21. Velká Lečice - Daleké Dušníky B

14.05.2011 17:00

A tohle bylo co?

Dušníky neměly slitování ● Pohromu věštilo dopolední prdění Vyhlídky ● Rákoska paličem šancí ● Hořiho zachvátil amok ● Nevídané, Libuna selhal při penaltě ● Možná začíná období srabu 

Jestliže už předchozí zápas s Oborami se nepovedl (přesto jsme utrpěli výhru 6:3), ten nejnovější s Dalekými Dušníky tuplem ne. Lečice už si odvykla debaklům – ten poslední byl k vidění ještě na podzim proti Kosově Hoře. Dopadlo to tenkrát 0:4, nyní zrovna tak a rovněž v domácí Kocába Areně. Co to bylo, pánové? Prostudujeme-li si zbývající program, s notnou dávkou pesimismu můžeme říci, že už to do konce sezony na vítězství nevypadá. Jak rádi bychom se mýlili…

LEČICE  –  DALEKÉ DUŠNÍKY B     0  :  4

Kocába Arena – Alespoň v jediném bylo tohle utkání vydařené. Béčko z Dalekých Dušníků má inteligentní mužstvo. Oni se nevztekají, neprovokují, jsou samý úsměv, hotová družba. Snad jsme s nimi ani nekopali mistrák, nýbrž přátelák o body. I Václav Rákosník-Vyhlídka, náš obávaný výběrčí vstupného, si minulou sobotu dopřával siestu. V krámské KKK Areně byl spatřen už v 11 hodin, paní Šerákové radil se zahradnickými fintami, často si odskakoval na veselé kalíšky. A také vydatně, nahlas, v různých modulacích, prděl. Až se Vikina červenala. Bohužel, štěstí to Lečici nepřineslo, byla to spíše předzvěst odpolední pohromy.

Lečice si doma neumí od začátku vytvořit tlak, to je stará věc. Hra na náhodu pokaždé nevyjde. A zmatkuje-li defenziva, bývá zaděláno na malér. Takže za dvacet minut se už prohrávalo o dva góly a dobrá nálada od lajn postupně vyprchávala. Přitom šance na vyrovnání nechyběly. Když po akci Hořiho a centrujícího Kojence pálil osamocený Rákoska místo bezpečné placírky vší silou málem až přes kabiny, dalo se ještě konstatovat: inu, stane se. Jenomže stejný hráč zazdil i druhou tutovku. Parádně mu ji připravil Hoři, jenž doběhl zdánlivě ztracený balon, otočil se s ním, až zády přepadl do stráně, našel však znovu Rákosku a ten zase bránu překopl. Nebylo se co divit, že nám hosté na cestu k poločasové pauze přidali ještě jeden gól. Dušníky vskutku neměly se svým „družebním“ soupeřem žádné slitování.

Druhou půli jsme hráli na „dolní“ bránu, což zpravidla bývá silná lečická zbraň. Na aktivitě se přidalo, leč o hlavní útočný trumf záhy přišlo. Jan Hořák-Okapník se strašlivě rozzlobil, když ho sudí zastavil ve chvíli, kdy měl ponechat výhodu po předchozím faulu. Připomínalo to tropické šílenství neboli amok, pan Hruška už už sahal pro žlutou kartu. Poněvadž Hoři už jednu předtím dostal, takto byl blízko červené. Ještě že rozhodčí nechtěl z fotbalu dělat kovbojku. Trenér Hrubesch logicky vzteklouna stáhl ze hry, na plac šel Arnošt Hořák, který měl se slovenské Seredě svolení k jednozápasovému hostování…

Vzápětí zůstaly lečické naděje na možný zvrat definitivně pohřbeny. Do třetice pohrdl vyloženou šanci Palič roku Martin Rákosník st. Když už se konečně trefil mezi tyče, vyznamenal se gólman. Lečice ovšem odmítla skórovat i poté, co byl obětavě hrající Kozel nemilosrdně sražen ve vápně a o penaltě nešlo pochybovat. Libor Váňa dosud suverénně dal 131 pokutových kopů (jen před rokem proti Jesenici nadvakrát), tentokrát však vypustil neumístěnou střelu a skvělý brankář Ryčl ji zneškodnil. Ale stane se…

Lečice to ani potom nezabalila, do útoku se přesunul i robustní Martin Kostečka, avšak čestný úspěch nám zkrátka souzen nebyl. Naopak jsme v poslední minutě inkasovali i počtvrté a nastalo velké drbání hlav. Takže znovu otázka: A tohle bylo co?                                                                                           (msč)

Branky:  16. Vaněk, 20. P. Kobík, 43. Zahout, 90. Mirschitzka. V. 59. minutě neproměnil Váňa (Lečice) pokutový kop. Rozhodčí: Hruška 9. Vrchní komisař: Josef Smetana st. ŽK: Jan Hořák. Diváci: 131. Poločas: 0:3. Hráno 14.5. 2011.

Lečice: Josef Hrbek 6,5 – Váňa 6, Prášil 7, M. Kostečka 6,5, Houska 6,5 (46. Hovanec 7) – Fr. Dědina 7 (76. Víšek - ), Josef Smetana ml. 6, M. Rákosník st. 6, P. Svoboda 6,5 – Jan Hořák 6 (56. Jakub Hořák 6), L. Kostečka 5,5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 6.

Lavička: Dvořák. Chyběli: Messi, R. Sobotka (zaměstnání).

Hráč utkání: František Dědina-Kojenec

Střelci Lečic: 13 – Jan Hořák, 5 – Josef Smetana ml., 4 - Jakub Hořák, Váňa, 3 – L. Kostečka, Messi, M. Rákosník st., 1 – Fr. Dědina, Hovanec, R. Sobotka, P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda - 186 minut (do dalšího zápasu jde se 105 minutami), Josef Hrbek - 131 minut (do dalšího zápasu jde s 0 minutami).

                                                             (msč)