19. Velká Lečice - Daleké Dušníky B

30.04.2016 17:00

MĚLY BÝT TŘI, ALE BYL JEN JEDEN A JEŠTĚ S KLIKOU

Zisk bodů naprostou nutností * Gól v první čtvrthodině * Matný výkon Dušníků *
Místo závěrečného tlaku chaos * Vysvobození těsně před koncem *

VELKÁ LEČICE – DALEKÉ DUŠNÍKY B  1 : 1  (0 : 1)

Jako aprílové počasí se dosud jeví výsledky lečického mužstva v jarní části soutěže. Suverénní úvodní vítězství, následuje prohra, famózní „bůr“ v Huti a vzápětí nula bodů ze dvou zápasů, kde si chlapci od Kocáby dělali čáku na plný bodový zisk se soupeři, kteří ještě nedávno byli na dosah. A tak protože slovy klasika si prostě „zapařili“ situaci jen oni sami a nikdo doposavad netuší, jakáže bude sestupová politika, stalo se nutností obírat o body i týmy u kterých se to původně až tak nečekalo. No a prvním na řadě, kdo měl začít rozdávat chudým, měl být tým z nedalekých Dalekých Dušníků. A nebylo k tomu zase až tak daleko. Nevýrazný hostující celek si dnes vzhledem k průběhu zápasu zasloužil odejít s prázdnou, a ač měli Matějkovi boys brát plný počet tří bodů, jak se lidově říká, nakonec museli „olíznout všech deset“ i za ten jeden.

Úvod utkání ovšem vůbec nenasvědčoval nějakým Jánošíkovským záměrům ze strany domácího týmu. Jakoby si hráči lečického Sokola na soupeře nevěřili, a proto se první čtvrthodina nesla ve znamení herní převahy hostí. V 6. min. vyzkoušeli střelou z dálky, jak to má dnes Kozel v brance se sluncem do očí. Ten však tentokrát viděl dobře a s přehledem zlikvidoval. O dvě minuty později utekl po pravém křídle Čahounovi protihráč. Avšak po přihrávce do vápna jeho spoluhráč mohutným nápřahem trefil jen okolo prolétající muší rodinu a míč vesele pokračoval dále do autu. V 11. min., v první návštěvě lečických před hostující brankou, sváděl v pokutovém území boj s obranou Kocík, a i přesto, že míč vybojoval, nikdo z přítomných hráčů v modrých dresech se nehodlal míče ujmout. Vzápětí přišel trest. Kolmá přihrávka do pravého křídla, střílený centr napříč vápnem a u levé tyčky osamocený Vacek posílá Dušníky do vedení. 12. minuta – 0 : 1. Snad tahle facka probrala domácí a od té doby, až na výjimky, byli do konce zápasu lepším mužstvem. Po čtvrthodině hry zahrával Arnošt rohový kop. Posadil míč přesně na hlavu Kamilovi a všichni už viděli míč v síti. Snad jen nějaký tajemný poryv větru mohl posunout míč vedle levé tyče. Ve 20. min. nedůslednost obrany dovolila dostat se osamocenému soupeři až před Kozla, ale ten opět začaroval a i opakovanou střelu zneškodnil. Za dalších pět minut se na hranici pokutového území filigránsky uvolnil Arnošt a jeho přízemní rána těsně minula pravou tyč. V závěru první půlhodiny vybojoval míč Kocík a předložil ho na hranici šestnáctky Fandovi. Ten zřejmě správně zkoušel placírkou, ale mířil tolik, až přestřelil. Následujících deset minut probíhaly na hřišti spíše diskuse, dvě žluté karty hostí, ale i jedna vyložená šance Dušníků, kdy ve 36. min. gólovou střelu z 10m zablokoval pohotově Srpi. Pět minut před poločasem měli hoši od Kocáby další tutovku ke srovnání stavu. Kocík v rychlém brejku skvěle našel P. Dědinu, ale ten tváří v tvář hostujícímu golmanovi neproměnil. Ještě v poslední minutě po rohovém kopu pálil Kocík nad, a tak se šlo do kabin za nepříliš radostného stavu.

Do druhého dějství šla lečická sestava s jasným cílem vydolovat z druhé pětačtyřiceti minutovky co se dá. Všechna předsevzetí mohla vzít za své již po dvou minutách. Neškodnou střelu z dálky ztečoval Hoři a Kozel jen s největší námahou odvracel na roh. V 52. min. přišla tutovka číslo dvě v podání P. Dědiny. Opět sám na brankáře, ale protože zřejmě neměl svůj střelecký den (pět gólů za poločas) tentokrát orazítkoval tyč branky Dušníků. O čtyři minuty později se zřejmě rozhodčí Souček zahleděl do půvabných tváří lečických fanynek. Jak jinak si vysvětlit, že přehlédl jasný penaltový faul, který viděla z deseti kilometrové výšky i výprava romských pracujících z ubytovny ve Starých Louňovicích, letící zdarma na zaslouženou dovolenou do Sýrie. Za rozvášněnou diskusi o make-upech  přihlížejících dívek obdržel následně Kamil žluté varování. Zřejmě má rozhodčí Souček v koupelně rozsáhlý sortiment kosmetiky a zcela správně si nenechá mluvit do toho jaký parfém pro dnešní utkání použít. V 60. min. nádherně z 20m napřáhl Arnošt. Bohužel se tentokrát hostující brankář opravdu pochlapil a střelu mířící spolehlivě pod břevno bravurně vytáhl. Kouč Matějka poslal do závěrečné půlhodiny čerstvé síly a očekával se závěrečný tlak ve snaze obrátit nepříznivě skóre ve svůj prospěch. Bohužel s přibývajícím časem se vkrádala na domácí kopačky křeč a nervozita. Jedinou jakous takous příležitostí byl přímý kop z hranice šestnáctky. Kamilovu slušnou střelu sice chytal golman Dušníků všelijak, ale ve finále si přece jen poradil. A tak paradoxně největší šanci měl hostující celek. V 79.min odkopnutý míč volně mířící do Kozlovy náruče se málem změnil v černou chvilku lečického týmu. Kozel s Hořim totiž drželi zrovna minutu ticha, nedohodli se a Hoři zaskočil zpětnou hlavičkou domácího ochránce svatyně tak, že ten musel vytáhnout reflex hodný pilota F1 a míč vyrazit na roh. Posledních deset minut se změnilo spíše v neorganizovanou, živelnou snahu o dobytí branky týmu z Dušníků. Jistý nejmenovaný a nejmoudřejší komentátor fotbalu na ČT by řekl, že domácí budou tlačit a hosté budou vycházet ze zabezpečené obrany a hrát na brejky. Na hřišti to však vypadalo tak, že domácí tlačili své příznivce do ještě většího zoufalství a hosté, ti brejkovali jen při svých leteckých vystoupeních ve středu hrací plochy. A tak v době, kdy už nad umírajícím lečickým Sokolem kroužili nedočkaví supi, roztáhl svá křídla Kocík, vletěl do pokutového území a byl faulován. Tentokrát sudí Souček našel píšťalku v tom správném tělním otvoru a zadul. Penalta! Nikdo se k míči moc nehrnul. Po chvilce váhání se ho ujmul Hoři a pokutový kop s přehledem proměnil a zajistil tím domácím alespoň jeden bodík. 89. minuta – 1 : 1.

Kuriozitou utkání bylo, že na hřišti chyběl hráč typu sparťanského ofsajdového mága Ladislava Krejčího. Jedinou šanci k vyniknutí dostal asistent rozhodčího až v devadesáté minutě, což znamenalo, že i v tomto hledisku Matějkovi chlapci soupeře předčili. 

Redakční poznámka: Na veřejnost pronikly informace, že tento referát bude opsán z jakési mobilní aplikace. Pro všechny co mají moudrosti plnou KAPSU, ale i pro ostatní co nesmýšlejí stejně, vězte, že žádná taková aplikace neexistuje.  Vzhledem k tomu, že se zápas odehrál v den sabatu čarodějnic a velekněz Rum zamotal čísla v hlavách trenérského kolektivu, známkování hráčů bude k dispozici při osobních pohovorech s vedením.   

 

Branky:  89. Jan Hořák z pok. kopu  –  12. Vacek
ŽK: 16. Jakub Hořák, 57. K. Rada – 32. Šnajdr, 36. Sklenář (tu v 87. nedal sudí do zápisu)

Úvodní sestava: P. Svoboda – J. Zboženský ml., Jan Hořák, J. Srp, L. Váňa – Z. Zboženský, F. Dědina, K. Rada, Jakub Hořák – P. Dědina, J. Koc
Střídali:  46. Z. Houska za L. Váňu, 60. B. Štěpán za Z. Zboženského, 72. Tomáš Víšek za J. Zboženského  
Trenéři:  Václav Dvořák, Jaroslav Zboženský st.   
Vedoucí týmu: Patricie Kopečková
Střely celkem:  13:9  Střely na branku:  6:4  Rohové kopy:  5:5  Fauly:  14:16  Ofsajdy:  1:0
Rozhodčí: Souček
Diváci:  95    
Odehrálo se:  Bojanovice,  L.P.  30. 4. 2016