26. Hříměždice - Velká Lečice

18.06.2011 17:00

To byli praví Galacticos!

Hřiměždice semlety napadrť  ●  Nepřekonatelný Pepa Hrbek  ●  Výstavní gól Průjezďákův   Božidar vymazal Poslušného  ●  Z Kozla nový Brazilec od Kocáby?  ●  Nadmíru spokojený Hrubesch  ●  Medovina v Knihovně tekla proudem

Jak symbolické! Přesně před rokem se Lečice loučila s IV. třídou drtivou výhrou 5:0 proti Kamýku B. Ještě předtím, v březnu 2010, jsme si zajeli do Hřiměždic pro stejně vysoké vítězství nad tamním béčkem. Na závěr svého úspěšného vystoupení ve III. třídě hoši od Kocáby roznesli 5:0 i hřiměždický A tým! Ve dvou posledních letošních zápasech dosáhl Hrubeschův mančaft šesti bodů při úctyhodném skóre 8:0. Tak hrají praví Galacticos! „Poprvé v této sezoně jsem se asi na čtvrt hodiny na lavičce cítil klidně a bezstarostně,“ přiznal lečický trenér tetelící se spokojeností a blahem.

HŘIMĚŽDICE   –   LEČICE    0 : 5

Hřiměždice – Déšť nedéšť, Lečice si do Hřiměždic přijela pro tři body. Výsledek přitom poněkud klame, nekopali jsme proti žádným čajíčkům Oni hráli naplno po celý zápas, i když už skóre pro ně bylo dávno beznadějné. Zrovna tak ovšem jezdila Lečice. „Už si nenecháme dát gól, Pepa musí mít nulu!“ burcoval spoluhráče po páté vstřelené brance Velibor Váňa.

Přitom hned na začátku utkání vyvstal problém. Z trávníku po 28 vteřinách hry odkulhal Pišta Hovanec a na plac musel Tomáš Víšek-Habera. Nutno poznamenat, na levém beku potom výborný, promovaní inženýři to holt umí. „Když jde Pišta takhle brzy střídat, to už ho to opravdu musí moc bolet,“ připomněl Hrubesch pověstnou nezničitelnost lečického veterána.

Domácí se pokoušeli o tlak, povedlo se jim však jen rozchytat Pepu Hrbka a kopat sérii rohů. Lečice se taktéž bránit nehodlala, nejnebezpečnější akce tahal po pravé straně František Dědina-Kojenec, sám se i pokoušel o zakončení, ale přáno mu nebylo. Potomek zemědělského synka Lanýže zakončil sezonu s jediným vstřeleným gólem. Jako první se tedy trefil Lukašenko Kostečka, který nekompromisně narval do sítě balon vyražený gólmanem. Netrvalo dlouho a radoval se i druhý odchovanec Rapidu Praha. Radim Sobotka převzal míč na hranici vápna, přihrávat pochopitelně nemínil, a tak po několika kličkách nemastně neslaně vypálil – tenhle šourák si ležící brankář procpal za čáru sám. „Jděte do prdele, oni dvakrát vystřelí a dají z toho dva góly!“ vztekal se na své kolegy jeden z hřiměždických fotbalistů.

Lečice musela do poločasu ještě přežít pár horkých chvilek. Soupeři to naštěstí létalo těsně mimo a co šlo mezi tyče, to likvidoval vynikající Josef Hrbek. Jen jednou už byl překonán, na čáře ho však obětavou hlavičkou zastoupil Kozel.

Rovněž po nástupu do druhé půle se kmitalo nahoru dolů, nejlepšího střelce soutěže Poslušného ale Božídar Prášil zcela neutralizoval, takže góly dávali opět jen Lečičtí. Ten třetí byl vskutku z kategorie výstavních. Trestný kop zařídil neskutečně bojující Lukašenko (podal nejlepší výkon jara). Z ostrého úhlu, kousek od rohu šestnáctky, se rozběhl Josef Smetana-Průjezďák, jehož projektil pak putoval přes celou bránu do horního růžku, zaskočený mamlas v rukavicích asi čekal centr.

Nato se konečně prosadil Jan Hořák-Okapník. Nejprve postupoval po levé straně a mírně odtlačen od branky volil přihrávku, z níž nevzešlo nic. Takže když po chvíli nasadil ke stejné akci, tentokrát to dal překvapenému bambulovi lišácky k přední tyči. Nejlepší lečický kanonýr uzavřel sezonu ve III. třídě coby sedmnáctigólový střelec, před čímž je třeba smeknout. Na 5:0 zaokrouhlil skóre Petr Svoboda-Kozel, jenž dorážkou ze skrumáže prokázal nebývalou rozvahu.

Kozel se pomalu stává novým Brazilcem od Kocáby, s čímž souhlasí i jeho předchůdce Václav Rákosník-Vyhlídka. Dobře vyspalý i naložený Kozel v závěru ohrozil branku efektními nůžkami, škoda, že těsně přestřelil. Jen co si lečičtí fanoušci vynutili nástup Václava Dvořáka, smrdělo to šestým gólem. Matějka líbivou patičkou vysunul Kojence, jehož střele se naneštěstí do cesty postavila tyč.

Děkovačka příznivcům byla po závěrečném hvizdu famózního rozhodčího Sandra dechberoucí. „Po dnešku by neměl být vyhlášen jen jeden Hráč utkání. Ať je to celé mužstvo,“ přál si Hrubesch.  A co se potom dělo v krámské Knihovně? Medovinové orgie! Dojatý Petr Dědina-Lanýž vytahoval jeden demižon za druhým a už se to prolévalo hrdly. „Prý dal do placu deset litrů, u stolu nás sedělo deset. Spočítej si snadno sám, kolik jsi toho vypil,“ bilancoval Božídar.

Nováček z Lečice vykopal ve III. třídě bez větších problémů střed tabulky, sezonu zakončil svým nejvyšším vítězstvím v soutěži. Galacticos od Kocáby, všechna čest!           (msč)

Branky:  23. L. Kostečka, 30. R. Sobotka, 60. Josef Smetana ml., 74. Jan Hořák, 84. P. Svoboda. Rozhodčí: Sandr 10. Vrchní komisař: Josef Smetana st. (Krámy) 10. ŽK:  Josef Smetana ml. Diváci: 61. Poločas: 0:2. Hráno 18.6. 2011.

Lečice: Josef Hrbek 10 – Váňa 10, Josef Smetana ml. 10, Prášil 10 (75. Houska - ), Hovanec – (2. Víšek 10) – Fr. Dědina 10, M. Kostečka 10, P.Svoboda 10, R. Sobotka 10 – L. Kostečka 10, Jan Hořák 10 (86. Dvořák - ). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 10.

Chyběli: Jakub Hořák (přeřazen do B týmu), Messi (zaměstnání), M. Rákosník st. (?).

HRÁČI UTKÁNÍ: Josef Hrbek, Josef Smetana ml.-Průjezďák, Libor Váňa-Libuna, Bohumil Prášil-Božidar, Tomáš Víšek-Habera, Zdeněk Houska-Rohlíček, František Dědina-Kojenec, Martin Kostečka, Petr Svoboda-Kozel, Radim Sobotka, Jan Hořák-Okapník, Lukašenko Kostečka, Václav Dvořák-Matějka, Štefan Hovanec-Pišta.

Střelci Lečic – konečné pořadí: 17 – Jan Hořák,     6 - Josef Smetana ml.,     5 – Jakub Hořák, Váňa,                  4 – L. Kostečka, Messi,       3 – M. Rákosník st., R. Sobotka,          2 – P. Svoboda,                                                     1 – Fr. Dědina, Houska, Hovanec, M. Kostečka, Prášil.

Neprůstřelnost brankáře – konečné poř.: P. Svoboda - 186 min., Josef Hrbek - 133 min., Hovanec - 26 min.

Magické číslo: 154 – Čertík (svědci celé Krámy, půl Velké Lečice). Další pořadí: 148 – Láďa Kropil,  137 – Jan Blížil, 133 – Božídar, 131 – Matějka.

Průjezďák a Božídar do Realu Madrid!

Hřiměždice – Tohle muselo přijít..Když už si jeden tým z malé vísky na Příbramsku říká Galacticos, zbystřit museli i v Realu Madrid. V Hřiměždicích se nenápadně uhnízdili skauti Bílého baletu a také španělští novináři. A jelikož byli informováni i o předešlé hladké výhře nad Starou Hutí a zrovna tak o dokonalém výkonu lečických stoperů, hned se to rozjelo. Roman Hes-Kudrnáč, lečický prezident, už doma v Betlémě luští velezajímavé nabídky. Královský klub chce Josefa Smetanu mladšího a Bohumila Prášila!

Není to žádná mystifikace, stačí si otevřít internetové stránky Realu nebo zalistovat ve španělském tisku. „Seňor Smetana u nás bude kopat všechny standardky, Cristiano Ronaldo pouze podá míč. Madrid je velkoměsto, pro naši novou hvězdu se zde určitě najde nějaká restaurace v průjezdu. A nos může mít seňor Smetana před utkáním úplně fialový. Jen bych ho prosil, aby si dával pozor na zápasy, kdy na San Bernabeu přijedou Obory či Kosova Hora,“ prohlásil v deníku Marca trenér José Mourinho.

Portugalský stratég nehodlá zvýhodnit toliko Průjezďáka, velké plány má i s Božídarem. „Seženeme pro něj nějaké otřískané auto, aby po něm mohl lézt jako Spiderman. Necháme seňora Božidara s radostí tloustnout, klobásy, uzené i polotmavá jedenáctka ze Smíchova se do šatny vždy dopraví. Tyhle dva zkušené stopery musíme mít, CSKA Moskva nás nemůže přeplatit,“ ujišťuje Mourinho. Co teď na to řekne Kudrnáč?                                    (msč)