24. Petrovice B - Velká Lečice

16.06.2013 17:00

Lečický funus trval jen 42 minut

Pokopaný tým se v Petrovicích rozsypal ● Pohřební služba Sedlák zabíjela nejvíc ● Zápas ukončil zapadlý dudlík ● Pišta chtěl hrát i se 113 zlomenými žebry ● Rozhodčí: tohle budu psát půl hodiny ● Vyhlídka kvůli kocovině o vše přišel

I to se stává. Nebo by se stávat nemělo? Zrovna když naši starší hráči dohrávají sezonu vinou zdravotních problémů jen se sebezapřením, musejí závěrečný mistrák ročníku odkopat v Petrovicích pouhých čtyřiadvacet hodin po tom předposledním na Mokrovratech. Avšak, proč Lečice a ne všichni ostatní? Podle pondělního vydání Příbramského deníku zůstala spousta dohrávek v okresním přeboru, v dalších soutěžích zrovna tak. Proto není divu, že lazaři od Kocáby derniéru v Petrovicích nemohli dokončit se ctí a kompletní.

 

PETROVICE B  –  LEČICE   6 : 0    nedohráno

Petrovice u Sedlčan – Tři minuty zbývají do konce první půle a pan Ledinský vyluzuje z píšťalky charakteristické tři hvizdy. Je po poločasu, nebo po zápase? Jasně že to druhé, zjistili záhy hráči i diváci, poněvadž na hřišti v tu chvíli zbývalo toliko šest lečických statečných, a to je pod stav. Promodralý František Dědina-Kojenec před chvílí dosprintoval k rohovému praporku a hlásil sudímu zapadnutí dudlíku. Málem se volali zdravotníci!

Anebo funebráci. „My museli kvůli zápasům áčka, béčka, mládeže během dvou dnů vyndat všechny možné dresy, na vás nám zůstaly pohřebáky,“ vysvětloval Jarda Sedlák senior, vyhlášený střelec, kamarád a spolužák Matějkův, proč Petrovice nastoupily v černých trikách s reklamou místního pohřebního ústavu. Však také sám domácí sympaťák se svým potomkem či příbuzným Lečici do rakve pomáhal, jméno Sedlák se skvělo u pěti ze šesti gólů nedohraného zápasu.

Mladé ženy měly svým ratolestem raději zakrývat oči. V Petrovicích se v neděli 16. června pořádal Dětský den a po trávníku právě pobíhali místní Drákulové…

Poté, co se začalo hrát, na lečickou bránu udeřila smršť. Napřed nás zachránila tyč, posléze čtyřikrát za sebou hochy od Kocáby trestal Jarda Sedlák. Po něm se prosadili ještě dva petrovičtí střelci. Nutno poznamenat, že párkrát po minelách Okapníka, dvakrát neměl čisté svědomí Kozlíček mezi tyčemi.

Lečičtí matadoři mezitím kolabovali. Libuna už delší dobu necítí patu, proto se odplazil za lajnu. Kozel, jenž celé jaro kopal s bandáží na zádech, dostal nyní „jelitovou“ ránu na stehno a zůstal vyřízen. Rohlíčkovi vylezlo z pantů choulostivé koleno – taktéž konec. A pak Čahoun, tomu již delší dobu funguje kotník dle vzoru „bratři, držme se“ a teď to držet přestalo. Kojencův dudlík v hrdle dílo zkázy dokonal.

Jak zoufalý byl na lavičce István Tokaji-Pišta! I na něm bylo patrné, že sotva chodí. „Ofačujte mě a já tam vlezu. Stačí, když budu jen stát, rozdávat balony a vázat na sebe protihráče,“ sršel elánem náš dvaapadesátník, který do Petrovic přijel se 113 zlomenými žebry. Člověk znalý anatomie asi podotkne, že lidský tvor tolik žeber nemá, ale náš Pišta je holt mimozemšťan… Samozřejmě, že trenér Hrubesch o něčem takovém nechtěl ani slyšet a raději se hroužil do obvyklého vějíře piv…

Usměvavý pan Ledinský v roli hlavního rozhodčího po utkání neskrýval těžkou hlavu. „Nerušte mě! Takovýchto zápasů nebývá moc, já to teď budu sepisovat nejmíň půl hodiny!“

V Jiříkově vidění určitě musel být Václav Rákosník-Vyhlídka. Na zápase totiž nebyl, lízal si těžké rány ze soboto-nedělní návštěvy oslav v lečické M.A.S.H. Areně. V době, na niž odhadoval poločas, pověřil svého nejmladšího syna Popletu, aby po telefonu zjistil průběžný stav. Zjevně stále nečerstvý Richmond nemohl pochopit, proč už se dávno nehraje. Vyhlídka to pak zkoušel sám a rovněž nechápal…

Takový byl tedy epilog soutěžního ročníku 2012-13. Lečice ve III. třídě zachráněna dlouho dopředu, ale co bude dál? Zdraví, zodpovědnost a trocha kliky především.                                                         (msč)

 

Zápas byl v 42. minutě ukončen pro nedostatečný počet hráčů Lečice. Branky: 7., 16., 27. a 29. z pen. J. Sedlák st., 33. L. Sedlák, 36. Mandík. Rozhodčí: Ledinský (Počepice) 9. Vrchní komisaři: Roman Hes ml. (Malá Lečice) 10, Václav Dvořák ml. (Nové Dvory) 10. Bez ŽK. Diváci: 113. Hráno 16.6. 2013.

 

Lečice: T. Svoboda – Váňa, Jan Hořák, Houska, Zboženský ml. – P. Svoboda – Toman, Štěpán, Fr. Dědina, Fr. Holec ml. – Havelka. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch. Vedoucí mužstva Patricie Kozlová-Damková 10.

Lavička: - Chyběli: Jakub Hořák (v trestu), Tokaji, Josef Smetana ml., Messi (zranění), M. Rákosník ml., Josef Hrbek (zaměstnání), K. Rada (omluven), L. Kostečka, Kopeček, Dušák (?)

Hráč utkání: Václav Dvořák-Matějka

Střelci Lečice – konečné pořadí: 9 – Jan Hořák, 8 – M. Rákosník ml., 6 – Kopeček, 5 – Bureš, Fr. Dědina, 4 – Tokaji, Váňa, 3 – Jakub Hořák, L. Kostečka, Messi, 1 – Dušák, Josef Smetana ml., P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře – konečné pořadí: T. Svoboda - 305 minut, P. Svoboda - 133 minut, Josef Hrbek – 66 minut.

 

Fotky ze zápasu zde >>