23. Velká Lečice - Nový Knín

28.05.2011 17:00

Milosrdní Ševci

Přijatelná porážka s Knínem    Sedmdesát minut o deseti lidech    Pepa Hrbek v bráně čaroval    Matějka v Kosovce zaskočí jako gólman    Vzorní hasiči    Kudrnáče by chválil i legendární docent Skála

S obavami očekávaný zápas s Knínem zase nedopadl tak nejhůř. Na podzim s Kosovou Horou i nedávno proti Dušníkům jsme to doma odskákali tragičtěji. Sousedé od Kocáby se možná nad lečickými Galacticos slitovali, nutno však podotknout, že jim otrávil život skvěle chytající Pepa Hrbek, evidentně s pořádnou snídaní v břiše. Nejbolestnější je tak pro nás ztráta vyloučeného Kozla.

LEČICE  –  NOVÝ KNÍN B     1 : 4

Kocába Arena – Dostat od Ševců co nejmenší nakládačku, to byl jediný cíl před utkáním s lídrem III. třídy. Životospráva proto byla úzkostlivě dodržována. I proto se Libuna z pátečních narozeninových oslav Rikiho Záhorského-Poplety pakoval domů už před půlnocí, Lukašenko zrovna tak, i z tohoto důvodu šly v sobotu pouze vodové výpary z Kojence a Hořiho, kteří si u jezu při velkém dni betlémských hasičů ničeho tvrdého ani nelízli – u Habery a Pepy Hrbka jde o samozřejmost. Všechny šokoval Roman Hes-Kudrnáč. Ačkoli předtím varoval, že coby šéf  SDH Malá Lečice na hřiště vůbec nepřijde, on dorazil zcela lihuprost, za což by mu docent Jaroslav Skála, někdejší přednosta známého pražského podniku U Apolináře, určitě napsal jedničku podtrženou…

Skoro dvacet minut jsme pak Ševcům úspěšně vzdorovali. Jenže vedení soupeři posléze sami nabídli. Petr Svoboda-Kozel nemohl jinak, než na brankové čáře odvrátit míč nezadržitelně směřující do sítě pravým předním kopytem. Rozhodčí Máša pochopitelně nařídil penaltu a lečickému „volejbalistovi“ zašermoval před očima červenou kartou. Kozel zůstal klidný, ještě že se mu neříká Krocan anebo Býk… Z bílé značky se knínský Rada nemýlil a o výsledku tak bylo v podstatě rozhodnuto.

Přestože jsme do přestávky hráli na „dolní“ bránu, což bylo v případě vyhraného losu součástí taktiky, nebylo nám to nic platné. Ševcovští chlapci měli zápas zcela pod kontrolou. Sehraní, běhaví, výbušní, technicky vytříbení. Škoda jen, že ke druhému gólu přišli rovněž bez větší námahy. Poté, co Pepa Hrbek jednu těžkou střelu vyrazil před sebe, Šírl balon uklízel do prázdné branky. Třetí úder nám soupeř zasadil klasicky „do šatny“.

I o deseti lidech jsme zbytek zápasu nebalili, příznivce zklamat nehodlali, o čestný úspěch se ve druhém poločase snažili. Byť hned na jeho úvod počtvrté inkasovali. Lečice se každopádně více hrnula dopředu, ovšem šancí si vytvořila jen pramálo. Nejprve pálil z trestného kopu Hoři, na vyražený míč si naběhl Božídar Prášil, musel však silněji zafoukat vítr, aby se balon k připravenému brankáři vůbec dokutálel. Jakmile poté rozehrál standardku Josef Smetana ml., Libor Váňa už byl razantnější, prudkou hlavičkou přece jen snížil na 1:4.

Byla to jakás takás vzpruha, zkoušeli jsme to dál, jenže viditelně se šetřící hosté, sázející na smrtelné protiútoky, nás mohli trestat. Kolikrát se jen vyznamenal Josef Hrbek junior, kolik robinzonád nasadil, kolikrát vzduchem zaplachtil! „Viděls to? Skvělý gólman, běda, jestli nebude hráčem utkání!“ radostně se na lavičce tetelila bývalá lečická ikona mezi tyčemi Jiří Krása.

Takže prohra, která nikoho nebolela. Před dalším mistrákem v Kosově Hoře je už vyřešen i problém, kdo si tam navlékne brankářské rukavice. Poněvadž vyloučený Kozel očekával flastr od disciplinárky a Pepa Hrbek bude slavit tátovy padesátiny, v bráně zaskočí Václav Dvořák-Matějka. Staví se k tomu zodpovědně, dokonce prý v týdnu nemíní hýbat se svým maximem 131, věci potřebné k fotbalu si v sobotu samozřejmě vezme. Tak jsme na něj zvědavi…                                                                                                                                                                                                                                                   (msč)

 

Branky:  63. Váňa – 28. a 47. Šírl, 19. K. Rada z pen., 42. B. Rákosník. Rozhodčí: Máša (Dobříš) 7. Vrchní komisař: Josef Smetana st. (Krámy) 7,5. ŽK: M. Kostečka, Prášil, L. Kostečka. ČK: 19. P. Svoboda (Lečice). Diváci: 133. Poločas: 0:3. Hráno 28.5. 2011.

Lečice: Josef Hrbek 8 – Váňa 7, Prášil 7, L. Kostečka 6,5, Víšek 6,5 – Fr. Dědina 7,5, Josef Smetana ml. 6,5, M. Kostečka 7, P. Svoboda - , Hovanec 6 – Jan Hořák 6,5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7.

Lavička: Dvořák, Houska.  Chyběli: Messi (zaměstnání), Jakub Hořák, R. Sobotka, M. Rákosník st. (?).

 

Hráč utkání: Josef Hrbek

 

Střelci Lečic: 15 – Jan Hořák, 5 – Josef Smetana ml., Váňa, 4 - Jakub Hořák, Messi, 3 – L. Kostečka, M. Rákosník st., 1 – Fr. Dědina, Hovanec, R. Sobotka, P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda - 186 minut (do dalšího zápasu jde se 7 minutami), Josef Hrbek - 131 minut (do dalšího zápasu jde s 43 minutami).

Magické číslo: 136 – Čertík (svědci R. Záhorská, M. Záhorská-Popletová, H. Vyhlídková).

                                                                                                                                                                                                                                       (msč)