4. Dobříš C - Velká Lečice

16.09.2012 16:30

Bez bodů, bez panáka. Zato s nářezem

Začíná období debaklů? ● Dobříš nasadila i přichytávače ● Rozhodčí Kobík – obávaný Kostečkobijec ● Pepa Hrbek vytvořil prazvláštní rekord ● Rohlíček musel bránit svou francovku

Tři kola hrála Lečice v novém ročníku III. třídy důstojnou roli, teprve v tom čtvrtém dostala naloženo. Na krásném dobříšském trávníku to přitom nemuselo být o tolik, vždyť šancí jsme měli až běda, než se zranil, fenomenálně chytal Kozel. Nemilá je rozhodně ztráta Lukašenkova, který si ovšem o vyloučení sudímu Kobíkovi řekl sám. Alespoň Pištovi že to pořád střílí. Péče doktora Karla Sovy mu jde očividně k duhu, lečický veterán skóroval už ve třetím utkání za sebou.

 

DOBŘÍŠ C   –   LEČICE   7 : 2

Dobříš – Ve značně ponuré prohibiční atmosféře se Lečice vydržela úspěšně bránit jen do 9. minuty, kdy za vápnem napřáhl domácí Vosyka a na míč odražený od tyče nemohl Kozel dosáhnout. Za chvíli Dobříš vedla už o dva góly a mnozí fanoušci od Kocáby spílali chemikům ze severní Moravy a ministru Hegerovi, poněvadž panák pro uklidnění nebyl v kantýně k mání. Zdeněk Houska-Rohlíček byl rád, že si v kabině nenechal vzít svou oblíbenou francovku a alespoň jemu bylo v žaludku dobře.

Lečice zkoušela útočit a brzy se do zápasu vrátila. Když Kojenec utěšenou střelou napálil břevno, István Tokaji-Pišta pohotově balon dorazil do sítě. Soupeř nás převyšoval moderním, kombinačním fotbalem, na nějž Hrubeschova squadra odpovídala rušovými brejky. Nejvíc vzruchu přinesl finiš první půle. Napřed nám dobříšské céčko totálně rozhodilo kompletní obranu. Dva borci tak dlouho machrovali na osamoceného Kozla, až je lečický Železný muž zesměšnil. Na druhé straně upaloval sám na bránu Kopeček, přeloboval gólmana, naneštěstí však nemířil mezi tyče. Do toho ještě Lukašenko Kostečka u středového praporku svým tradičně ostrým skluzem odklidil za čáru míč i soupeřova nebožáka, který příliš překážel. Žlutá karta prozatím stačila.

O přestávce rozhodčí Kobík upozornil, že v případě jakéhokoli faulu Lukašenka vyloučí. Tahle hrozba se měla naplnit. Kromě toho srdce usedalo při marných snahách Kudrnáče, Ládi Kropila, Čertíka a Ildikó Pištové sehnat panáka. Prohibice je prevít!

Jestliže se do druhého dějství jde s jednobrankovou ztrátou, situace velí ke zvýšení aktivity. Přesně to Lečice učinila. Dvakrát se mladíček Kopeček dostal za obranu, pokaždé balon už už směřoval k vyrovnání, ne-li k vedení, jenže vždy ho někdo vykopl z lajny. „Oni nemají jen gólmana, támhle ten jim ještě přichytává,“ konstatoval mezi obecenstvem Vyhlídka.

Po hodině hry Dobříš zvýšila na tři jedna, pan Kobík každopádně neviděl předchozí hraní rukou. Nepříjemný moment přišel v 67. minutě. Domácí nastřelili břevno, Kozel byl při stahování balonu brutálně naremplován a vypadalo to na střídání. Domácí rabiát vyvázl jen s napomínáním, Kozel se sice otřepal, ale po devíti minutách musel přece jen ze zápasu odstoupit. To už ovšem skóre znělo 4:1.

Vzápětí došlo na poločasovou výhrůžku sudího. Lukašenko Kostečka použil toliko běžný faul a hned se podíval na druhou žlutou kartu, jež se přebarvila na červenou. Přesně před rokem nám pan Kobík v Prostřední Lhotě vyloučil tři hráče, mimo jiné i Martina Kostečku. On lečické rapiďáky zjevně nemá rád, je to zkrátka Kostečkobijec…

Ještě jsme skóre zmírnili po penaltě, již proměnil Velibor Váňa. Přesto nám do brány napadaly další tři míče. V rozmezí pouhých pěti minut! Střídající gólman Josef Hrbek tím učinil ojedinělý rekord, jeho fotografie prý bude vystavena v pelhřimovském Muzeu rekordů a kuriozit…

Má si Lečice opět zvykat na debakly? Doufejme, že ne. Navíc, na jaře se v Krásné Hoře prohrálo 2:9, v Dalekých Dušníkách 2:8, v Kamýku 0:7. Porážku 2:7 z Dobříše lze tedy považovat za poměrně těsnou.                                                                                                                                              (msč)

 

Branky: 60. a 87. Šebek, 9. Vosyka, 13. Bouček, 74. Tran, 83. Soukup, 88. Kadlec – 15. Tokaji, 80. Váňa z pen. Rozhodčí: Kobík (Daleké Dušníky) 6. Vrchní komisař: Roman Hes (Malá Lečice) 6. ŽK: L. Kostečka. ČK: 77. L. Kostečka. Diváci: 49. Poločas: 2:1. Hráno 16.9. 2012.

 

Lečice: P. Svoboda 9 (76. Josef Hrbek - ) – Váňa 6,5, L. Kostečka 7,5, M. Kostečka 7, Houska 6 (46. Zboženský ml. 6) – Jakub Hořák 7, Josef Smetana ml. 6,5, Fr. Dědina 6,5, M. Rákosník ml. 8 – Kopeček 6,5, Tokaji 7 (62. Toman - ). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7. Vedoucí mužstva Miroslav Střeleček 10.

Lavička: Dvořák. Chyběli: Víšek, Srp (zranění), Messi, Sobotka (zaměstnání), K. Jaruška, M. Rákosník st., Dušák, Křivonoska, Břečka, Havelka, Kilián (?).

Hráč utkání: Petr Svoboda-Kozel

Střelci Lečice: 4 –.Tokaji, 2 - Váňa, 1 – Fr. Dědina, Kopeček, L. Kostečka, Josef Smetana ml., P. Svoboda.   

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda 82 minut (do dalšího zápasu jde se 16 minutami), Josef Hrbek – 10 minut (do dalšího zápasu jde se 2 minutami).