2. Velká Lečice - Počepice

28.08.2010 17:00

Umlátili Počepice!

První výhra ve III. třídě v kapse  -   Z idylky zbytečné nervy  -    Z Rákosky roste kanonýr  -  Kyborg Popescu jako Meresjev  -    Pane Prinz, víte, co je penalta?

Před týdnem v Dublovicích prohrál lepší tým, viděli jsme to na vlastní oči. Jakmile však Lečice nastoupí ve své Kocába Areně, mele a semele nešťastníky z celého Příbramska. Jen bez zbytečných nervů by to chtělo, pánové! Ono se po půli vede tři nula, fanoušci se opíjejí už v předstihu, a on je z toho nervák, ba až našlápnuto do Bohnic! Zaplaťpánbůh, konec dobrý, všechno dobré, po druhém kole Lečice jsou ve III. třídě tříbodové.

LEČICE  -  POČEPICE        4 : 3

Kocába Arena – Poločas snů, z takzvaného hovna bič upleten byl. Počepice, nikoli kamarádi hochů od Kocáby, jdou do kabin s třígólovou zátěží a ještě bez vyloučeného frajera. Tohle je přece vyhraný zápas, že by snad kanonáda jako ještě nedávno ve IV. třídě? blahem se tetelili lečičtí fanoušci ve frontách u Jarušky a Ilči v kantýně.

Napřed to tak jednoznačně nevypadalo. Teprve v 26. minutě Arnošt Hořák vybojoval balon, coby laňka od Královek proběhl po levé straně, kupodivu zbrkle nevystřelil a líbezně předkládal na malé vápno. Tam stál vychytralý Martin Rákosník, otřel si míč o stopera a hned utíkal do středového kruhu nechat hosty rozehrát. Vedlo se! Vzápětí o dva góly. Arnošt hodil aut, bratr Jan Hořák si míč narovnal na levou nohu, a to je umění, nic nevymýšlet a zkusit to levačkou. Teda, Hoři, takhle z úhlu to posadit přesně ke vzdálenější tyči, klobouk dolů…Když  si počepický baňatka Němec dovolil podseknout Arnošta, bylo to za druhou žlutou a nazdar, mazej do kabin. „To byl kokot. Už od začátku to bylo jasné, jeden z nás půjde ven, buď já, nebo on,“ prožíval po utkání druhé Vánoce Jakub Hořák, nejlepší muž na trávníku. A když byl soupeř zblblý, koupil ještě třetí gól z nekompromisní kopačky Martina Rákosníka. Na toho bacha! On, rozežraný ještě z červencového turnaje, je připraven stát se nejlepším lečickým kanonýrem!

Pozor, na place byl Pepík Smetana, který vůbec necítil své těžce pochroumané rameno z červnového nerváku ve Vysokém Chlumci a byl na fotbal nadržený jako mladý bejček. To bylo výživných balonů, pěšinek ve středu hřiště, uklidňování mančaftu, osobnosti, co nám před týdnem v Dublovicích tolik chyběla. Ruský „opravdový člověk“ pilot Meresjev se kamsi doplazil bez obou nohou, leč náš Popescu řádil na trávníku i s necitlivým horním kloubem zvedajícím veselé kalíšky coby kyborg, jehož nemuseli povzbuzovat energií ani z řídícího střediska v knínském Průjezdu!

Nejspíš marně trenér Hrubesch upozorňoval své ovečky, aby zbytek zápasu odehrály v klidu a ničeho nezodpovědného se nedopouštěly. Vtom bác ho, prsty z nosů vylézaly ven. Ony to Počepice, vůbec ne špatný tým, dotáhly na rozdíl jediného gólu, a v deseti lidech nám zle zatápěly. Zde se Lečice umí připosrat, viz jarní horor (taktéž 4:3) proti Kňovicím. Opět zapracoval Popescu, jehož skvostná standardka z pravé strany našla Libunovu hnátu a jásalo se počtvrté. „Já tam nějak stál a dal to snad holení,“ přiznal Libor Váňa. Soupeř se vrátil do zápasu trefou na čtyři tři, my hrozili z rušových protiútoků. A okradeni jsme byli, nejméně o dvě penalty. Rozhodčí Prinz měl zřejmě tak velké oči, že trestné území u něj měřilo na šířku dvacet metrů. Jinak by už v první půli pískal penaltu po faulu na Sobotku, ve druhé půli by to samé potrestal po kosách na stejného hráče, nechal „vraždit“ i nejagilnějšího z Lečických Jakuba Hořáka-Arnošta. Říká se, že jistý dámský orgán umí být nafukovací. Na lečickém stadionu to jsou asi velké čtverce, mimo něž to sudí vše odstrkával.

Každopádně si Lečice konce zápasu užila. Neskutečně kvalitní Počepice nám dávaly zahulit a z počáteční selanky se stala bitva o holý život. Hoši od Kocáby přežili. Za tři body, ve III. třídě fotbalisté rovnocenní s každým. Snad i černí koně soutěže!                                     (msč)

Branky: 26. a 45. M. Rákosník st., 32. Jan Hořák, 60. Váňa – 55. a 63. Chlasták, 59. Vrbický. Rozhodčí: Prinz 6. ŽK: R. Sobotka, M. Rákosník st., Jakub Hořák, Fr. Dědina. ČK: 77. Fr. Dědina – 36. Němec. Vrchní komisař: Josef Smetana st. Diváci: 80. Poločas: 3:0. Hráno 28.8. 2010.

Lečice: P. Svoboda 7 – Váňa 7,5, M. Kostečka 7,5, L. Kostečka 7, Houska 7 (62. Hovanec 7) – R. Sobotka 7 (88. Pilecký - ), Fr. Dědina 7, Josef Smetana ml. 8, M. Rákosník st. 8, Jakub Hořák 8,5 (90.+3 Dvořák - ) – Jan Hořák 7,5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7,5.

Hráči utkání: Jakub Hořák-Arnošt

Střelci Lečic: 2 – Martin Rákosník st., 1 – Jan Hořák, Messi, Váňa.                                                                                                                     Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda - 105 minut (do dalšího zápasu jde s 27 minutami)

  (msč)