3. Lečice - Kamýk A (0:2)

10.09.2011 17:00

Zpět na zemi

Neporazitelnost i první místo v tahu ● Herní projev upadl ● Martin Kostečka aspoň Kamýku nakopal ● Uspěly pouze čokoládové řezy

Prezident klubu Roman Hes-Kudrnáč se o dva dny dříve krutě mýlil. V bývalé Kemr Areně přesvědčoval duo jediných hostů (Čertíka a Jiřího Skalického), že nanejvýš Mokrovraty jsou ve skupině B III. třídy silnější než Lečice a že hoši od Kocáby mohou směle uvažovat o postupu do okresního přeboru. Na Kamýk jaksi nebral zřetel. Načež nám tento nepříjemný tým udělil dvougólovou lekci a sesadil Galacticos z prvního místa v tabulce až na páté. Návrat na zem hodně zabolel.

LEČICE   –    KAMÝK    0 : 2

Kocába Arena – Začalo se na „dolní“ bránu a kdo si myslel, že to tam hned začne padat jako proti Dublovicím, dospěl ke značnému zklamání. Kamýk má vyspělé mužstvo v čele s 52letým útočníkem Houškou, zaskočil Lečici celoplošným pohybem a důrazem, ovládl střed pole, přes jeho výborné stopery balony nepropadávaly. Hrubeschův soubor se zmohl jen na pár závarů před bránou a vyjma jednoho podezřelého dotyku rukou na míč soupeřova hráče, kdy se dala pískat penalta, vyložené šance nenabídl. Spoléhalo se na trestné kopy Průjezďákovy, ovšem ani ty si cestu do sítě nenacházely.

Přesto během poločasové přestávky neumdlévaly optimistické předpovědi. Velmi aktivně si při konzumaci vedl známý novinář a rozhodčí Miloš Krátký, jenž do Lečice přicestoval s kolegou Petráskem a posílil Josefa Smetanu seniora ve funkci vrchního komisaře.

Lečici nezbývalo než rozhodnout zápas směrem „do kopce“, ale opět se nedostávalo potřebných nápadů a průbojnosti. Hosté vycítili, že hoši od Kocáby skutečně nemají svůj den a začali pomalu utahovat šrouby. Přežili jsme moment z 52. minuty, kdy soupeřův fotbalista centrovaným balonem náhodně zasáhl břevno, nikoli však kritickou minutu devětašedesátou. To nám za obranu zaběhl kamýcký Tatoušek, gólman Jan Hořák-Okapník vyběhl do Země nikoho a hosté zadarmo vedli.

Teprve poté začala Lečice bít na poplach, pokoušela se o nesmělý tlak, jenže zase z toho bylo jen pár závarů v šestnáctce, vyslovená hrozba pro soupeře nijaká. Strašil ho toliko Martin Kostečka vyhrávající všechny osobní střety. Při každém z nich se ozývaly zvuky, při nichž člověk nevěděl, praská-li břidlicový podklad hřiště, nebo končetina nešťastníka, který se do souboje o míč odvážil… Ne zrovna v rukavičkách hrající soupeř potřeboval nakopat ještě víc, zuřil Pišta Hovanec na klubové internetové stránce.

Pět minut před koncem bylo definitivně vymalováno. Chlapík od Vltavy od lajny poslal vysoký míč do vápna, daleko od čáry stojící Hoři zkoušel jednou rukou hrabat ve vzduchu, bohužel, pouze v tom vzduchu. Kamýk se sám divil, jak lacino skóroval podruhé.

Ukázalo se, že trenér Jiří Hrbek-Hrubesch soupeře podcenil. Chytá-li Hoři, převyšuje Kozla či Pepu Hrbka skvělým čtením hry, nákopem, rozehrávkou, často působí spíše jako muž v poli. Jenomže klasický brankář to není, v ostatních segmentech hry potřebuje mnohem více otrkanosti. Dobře víme, že velký bojovník Hoři už dlouho laboruje s bolavými třísly, proto měl být lečický superkanonýr podobně jako ve Staré Huti připraven coby žolík na lavičce pro případ, že by se závěr utkání nevyvíjel dobře a mezi tyče to chtělo zkušenějšího Kozla (Pepu Hrbka snad pořád trápí bolavý kotník). A to byl Hrubeschův přehmat.

I když jsme to ještě nebalili, na malý zázrak už bylo pozdě. Nejlíbivější akcí byl Kojencův průnik po pravé straně, ostrý centr a hlava plachtícího Lukáše Kostečky, která naneštěstí balon před prázdnou brankou nezasáhla. Mráz nám šel po zádech v samotném finiši utkání, kdy proti pravidlům atakovaný Josef Smetana-Průjezďák protihráče bez míče napálil kopačkou a chránič jen duněl. Pan Petrásek pískal faul proti Kamýku.

Pozápasové sezení samozřejmě nepostrádalo obvyklý náboj. Tady nezvítězila ani Lečice, ani její protivník od Vltavy. Tři body, a možná i daleko víc, získaly legendární Rohlíčkovy čokoládové řezy…                                                                                                                                                                            (msč)

Branky: 69. Tatoušek, 85. Krůta.

Rozhodčí: Petrásek (Krásná Hora) 7.

Vrchní komisaři: Josef Smetana st. (Krámy) 7, Miloš Krátký (Obory) 9. Bez ŽK.

Diváci: 138.

Poločas: 0:0. Hráno 10.9. 2011.

Lečice: Jan Hořák 5 – Váňa 6, Josef Smetana ml. 6, Prášil 6, Houska 6,5 – Fr. Dědina 6, P. Svoboda 6, M. Kostečka 6,5, Jakub Hořák 5,5 – K. Jaruška 5 (78. Hovanec - ), L. Kostečka 5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 5.

Lavička: Josef Hrbek, Dvořák. Chyběli: Víšek (zranění), Messi, Sobotka (zaměstnání), M. Rákosník st., Křivonoska (?).

Hráč utkání: Martin Kostečka

Střelci Lečice: 3 – K. Jaruška, 2 – Jakub Hořák, 1 – Fr. Dědina, M. Rákosník st., Sobotka.

Neprůstřelnost brankáře: Jan Hořák - 159 minut (do dalšího zápasu jde s 5 minutami), P. Svoboda - 8 minut (do dalšího zápasu jde s 82 minutami).

 

Magické číslo: 198 – Libuna, 196 – Čertík, 193 – Matějka.