19. Višňová - Lečice (4:0)

28.04.2012 17:00

Všechno špatně. A to je slabý výraz

Ve Višňové děs a hrůza století ● Bez jediné střely na bránu ● Divočina v kabině ● Čekání na návrat Průjezďákův ● Kuba Jaruška jako plž lesní

Prohra 0:4 možná na první pohled nevypadá jako těžký debakl, ale soudný jedinec, který viděl zápas ve Višňové, nebude do konce sezony snídat, obědvat ani večeřet. Žaludek to zkrátka nepřijme. Lečice si upletla pořádnou ostudu a ne jenom na hřišti. Shrnuto do pár slov, všechno bylo špatně. Samozřejmě by se hodil výstižnější výraz, ale zpravodajství z fotbalu čtou i neplnoletí. Co by se muselo stát, aby nastal obrat k lepšímu? Nikdo neví. Dřív se snad dočkáme přistání člověka na Marsu.

 

VIŠŇOVÁ   –    LEČICE    4 : 0

Višňová – Trochu veselo bylo pouze před utkáním. Pan Máša, jenž Lečici nyní píská velmi často, sice ve své kabině uvítal přítomnost Jarušky Váňové-Kaká, netajil však, že jako vedoucí mužstva má raději Elišku Opičkovou. Prý je i připraven požádat ji o ruku, ale zatím nezná potencionální tchyni a později by mohl hořce litovat…

Funkcionářek a fanynek z Lečice a Krámů přijel do Višňové rekordní počet (vřele jsme zdravili vždy populární Ivetu Lanýžovou), o to byl výsledek i herní projev hochů od Kocáby ostudnější. A přitom soupeř nepatřil do kategorie nejsilnějších, dokonce se Hrubeschových fotbalistů zprvu bál. Domácí příznivci vůbec nechápali, že se Lečice před týdnem nenechala porazit Prostřední Lhotou, suverénním lídrem III. třídy.

Na hřišti však bylo ihned jasné, kdo bude určovat tempo zápasu. Po všech stránkách aktivnější Višňová si vytvořila tlak, jemuž jsme odolávali jen čtvrthodinku. Pak přišel rohový kop a prudká hlavička z hranice vápna mířící do dolního koutu Kozlovy branky – 1:0. Trenér Hrubesch o dva dny později na Čarodějnicích v Nových Dvorech odmítal názory, že přesně takhle kdysi dával góly on sám. „Stál na zemi a jen se sehnul. Já to dával s rozběhem a z výskoku,“ upozorňoval na svou originalitu. Těsně před přestávkou nám zapadl do sítě i tečovaný oblouček domácího hráče a bylo jasné, že v šatně žádná idylka vládnout nebude. I proto, že Lečice nehrála nic, zhola nic.

Dusno bylo opravdu hutné, chování Arnoštovo krajně nevhodné a Hrubesch musel vynaložit značné úsilí, aby jej někdo poslouchal. Stažení Arnošta ocenil i pan Máša: „To byl dobrý nápad, jinak bych ho musel vyloučit.“ Jestliže měli někdejší Galacticos v úmyslu trochu zabrat, pak to ani nestihli dát najevo, neboť střídající Kuba Jaruška záhy vyrobil penaltu. Ve vlastním vápně uklouzl, jako plž lesní se plazil po trávníku a přikryl balon rukou. Ničím jiným nemohl, poněvadž plžové nemají domečky jako šneci.

Poté, co hostitelé zvýšili na tři nula, už na place nebylo co řešit, Višňová si pro zbytek utkání udělala lehčí trénink. Skórovat se jí povedlo ještě jednou, zatímco Lečice si alespoň k pološanci ani „nečuchla“.Ba ani na bránu nevystřelila a to se nestávalo ani v zápasech, kdy jsme fasovávali ještě větší dardy. No prostě hnus. Pouze Kozel uspokojil, neboť ještě něco chytil, toliko Lukašenko Kostečka si počínal na stoperu zodpovědně, jenom Kojenec se snažil trochu bojovat. Znovu se vylíhlo pár trestných kopů a opět se ukázalo, jak moc chybí Josef Smetana-Průjezďák, jehož návrat je už nanejvýš nutný. Jemu by míče nelétaly přes drátěnku.

Zopakujme, všechno bylo špatně, když už ne na h…o. Zmobilizujme ještě na jaře nějaké síly, pokud nechceme, aby předsedovi klubu hrůzou na hlavě vstávaly poslední čtyři kudrny a trenér nemusel stahovat kalhoty už před zápasem. Copak jsme si už letos neužili nechutností až běda?                                                                                                                                                                                                         (msč)

Branky: 14. Z. Černý, 44. Martin Fiřt, 50. Kuban, 81. Novotný. Rozhodčí: Máša (Dobříš) 8. Vrchní komisařka: Eliška Opičková (Krámy) 7. ŽK: Jakub Hořák, M. Kostečka, L. Kostečka. Diváci: 74. Poločas: 2:0. Hráno 28.4. 2012.

 

Lečice: P. Svoboda 7 – Váňa 6 (53. Houska 6), L. Kostečka 7, M. Kostečka 6, Havelka 5 – Jakub Hořák 5 (46. K. Jaruška 5), M. Rákosník st. 6, Fr. Dědina 6,5, M. Rákosník ml. 5 – Tokaji 5, Toman 5 (62. Kilián - ). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7. Vedoucí mužstva Jaruška Váňová-Kaká 10.

 

Lavička: Dušák, Josef Hrbek.  Chyběli: Křivonoska, Víšek (zranění), Josef Smetana ml., Messi (zaměstnání), Sobotka, Srp, B. Pacák, T. Pacák, Břečka (?).

Hráč utkání: Jaruška Váňová-Kaká

Střelci Lečice: 4 – Fr. Dědina, Jakub Hořák, K. Jaruška, 3 – Jan Hořák, L. Kostečka, 2 – Křivonoska, Josef Smetana ml., Sobotka, Tokaji, Váňa, 1 – Messi, Prášil, M. Rákosník st.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 178 minut (do dalšího zápasu jde s 9 minutami), Jan Hořák - 159 minut (do dalšího zápasu by šel s 5 minutami), Josef Hrbek 77 minut (do dalšího zápasu jde se 7 minutami), Břečka 6 minut (do dalšího zápasu jde se 79 minutami).