21. Petrovice B - Lečice (4:0)

12.05.2012 17:00

Bez gólů, bez bodů. Pořád to samé

Lečice nezabrala ani v Petrovicích ● Střelci mlčí čtyři zápasy ● Už i Libuna na to nemá žaludek ● Pišta stále vzorem pro ostatní ● Kuba Jaruška se rychle oklepal ● Mávač Okapník nelítostný k vlastním

Jarní bilance vypadá pořád strašněji. Z osmi zápasů se Lečice zmohla na čtyři body a jen pět vstřelených gólů, v posledních čtyřech vystoupeních jsme nezaznamenali trefu ani jednu. Špendlíčkem abychom hrabali po Janu Hořákovi. Ten sice na každý přesný zásah potřeboval 729 šancí, ale i to z něj dělalo kanonýra. Teď v Novém Kníně stačí Okapníkovi k brance „jen“ sedm set dvacet osm vyložených příležitostí, takže se zlepšil. O to je větší nářek, že už neobléká lečický dres. Úroveň fotbalu na dolním toku Kocáby stále klesá a světlo na konci tunelu pořád nikde.

 

PETROVICE B – LEČICE 4:0

Petrovice u Sedlčan – Dát gól je pro Lečici neřešitelný problém. Vždyť nejsou útočníci, v Petrovicích se na špici pohyboval jen 17letý mladíček Martin Toman. Po odchodu Hořiho opravdu není kde brát. Ti, kteří se občas dokáží trefit – Lukašenko, Průjezďák, Rákoska senior, Arnošt, Messi, Bazi - , nyní chyběli. Mohl to dokázat Kojenec, toho však zastavil Okapníkův praporek…

Hochům od Kocáby nečekaně a citelně chyběl hráč z nejzkušenějších a nejbojovnějších, Velibor Váňa. Z hrůzostrašných jarních výsledků i výkonů se mu zvedl a následně zanítil žaludek, vlastně kompletní dutina břišní. Proto Libuna během týdne skončil v nemocnici na Pleši. Ačkoli se situace o víkendu podstatně zlepšila, sekretář KRKOS prohlásil, že na nějakou dobu omezí konzumační aktivity. Čelo prestižní soutěže Magické číslo se tak nejspíš delší dobu nepohne a dál povede Míla O. Leda že by zabral Matějka, Božídar, Fanoušek roku nebo Čertík.

K dispozici byl naopak mladík Kuba Jaruška, jemuž se po úrazu v utkání s Mokrovraty v hlavě vše absolutně srovnalo. Syn populární a obětavé vedoucí mužstva Jarušky Váňové-Kaká byl v Petrovicích dokonce jedním z nejlepších mužů na place.

Nebylo to v první půli na hřišti zase až tolik zlé. Rozhodně tedy s lečickou defenzivou. Na Libunově pozici pravého beka nastoupil korpulentní Jan Srp a dával do toho všechno. Kozel a Rohlíček zrovna tak, o Pištovi netřeba mluvit. O to víc byla nepříjemná první inkasovaná branka. Pepa Hrbek sice napřed nejhoršímu zabránil, avšak míč nesvedl nikdo odpálit, vznikl pořádný závar a domácí Sedlák v krajně nepřirozené poloze – vleže a přes hlavu – dopravil balon do sítě.

Jelikož Petrovice své další šance pozahazovaly, naděje na solidní výsledek stále žila, ovšem pouze do 58. minuty. Opět to byl střelec Sedlák, kdo stíhal dlouhý míč ke hranici vápna. Pepa Hrbek při vyběhnutí zvolil špatný směr (minout doma dveře od lednice, zůstal by hodinu a půl o hladu), byl obejit a před soupeřovým hráčem zívala prázdná brána. Pohromě nezabránil ani obětavý Kozlův skluz na čáře.

Lečice se kupodivu nerozhádala a nepřestávala makat. Kuba Jaruška a Kojenec uměli při rychlých brejcích dělat soupeři pěkné dusno, jen ta finální přihrávka scházela. Zvláště István Tokaji-Pišta byl zářným vzorem pro ostatní. Na levém okraji obrany zastavoval všechny útočné akce domácích, rozehrával, řval. Z brankové čáry ve skluzu břichem odvrátil jistý gól, čímž na nějakou chvíli ještě pozdržel debakl. Sem tam mu ale nevyšel krok. Stalo se, že chtěl odhlavičkovat míč, ten se však odrazil od země a Pištu přeskočil. „Dobrý tajming,“ zachechtal se kdosi z petrovických diváků…

Po dalších gólech hladoví domácí přece jen v poslední desetiminutovce stihli dva přidat.(na 3:0 zvyšoval Hošek utěšeným obloučkem do šibenice). Lečice měla v samotném závěru blízko k čestnému úspěchu, o ten ji dost možná připravil asistent rozhodčího Jan Hořák-Okapník. Rozběhnutému Kojenci zvedl praporek na znamení ofsajdu, čímž udivil i soupeřovy příznivce.

Do konce sezony zbývá ještě pět kol. Co takhle uhrát alespoň stejný počet bodů? Zázraky se prý občas dějí.                                                                                                               (msč)

 

Branky: 20. a 58. J. Sedlák, 83. Hošek, 86. Maňha. Rozhodčí: Sandr 8. Vrchní komisařka: Simona Housková-Rohlíčková (Hraštice) 7. ŽK: K. Jaruška, Dušák. Diváci: 62. Poločas: 1:0. Hráno 12.5. 2012.

 

Lečice: Josef Hrbek 6,5 – Srp 6,5, Houska 6, P. Svoboda 7, Tokaji 7,5 – Fr. Dědina 7, M. Kostečka 6,5, K. Jaruška 7, Sobotka 7, Dušák 6 – Toman 6 (79. Dvořák - ). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8. Vedoucí mužstva Jaruška Váňová-Kaká 10.

Lavička: -.  Chyběli: Havelka, Křivonoska, Váňa, Víšek (zranění), M. Rákosník ml. (suspendován), Messi (zaměstnání), B. Pacák, T. Pacák (rozzlobení rodiče), Josef Smetana ml., M. Rákosník st., L. Kostečka, Jakub Hořák, Břečka, Kilián (?).

Hráč utkání: István Tokaji-Pišta

Střelci Lečice: 4 – Fr. Dědina, Jakub Hořák, K. Jaruška, 3 – Jan Hořák, L. Kostečka, 2 – Křivonoska, Josef Smetana ml., Sobotka, Tokaji, Váňa, 1 – Messi, Prášil, M. Rákosník st.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 178 minut (do dalšího zápasu jde s 9 minutami), Jan Hořák - 159 minut (do dalšího zápasu by šel s 5 minutami), Josef Hrbek 77 minut (do dalšího zápasu jde se 4 minutami), Břečka 6 minut (do dalšího zápasu jde se 79 minutami).