16. Kosova Hora - Velká Lečice

06.04.2013 16:30

Zmrzlí, bez gólu, bez bodu

Kombinovaný tým v Kosovce neobstál - V sezoně poprvé bez vstřelené branky - Pan Sůva hned šlehal panáky - Kozel junior se podobá tátovi - Okapník se zranil

Jen co Lečice po skvělém výkonu roznese Starou Huť, přijede do Kosovy Hory, samozřejmě bez několika opor, zmrzne tam, bídně zahraje a pochopitelně neukope ani bod. Tohle už dávno známe. Nikoli však to, že v mistrovském zápase nedáme ani gól, vždyť i v té prokleté Višňové jsme se čestného úspěchu dočkali. Navíc se ještě zraní kanonýr Okapník a jak bychom mu tři, čtyři trefy přáli! A znovu se vnucuje jedna a ta samá otázka: kde je zodpovědnost, zápal a chuť, proč po jednom vydařeném utkání musí ihned přijít pravý opak?

 

KOSOVA HORA   -   LEČICE  2 : 0

Kosova Hora - Marný byl zřejmě povzdech trenéra. "Chce to, aby na každý zápas pravidelně chodilo deset lidí plus dalších pár k doplnění sestavy a na lavičku," což ovšem Hrubesch říkat nemusí, poněvadž to hraničí s utopií. Porostlinský stratég tentokrát narážel na fakt, že v Kosově Hoře neviděl Rákosku juniora, Lukašenka, opakovaně Arnošta, a když je ještě marodem Kozel...

Alespoň jeden rituál před výkopem proběhl, a to v místní útulné kantýně. Pan Jiří Sůva, trenér Kosovy Hory, už dvakrát jako host v lečické Kocába Areně prokázal mimořádné konzumentské schopnosti a nezapomněl na ně ani teď. "Na hřišti se na sebe můžeme mračit, mimo ně jsme kamarádi," usmíval se Hrubesch ještě než do sebe obrátil nabídnutého panáka. Na přátelské vztahy mezi Lečicí a Kosovkou buďme pyšni.

Rozhodně to neplatí o prochrápaném vstupu do utkání, dostat gól už ve čtvrté minutě nepotěší. Prohrávat za půl hodiny 0:2 zrovna tak ne. Lečice se mezitím zmohla na dvě větší šance - první zazdil Pišta, podruhé mířil Kamil Rada z trestňáku do břevna. Pak už hoši od Kocáby soupeři nijak vážně nehrozili. Ofenzivě chyběl do obrany obětovaný Jan Hořák, dříve obávanému duu "děda - vnuk" (Tokaji - Kopeček) se nedostávalo šťávy, vždyť také v záloze pořádně šlapal jediný člověk, Kamil Rada.

Kosováci byli po všech stránkách lepší a tak dvougólová porážka neznamená tragédii. Domácí nám dvakrát zaťukali na tyč, zrovna tak dvakrát na břevno. Vše další pochytal, povyrážel Tomáš Svoboda. Toho si piplejme, otci Kozlovi se jako gólman vemi podobá a jednou ho možná předčí. Stejný postřeh, stejné pohyby, stejně daleké výkopy. Zato neprovokuje, neplive, postup do I.B třídy neplánuje, o kontaktech na UEFA nemluví.

Stínem zápasu bylo zranění Okapníkovo, čtvrt hodiny před koncem se s nakopnutou nohou odplazil k lavičce. Krámské okapy minimálně týden zůstanou zanesené, známe však Hořiho, on to rozchodí, na Dobříš C se připraví...                                                                                                                                                                                                    (msč)

 

Branky: 4. Kutil, 30. Fiala. Rozhodčí: Krátký (Líchovy) 7. Vrchní komisař: Miroslav Kropík (Krámy) 7. ŽK: Jan Hořák. Diváci: 49. Poločas: 2:0. Hráno 6.4. 2013.

 

Lečice: T. Svoboda 7,5 - Váňa 6, Jan Hořák 6,5 (74. Josef Hrbek - ), Josef Smetana ml. 6, Houska 6 - Holec 5 (34. Zboženský ml. 5,5), K. Rada 7, Fr. Dědina 6,5, Havelka 6 - Tokaji 5, Kopeček 6,5. Jiří Hrbek-Hrubesch 7. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 10.

Lavička: Dvořák. Chyběli: P. Svoboda, Dušák (zranění), Messi (zaměstnání), M. Rákosník ml. (hokej), Štěpán (zákaz od manželky), Jakub Hořák, L. Kostečka, M. Rákosník st., Srp (?).

Hráč utkání: Tomáš Svoboda

Střelci Lečice: 5 – Bureš, Kopeček, 4 – Tokaji, 3 –.Fr. Dědina, Jan Hořák, L. Kostečka, M. Rákosník ml., 2 – Jakub Hořák, Messi, Váňa, 1 – Dušák, Josef Smetana ml., P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda - 133 minut (do dalšího zápasu jde se 111 minutami), Josef Hrbek – 66 minut (do dalšího zápasu jde s 21 minutami), T. Svoboda 4 minuty (do dalšího zápasu jde se 60 minutami).

 

__________________________________________________________________________________________

Magické číslo: 390 – Kojenec, 355 – Matějka, 331 – Čertík, 309 – Rohlíček, 305 – Průjezďák, 302 – Libuna.

 

Malý Liborek Váňa se pomalu chystá na převzetí funkce sekretáře KRKOS

Tajemné dvojče zkapalnilo padesát

Kosova Hora - Bude mu devět let a dozrál tedy čas, aby se připravoval na zodpovědnou funkci v oblasti konzumace. Jako se po Kim Ir-senovi, přes Kim Čong-ila katapultoval do funkce hlavy Severní Koreje nevyzpytatelný vnuk Kim Čong-un, tak jednou po Matějkovi převezme roli šéfa KRKOS syn Dominik, po Vyhlídkovi bude dosud nenarozený vnuk dělat agilního výkonného místopředsedu. Po Liboru Váňovi by mělo z křesla sekretáře organizovat činnost krámským konzumentům tajemné dvojče Liborek Váňa. V Kosově Hoře dokázalo, že je slušně připraveno.

Zajímavá story, jež dokazuje výše zmíněné úvahy, se udála v Kosově Hoře. Liborek kdesi našel invalidní hůl a za 50 Kč ji prodal Láďovi Kropilovi. S mincí si poté nebezpečně pohazoval, snad si myslel, že si koupí tatranku nebo buráky. Čertík ovšem vymyslel speciální test, určil, že malý je povinen peníze zkapalnit. Dítě bylo popostrčeno do kantýny a rovnou k pultu. Dle nápovědy hned, pravda, mírně neochotně, vyřklo objednávku: dva bechery, jeden ostrý fernet. Finančně se mu přitlačilo, jak by dnes mohla "pajcka" vystačit na tři velké panáky... Hostinský vyhověl nezletilému, poněvadž věděl, že veselých kalíšků se ujmou Čertík, Kudrnáč, Láďa Kropil.

Vedení KRKOS tedy rozhodně nevymře po meči, Liborek jest na objednávky zralý již v útlém věku. A vlastně i druhé tajemné dvojče. Štěpánek Váňa onehdy o lečickém turnaji panáky Čertíka zlikvidoval tak, že ten prospal odpolední finále...                                                                                                                                                                                                (msč)

 

Lečická osobnost uspořádala velkolepou oslavu svých čtyřicátin

Kozle, blahopřejeme, děkujeme

Kocába Arena - Tak už i Petr Svoboda-Kozel vstoupil do středního věku. A čtyřicátiny se sluší náležitě oslavit. Nejlépe pak v domovské Kocába Areně, rovnou v kabinách fotbalové šlechty z Velké Lečice. Přijede-li se z nepovedeného mistráku v Kosově Hoře do krásně vytopeného prostředí, člověk hned chytne lepší náladu a sžije se s oslavencovou euforií.

Kozel připravil pompézní, po všech stránkách neobyčejný večer, vlastně převážnou část noci. Pochutinami obložené stoly, pitiva až běda, atmosféra neopakovatelná a nezapomenutelná. Spoluhráči, co mají Kozla rádi, ženské, co pod ním kopou a mají ho ještě raději. Proto pozdní hodiny v sobotu 6. dubna 2013 přetékaly pestrým programem. Dlouhá brka zanořená do kýble, polévání coca-colou, tanečky, video a fotky na plátně a co toho ještě bylo. Dary a poezie od fotbalistek, přípitky, pózování v kanoi, únosy žen. Matějka nad ránem už v novodvorské kotelně vkleče pěl přítomným Zlatovláskám.

Kozlíčku, blahopřejeme a děkujeme. V Lečici a okolí žije spousta dobrých lidí, ovšem Kozel je jenom jeden!                                                                                                                                                                           (msč)