:0. Hráno 18.9. 2011.

Lečice: P. Svoboda 7,5 – Fr. Dědina 7, Josef Smetana ml. 8, Prášil 7, Váňa 7 (46. Houska 7,5) – Křivonoska 7 (57. Messi 7,5), M. Kostečka 8, K. Jaruška 7, Jakub Hořák 7,5 (71. Kilián - ) – Jan Hořák 7, L. Kostečka 7. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8.

Lavička: Hovanec, Josef Hrbek. Chyběli: Víšek (zranění), Sobotka, M. Rákosník st. (?).

Hráč utkání: Josef Smetana ml.

Střelci Lečice: 3 – K. Jaruška, Jakub Hořák, 1 – Fr. Dědina, Jan Hořák, L. Kostečka, M. Rákosník st., Sobotka.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 172 minut (do dalšího zápasu jde se 172 minutami), Jan Hořák - 159 minut (do dalšího zápasu jde s 5 minutami).

 

Magické číslo: 198 – Libuna, 196 – Čertík, 193 – Matějka.