15. Počepice - Velká Lečice

03.04.2011 16:30

Lečické tsunami spláchlo Počepice

Měl to být horor, nakonec selanka  -  Hoši od Kocáby jarními lídry III. třídy  -  Hrubesch zase protěžoval své dítě  -  Arnošt snad konečně dospěl  -  Z Rohlíčka je dědek  -  Rekordní počet žlutých karet  -  Kojenec? První jednoruký asistent

Nikoli kamsi za Sedlčany, na severovýchod Japonska vyrazila výprava lečických fotbalistů. Aby pak nebohé hostitele zaplavila mohutnou vlnou tsunami, v obci Počepicešima je teď šestigólové radioaktivní dusno. A to šel původně z této cesty strach, vždyť soupeř se nikdy nehlásil k našim kamarádům, proradný pan Ledínský rozhodně nevzbuzoval důvěru. Zato si o ni možná říká Arnošt Hořák, a to díky dvěma chladnokrevně proměněným penaltám. Na hráče utkání je ovšem zatím brzy, ani jeho bratr Jan Hořák-Okapník si to nepřál.

POČEPICE   –   LEČICE     2 : 6

Počepice – Euforie u Kocáby sílí! Že by i do III. třídy vtrhli Galacticos podobni těm z rok starého postupového jara? Díky dvěma nejnovějším výhrám a impozantnímu skóre 10:3 je Lečice každopádně příbramským týmem jara 2011!

V Počepicích bylo k vidění všechno možné. Osm gólů, tři penalty, červená karta, asi milion žlutých a proto i malinko zblblý rozhodčí Máša. Po utkání při dokončování zápisu se mu pomíchali jak lečičtí střelci, tak i hráči, jež obdaroval žlutými kartami. Málem uvedl celou naši jedenáctku i s náhradníky a trenérem. Nakonec po konzultaci s vedoucím mužstva vyšlo najevo, že alespoň Pepa Hrbek, Božidar, Rohlíček a Habera zůstali „čistí“. Jest ovšem milý takovýto guláš, hlavně když to tam Lečickým padá. Ještě milejší je zjištění, že František Dědina-Kojenec se oklepal z hrůzného zranění motorovou pilou a v Počepicích s jedinou volnou rukou zápas bravurně odmával.

Poprvé mohlo udeřit už v 8. minutě, ale po Radimově nezištném centru předvedl Lukáš Kostečka na malém vápně podivný propletenec všech pěti údů a nebylo z toho nic. Ale už o chvíli později se trefil Jan Hořák-Okapník. Stačilo jen, aby Radim místo Habery či Arnošta mrštně hodil aut, starší z bratrů Hořáků si pak pohrál se stopery i gólmanem a otevřel skóre. Méně veselo bylo po dvou minutách, kdy soupeř po zmatku v naší obraně vyrovnal.

Do konce poločasu si už brala slovo pouze Lečice. Druhý gól měl padnout už po malé domů, kterou domácí brankář sebral do rukou, a tedy standardce kopané uvnitř vápna. Popescu volil namísto technické střely dělovku, po níž kohosi z počepické zdi zabolely koule. Oni si stejně o ten gól řekli. Lukáš Kostečka se po minele v soupeřově defenzivě dostal zadarmo k balonu a mladý brankář ho musel sejmout. Červené kartě nepochopitelně unikl, pokutovému kopu stejně jako všichni jeho spoluhráči však nikoli. A tady zachvátil lečické fanoušky děs: penaltový maniak Libor Váňa seděl ještě mezi náhradníky, dohadovali se Popescu a Jan Hořák. Vtom zařval z lavičky trenér Hrubesch, aby to šel kopat Arnošt. Holt svého nemanželského syna, na něhož prý neplatí ani alimenty, nezapře. Arnošt zvolil dlouhý rozběh, všichni zavírali oči, prezidentu Romanu Hesovi vstávaly hrůzou kudrny na hlavě. To se to úlevou odfukovalo, když míč zapadl přesně pod břevno! Přišla druhá penalta, tentokrát po faulu na Hořiho. Opět se k ní postavil Arnošt, nyní mířil k tyči a zase neomylně! Že by si už Libor penaltu nikdy nekopl? „Ale jo. Když budu na place, nepustím ho k tomu,“ ujišťoval Libuna. V každém případě se ukázalo, že by mladší z bratrů Hořáků už mohl vyrůstat v dospělého, zralého člověka.

Brankové hody pokračovaly. Přesně mířil Lukáš Kostečka, kterého parádně uvolnil Josef Smetana-Průjezďák, v Počepicích náš nejlepší muž. Byl to právě on, kdo v nastaveném čase lahůdkově zahraným trestným kopem poslal domácí do kabin s bůrem na hrbech. Než se tak stalo, musel přijít brutální faul na Lukáše Kostečku, za který musel domácí rabiát pod sprchy.

Druhá půle začala nedobře, Počepice korigovaly, i když balon nejspíš ani nepřešel brankovou čáru. Soupeř i v deseti lidech zkoušel zlobit, vítr z plachet mu však vzal Pišta Hovanec, jenž upravil na skvostných šest dva. U tohoto výsledku zůstalo i poté, co hostitelé kopali penaltu za faul Martina Kostečky, byť evidentně mimo vápno.

Počepice klidně mohly koupit desítku. Vyložené šance se však zahazovaly, kanonýr Jan Hořák-Okapník od 35. minuty po zranění Božidara Prášila dohrával (nikoli bez chyb) na stoperu. Avšak nad konečným výsledkem se stejně jásalo. Děvčata Eliška O., Markéta Záhorská, ta ve slušivé minisukni, Jaruška Dlesková-Týfová-Krhounková-Váňová, Paula Prášilová a Hrdinka roku Áďa křepčily ostošest. Jen aby po tomto posvícení za týden proti Mokrovratům nepřišla srágora…                                                                                                                                          (msč)

Branky: 13. Pečený, 46. Chlasták – 24. a pen. a 33. z pen. Jakub Hořák, 11. Jan Hořák, 36. L. Kostečka, 45.+2. Josef\ Smetana ml., 58. Hovanec. V 73. minutě neproměnil Skalický (Počepice) pokutový kop.

Rozhodčí: Máša (Dobříš) 8,5. ŽK: R. Sobotka, Josef Smetana ml., L. Kostečka, P. Svoboda, M. Kostečka, Jan Hořák, Jakub Hořák. ČK: 45.+1. Jámečný (Počepice). Vrchní komisař: Josef Smetana st. Diváci: 50. Poločas: 1:5. Hráno 3.4. 2011.

Lečice: Josef Hrbek  7 – Houska 7,5, Prášil 7 (35. Hovanec 7,5), M. Kostečka 8, Víšek 6 – R. Sobotka 6,5 (54. Váňa 6,5), P. Svoboda 7, Josef Smetana ml. 8,5, Jakub Hořák 8 – Jan Hořák 8, L. Kostečka 7,5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8.

Chyběli: Messi (zaměstnání), Fr. Dědina (zranění, chopil se však praporku asistenta rozhodčího).

Hráč utkání: Josef Smetana ml.

Střelci Lečic: 13 – Jan Hořák, 4 - Jakub Hořák, 3 - Josef Smetana ml., 2 – L. Kostečka, Messi, M. Rákosník st., Váňa, 1 – Hovanec.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda - 186 minut (do dalšího zápasu jde se 105 minutami), Josef Hrbek - 88 minut (do dalšího zápasu jde s 44 minutami).                                                                                                                                                                                                                  (msč)