2. Velká Lečice - Hřiměždice

31.08.2013 17:00

Bacha na krámské sousedy!

Nikoli Lečice, ale Krámy-Hřiměždice 5:0 ● Rozhodčí i PB deník pro Okapníka, zato Arnošt pro vlastence ● Kojenec znovu střelcem, tentokrát v Matyáškových dupačkách ● Průjezďák se světlým nosem a dvojími plícemi ● Rambo řádil jako v Afghánistánu ● Ochotný Luboš Havránek, protivný Kudrnáč

Debakl z Prostřední Lhoty smazán! Nebezpečné Hřiměždice přitom neodrovnali střelci od břehů Kocáby, nýbrž parta sousedů z místa, kde se v Krámech tvoří nejvíc koláčů na metr čtvereční (a to i nad zemí), z lokality plné pláče kojenců a nemluvňat. Hořácko-dědinovská klika v poslední srpnový den rozjásala Kocába Arenu. Bacha na ni, sebevědomá gólová mašino z Nové Vsi! V příštím kole ovšem musí pod Pleší dokonale fungovat celý tým, jinak Lečice dopadne hůře, než před rokem ve Višňové.

 

LEČICE   –   HŘIMĚŽDICE    5 : 0

Kocába Arena – Ještě jeden člověk přispěl k lečickému úspěchu. Někdejší pravý bek a zuřivý mávač Lubomír Havránek ochotně na prvních pár minut převzal praporek asistenta, neboť Matějka měl zpoždění. Milovníku koček ze Sudovic za to děkujeme, ovšem jeho nejmilejší švagr Kudrnáč potřebuje domluvit. „Teď už budu chodit čtvrt hodiny po začátku, abyste mi dali s máváním pokoj,“ vyhrožoval předseda lečického klubu.

Lečice na soupeře okamžitě vlétla, žádná holomajzna jako v jiných domácích zápasech. Odměnou jí byly dva rychlé góly. Napřed vypálil Arnošt, brankář míč s námahou vyrazil před sebe a číhající Jan Hořák-Okapník s nebývalým klidem rozvlnil síť. Brzy poté tentýž hráč vybídl ke střele svého krámského souseda. František Dědina-Kojenec nejprve trefil hradbu bránících těl, avšak napodruhé už s přehledem skóroval. Poněvadž mu jeho skutečná maminka Iveta před týdnem nevyprala dupačky, Kojenec si na tohle utkání vypůjčil čisté prádlo od Matyáška Hořáka a hle, jak mu sedělo!

Trenér chtěl po svých ovečkách, aby na „dolní“ bránu do poločasu přidaly ještě třetí gól, v případě protivníkova snížení by nastal nervák. Hoši od Kocáby se o to snažili. Kojenec po samostatné akci mířil tvrdě pod břevno, jenže brankář pod ním nechal rukavici. Do vápna se neustále hrnul pohyblivý Rákoska junior, leč koncovka mu nevycházela.

Hrubesch do zápasu nasadil netradiční útočné duo, vedle Okapníka běhal Josef Smetana-Průjezďák. Tomu lehce zrůžovělý nos evidentně způsobilo výhradně sluníčko, takže se očekával hodnotný výkon. Kdo o přestávce očekával střídání zadýchaného Průjezďáka, šeredně se zmýlil. Pepa si skvěle rozložil síly na celých devadesát minut, hýřil aktivitou i pohotovou a přesnou rozehrávkou, v hrudi se mu musely vzdouvat dvoje plíce.

Hřiměždičtí pořád nadávali na ošklivé hřiště z kopce, ale když měli po změně stran útočit dolů, neprosadili se. Lečici totiž parádně zahrála defenziva. Vedle suverénního Lukašenka si bezchybně počínal druhý stoper, důrazný Tomáš Rambousek. S protihráči zametal jako filmový Rambo s bolševickými vrahouny v Afghánistánu. „My to o něm dávno věděli, žádného zajíce v pytli jsme nekupovali,“ holedbal se Hrubesch.

A když to takhle klape vzadu, musí se dařit i na druhé straně. Lečice začala přidávat další góly. Po hodině hry vybojoval u stráně balon Jakub Hořák-Arnošt, protlačil se s ním do vápna a zvýšil na tři nula.

Kolem čtvrté trefy vznikly diskuse. Okapník vypálil od světličky, jeden z Hřiměždických dráhu balonu pozměnil do vlastní branky. „Černý překonal Černého,“ zaznělo ze soupeřovy lavičky jakožto vysvětlení, že oba protagonisté brankové akce jsou bratři. Lečický kapitán se ovšem cítil být střelcem a vybojoval si to i u hlavního arbitra Krátkého. Příbramský deník to přejal, ne však lečický bulvár a Arnošt. „Byl to jasný vlastenec! Je to jednoznačné, dva góly jsem dal já, brácha jeden,“ přesvědčoval všechny Okapníkův sourozenec a coby jeden ze dvou Hráčů utkání na to měl právo.

Arnošt opravdu skóroval dvakrát, neboť právě jeho končetina zařídila pátý gól. Stačilo, aby Okapník za hřiměždického řevu podél potoka proběhl do země nikoho a naservíroval míč Arnoštovi před zívající bránu.

Radosti pak bylo víc než na Starém bělidle, to se ví. Obzvláště při zjištění, že Kaká Arena výjimečně nepostrádá náplň do veselých kalíšků. Pro následující mistrák ovšem počítejme s nejhorším. Jede se do Nové Vsi, prohraje-li se tam 1:14 jako loni ve Višňové, bude to ještě „těsný“ výsledek…       (msč)    

 

Branky: 60. a 76. Jakub Hořák, 13. Jan Hořák, 22. Fr. Dědina, 67. vlastní P. Černý. Rozhodčí: Miloš Krátký (Líchovy) 9 – Václav Dvořák (Nové Dvory), Roman Hes ml. (Malá Lečice). Vrchní komisař: Jiří Krása (Mníšek) 5. Hlavní pořadatel: Václav Rákosník (Krámy) 8. ŽK: Rambousek, M. Rákosník ml. Diváci: 113. Poločas: 2:0. Hráno 31.8. 2013.

 

Lečice: P. Svoboda 9 – Váňa 9 (77. Zboženský ml. - ), L. Kostečka 9, Rambousek 9, Tokaji 9 (70. Houska - ) – M. Rákosník ml. 9 (81. Fr. Holec ml. - ), K. Rada 9, Fr. Dědina 9, Jakub Hořák 9,5 – Josef Smetana ml. 9,5 (85. Josef Hrbek - ), Jan Hořák 9. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 9. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 10.

Lavička: - Chyběli: Messi, Štěpán, Dušák, Toman, Havelka (?)

 

Hráči utkání:

Josef Smetana-Průjezďák, Jakub Hořák-Arnošt

Střelci Lečice: 2 – Fr. Dědina, Jakub Hořák, 1 – Jan Hořák, Tokaji.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 90 minut (do dalšího zápasu jde s 90 minutami), Josef Hrbek – 9 minut (do dalšího zápasu jde s 0 minutami).