23. Velká Lečice - Zduchovice

25.05.2013 17:00

A zase nic

Třetí porážka za sebou, prý za to mohl sudí ● Mizérii sledoval i lečický starosta ● Stesk po „průjezdovkách“ ● Zduchovice výborné, proč nejedou na postup?

Už aby bylo po sezoně. Prohrát ve III. třídě třikrát po sobě, to se může stát každému mančaftu, jenže Lečice nyní vypadá až příliš rozklíženě a neurovnaně. A nevypadá to přitom, že se z toho vyhrabe. Los zbývajících tří kol je nelehký (Petrovice B venku, Višňová doma, Mokrovraty venku) a také už vůbec nemusíme zabodovat. Takhle smutně vypadá současná situace hochů od Kocáby, kteří by jinak v tabulce mohli klidně atakovat třetí příčku.

 

LEČICE   –   ZDUCHOVICE    0 : 1

Kocába Arena – Se Zduchovicemi jsme v listopadové dohrávce sehráli jeden z nejlepších zápasů sezony (byť bez bodového efektu), alespoň tohle mohlo Hrubeschův tým motivovat. Sestava navíc neměla příliš trhlin, z tradičních opor chyběli toliko Průjezďák a Messi.

První poločas šel částečně ohodnotit snesitelným měřítkem. Na „dolní“ bránu jsme byli nebezpečnější, útoky tahali pohybliví Rákoska, Kojenec, Arnošt, překvapovali beci – Čahoun junior nebývalým přehledem a přesnými nákopy, Pišta tradiční zavilostí. Několik slibně rozjetých kontrů zůstalo nevyužitých, zbývaly ještě standardky. Bylo jich vícero, i takových v blízkosti vápna. Trenér na ně pokaždé hnal Lukašenka Kostečku, ovšem toho jindy vražedná končetina neposlouchala. Tehdy vládl stesk po Pepovi Smetanovi a jeho „průjezdovkách“, po nichž se zpravidla rozehrává ze středového kruhu.

O přestávce se do sestavy nesahalo a vlastně ani během druhé půle, mezi čtyřmi náhradníky se žádný žolík pro ofenzivu nenalézal. Snad jen Pepa Hrbek, ten se však po pouhých 113 gramech ovesných vloček k snídani na plac nehrnul.

Na začátku druhého dějství stihla Lečici katastrofa. Hosté kopali směrem od potoka trestňák, Kadlecova rána se otřela o tyč a Kozlíček v brance neměl nárok. Honit výsledek na „horní“ bránu proti vyspělému soupeři a jeho vyzáblému, leč skvělému gólmanu, bylo nad naše síly. Pár závarů se urodilo, ale na otočení skóre je tohle málo.

Zduchovice se představily jako silný, po všech stránkách vyvážený celek s dokonale propracovanou defenzivou a schopností nápaditě manévrovat dopředu. Je tedy s podivem, proč vypadly ze hry o postup, jestliže po větší část ročníku na špici tabulky vyrušovaly ambiciózní Višňovou. Jen pár nervních typů ve svém středu mají.

Silně naelektrizovaný odér každopádně způsobovali i hoši od Kocáby, kteří si vlastní neschopnost vylévali na rozhodčím Krátkém a hostujícímu mávači, fanoušci za brankou zrovna tak. S tím se nedala ukopat ani ta pro Lečici nežádoucí remíza.

Takže bída a to před zraky starosty i jeho zástupce, před výjimečně alespoň zpola naplněnou lednicí v kantýně Kaká Arena. Jen velmi neradi bychom se smiřovali s výše poznamenanou úvahou – že Lečice už do konce sezony nic neuhraje.                                                                       (msč)

 

Branka: 50. J. Kadlec. Rozhodčí: Krátký (Líchovy) 8. Vrchní komisař: Jiří Krása (Mníšek) 5. ŽK: Tokaji, L. Kostečka. ČK: 90. Řehoř (Zduchovice). Diváci: 79. Poločas: 0:0. Hráno 25.5. 2013.

 

Lečice: T. Svoboda 7 – Tokaji 7,5, L. Kostečka 6, P. Svoboda 6, Zboženský ml. 7 – M. Rákosník ml. 7, K. Rada 6, Fr. Dědina 6, Jakub Hořák 6,5 – Jan Hořák 6, Kopeček 6. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7. Vedoucí mužstva Patricie Kozlová-Damková 10.

Lavička: Houska, Váňa, Josef Hrbek, Fr. Holec ml. Chyběli: Josef Smetana ml. (zaměstnání), Messi, Dušák, Štěpán, Toman, Havelka (?)

Hráč utkání: István Tokaji-Pišta

Střelci Lečice: 9 – Jan Hořák, 7 – M. Rákosník ml., 6 – Kopeček, 5 – Bureš, Fr. Dědina, 4 – Tokaji, Váňa, 3 – Jakub Hořák, L. Kostečka, Messi, 1 – Dušák, Josef Smetana ml., P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: T. Svoboda - 305 minut (do dalšího zápasu jde se 40 minutami), P. Svoboda - 133 minut (do dalšího zápasu jde se 111 minutami), Josef Hrbek – 66 minut (do dalšího zápasu jde s 3 minutami).