16. Kamýk A - Lečice (7:0)

07.04.2012 16:30

Odporné, příšerné, hnusné!!!

V Kamýku hrůza století ● Vyhlídka pózoval se sedmi vztyčenými prsty ● Lečici hrozí totální rozklad ● V Kňovicích se už musí zabrat ● Konečně Průjezďák, zato Okapník už v týmu nebude

Bezkrevní, bez zájmu hrající, rozhádaní. Jen pár osob naznačilo na travnatém letišti v Kamýku, že má k lečickému fotbalu alespoň jakýsi vztah. Superbojovník Pišta, podobně snaživý Kozel, chvílemi agilní Radim Sobotka, zkušenosti vydatně sbírající mladíček Martin Toman. Ti ostatní nechť se stydí. A to se v týmu po delší době objevili Průjezďák, Kuba Jaruška a zase jednou Rákoska junior, debutující 17letí bratři Pacákové, ti musí být ovšem ještě hájeni. S týmem neodcestoval Jan Hořák, donedávna jedna z vůdčích osobností. Okapník se během týdne stal posilou knínského béčka v okresním přeboru. Co ho k tomu přimělo? Kolují různé hlasy, prý byl někým a něčím znechucen. Totální rozklad lečického fotbalu se zdá být nevyhnutelný.

 

KAMÝK    –    LEČICE    7 : 0

Kamýk nad Vltavou – Nálada byla po utkání tolik blbá, že by se ani krájet nedala. Nožem určitě ne, snad jen autogenem. Jediný Václav Rákosník-Vyhlídka si udržel trochu černého humoru. Před výkopem bušil na dveře kantýny a dožadoval se konzumace, než odjel zpět do Krámů, pózoval před kamýckými kabinami se sedmi vztyčenými prsty. Aby každý viděl, kolik kusů si Lečice veze s sebou.

A to jsme si zprvu mysleli, že bychom mohli něco uhrát. Vždyť se po čtyřech zápasech do sestavy vrátil Josef Smetana-Průjezďák. Hlásil sice osm kilo přes váhu, vidět to však na něm nebylo, nos nevykazoval stopy varující červeně. Přesto pak na place splynul s obrovskou bídou a na hrůze století se v Kamýku i on podílel.

Poté, co nám domácí už ve 3. minutě zazvonili na tyč, bylo vlastně zázrakem, že jsme odolávali celou čtvrthodinu hry.Ránu Skřivanovu pak doprovodila do sítě Pištova hlavová teč. Do poločasu se soupeř radoval ještě po nenápadné střele zpoza vápna a nájezdu svého kanonýra Mazoura, jemuž pomohlo váhání Pepy Hrbka s vyběhnutím. „Všechny góly jsme si dali sami,“ ulevil si během pauzy trenér Hrubesch a měl pravdu. Z lečické strany stál za zmínku jen dalekonosný pokus Kozlův, jenž brankář jen s námahou vyrazil přes břevno na roh.

Když brzy po změně stran Kozel nešťastně dostal balonem do horní končetiny, kopala se penalta a z ní byl Mazour přesný. Stejný hráč se posléze radoval ještě dvakrát ze hry, v závěru se k němu připojil Tatoušek, čímž se skóre zastavilo na potupném výsledku 7:0. A to ještě domácí nastřelili břevno, pár dalších šancí zahodili. Lečice byla blízko k čestnému úspěchu po neodpískané penaltě, kdy byl v šestnáctce sražen Lukašenko, ještě blíž nato, co skóroval Pišta, avšak do středového kruhu se nešlo, poněvadž mladší z bratrů Kostečků předtím centroval už za brankovou čarou.

Celou ostudu ještě vystupňovalo chování některých hráčů, nervní Kojenec chtěl dokonce odejít z placu. Náhradník Rohlíček do hry za nic na světě nechtěl. „Nechoď tam, aspoň si můžeš říkat, žes u toho nebyl,“ posmívali se mu z tribuny místní fanoušci.

Apelovat na tým slovy o mytí hlav, sahání do svědomí, fyzické i mentální přípravě na následující duel v Kňovicích nejspíš nemá cenu. Starší hráči to vědí, jenže za Lečici kopou i mladší ročníky a těm je nynější situace u řitního otvoru, jak se často říká. Existuje z toho cesta ven? Tenhle pesimismus má své opodstatnění.                                                                                                                            (msč)

 

Branky: 34., 54. z pen., 60. a 62. P. Mazour, 21. a 83. Tatoušek, 15. Skřivan. Rozhodčí: Hudeček (Hvožďany) 6. Vrchní komisařka: Ildikó Pištová (Praha) 7. ŽK: Tokaji. Diváci: 36. Poločas: 3:0. Hráno 7.4. 2012.

 

Lečice: Josef Hrbek 5 – Váňa 5, Josef Smetana ml. 5, Fr. Dědina 5, Tokaji 6,5 – Sobotka 6, P. Svoboda 6, K. Jaruška 4, B. Pacák 4 (46. M. Rákosník ml. 5) – L. Kostečka 5,5, Toman 6 (63. T. Pacák - ). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 6. Vedoucí mužstva Jaruška Váňová-Kaká 10.

Lavička: Houska, Dvořák. Chyběli: M. Kostečka, Křivonoska, Víšek, Kilián (zranění), Messi (zaměstnání), Jan Hořák (odchod do Nového Knína B), Jakub Hořák (soukromé aktivity), M. Rákosník st., Břečka (?).

Hráč utkání: István Tokaji-Pišta

Střelci Lečice: 4 – Jakub Hořák, K. Jaruška, 3 – Jan Hořák, L. Kostečka, 2 – Fr. Dědina, Křivonoska, Josef Smetana ml., Sobotka, 1 – Messi, Prášil, M. Rákosník st., Tokaji, Váňa.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 178 minut (do dalšího zápasu jde s 9 minutami), Jan Hořák - 159 minut (do dalšího zápasu jde s 5 minutami), Josef Hrbek 77 minut (do dalšího zápasu jde se 7 minutami), Břečka 6 minut (do dalšího zápasu jde se 79 minutami).