15. Hřiměždice - Velká Lečice

29.03.2014 15:00

K nekoukání!

Nečekaný propadák v Hřiměždicích ● Nebýt skvělého Pepy Hrbka, konala by se nová Višňová ● Na jaře zatím žádný gól ze hry, jen samé „mistrovky“ ● Střihavka chce být králem střelců ● Messi úplně bez šťávy, Okapník zrovna tak   

Šňůra neporazitelnosti jest přeříznuta. Skončila na sedmi zápasech, a to jsme do Hřiměždic přijeli v silné sestavě, chyběli jen oba Průjezďáci a zraněný Bolek. Jenže domácí prahli po výhře více, na Lečici vyrukovali s větším nasazením a fotbalovým umem, což se jim vyplatilo. Hoši od Kocáby naproti tomu předvedli chabý výkon postrádající obvyklou bojovnost. Nelze donekonečna spoléhat na Messiho pády před vápnem a vychytralé „mistrovky“, jinak se na jaře gólu ze hry nedočkáme. V příštím kole Lečice hostí obávané béčko Nové Vsi a jestli se v herním stylu něco nezmění, běda přeběda!

 

HŘIMĚŽDICE   –   LEČICE   4 : 1

Hřiměždice – A to bylo před zápasem optimismu. Domácí neměli v sestavě obávaného kanonýra Poslušného, zato s Lečicí dorazili Lukašenko a Rákoska junior, znovu se mohl postavit útok Messi – Okapník, všichni hráči (snad i Kojenec), dobře vyspalí, Horváth vydatně nasnídaný. Zato ovšem chyběli Pepa Smetana a Rambo. A právě neúčast Průjezďáka I. na postu stopera se ukázala být fatální.

Jen něco přes deset úvodních minut projevovala Lečice sebevědomí. Pak dvakrát inkasovala a počáteční elán vyprchával. Byla to škoda, první gól padl po Rohlíčkově skluzu bez zásahu míče, druhý po nedorozumění obrany. Ale ještě pořád se hoši od Kocáby snažili o ofenzivu, v čemž byl nejnebezpečnější Kojenec. Motal hlavy bekům, obíral je o balony, výživně centroval. A také býval faulován. Dvakrát na hranici vápna nebo možná uvnitř, odpískané standardky však byly k ničemu.

Až ve 40. minutě se opakovalo týden staré schéma ze zápasu s Prostřední Lhotou. Opět před šestnáctkou upadl Messi, zase si míč narychtoval specialista Kamil Rada-Střihavka. Trestný kop posadil s přehledem k tyči a vlastně si ze stejné situace připsal hattrick, byť ze dvou utkání. Jelikož je už jen o jediný gól pozadu za Okapníkem, může klidně být nejlepším lečickým střelcem v sezoně. Pokud by se tak stalo, někdo se ožení. „Tak už si jdi koupit sako,“ radil Střihavka odvážnému Čertíkovi, čímž své ambice potvrdil. Tleskejme Kamilovi za „mistrovky“, zároveň však spílejme ostatním. Proč na jaře skórujeme jen z trestňáků, proč jsme to ještě nedokázali i ze hry?

Hřiměždice ještě stihly do přestávky nastřelit břevno, kabinou se pak rozléhalo Hrubeschovo burcování s upozorněním, že hvězdný útok musí něco spáchat. Sotva se však po změně stran začalo kopat, už se opět prohrávalo o dva góly. Libuna hodil aut do autu, takže ho zadarmo házeli domácí, balon hned putoval před bránu a tam už to měl muž v oranžovém jednoduché.

Lečický fotbal od té doby k nekoukání. Nazdařbůh nakopávané balony, Messi i Jan Hořák se ani nesnažili běhat, totálně bez šťávy. U všech míčů byl soupeř dříve, načež hrozil rychlými kombinacemi. A zahazoval všelicos, i vyloženou šanci, kdy Hřiměždický stál na malém čtverci před odkrytou bránou, ale ještě se pokoušel kličkovat, až se mu do cesty postavilo objemné tělo lečického muže v rukavicích. Josef Hrbek-Horváth tahal z rukávu jeden akrobatický zákrok za druhým, mrskal sebou na zem, vládl ve vzdušných soubojích. Nebýt toho, a také domácího neumění, mohla se opakovat Višňová z podzimu 2012 a čtrnáctibranková ostuda.

Že jsme přesto obdrželi ještě jeden gól, to už nebylo tak hrozné, zato lečický výkon rozhodně ano. Nedomýšlejme raději případ, že bychom měli v tabulce málo bodů a takovýto paskvil předváděli v bojích o záchranu. Anebo příště porazíme Novou Ves B a fotbal zase přestane mít logiku…               (msč)         

 

Branky: 12. a 76. Junek, 18. Kaiser, 49. Roháč – 40. K. Rada. Rozhodčí: Václav Ledinský (Počepice) 8. Vrchní komisař: Oldřich Dolejší (Nová Ves) 7. ŽK: Jakub Hořák, L. Kostečka. Domácí kantýna: 7,5. Diváci: 63. Poločas: 2:1. Hráno 29.3. 2014.    

 

Lečice: Josef Hrbek 8 – Váňa 5 (60. Toman 5), L. Kostečka 5, Houska 5,5, Tokaji 6 – M. Rákosník ml. 5,5, K. Rada 5,5, Fr. Dědina 6, Jakub Hořák 6,5 – Messi 5, Jan Hořák 5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 10.

 

Lavička: Dvořák. Chyběli: Štěpán (zranění), P. Svoboda (zranění, přítomen na stadionu), Zboženský ml. (zranění, přítomen na stadionu), Rambousek, Matoušek (zaměstnání), Josef Smetana ml., Fr. Holec ml., Dušák, Víšek (?).

Hráč utkání: Josef Hrbek-Horváth

Střelci Lečice: 9 – Jan Hořák, 8 – K. Rada, 7 – Fr. Dědina, 3 – Tokaji, 2 – Jakub Hořák, Josef Smetana ml., 1 – Fr. Holec ml., Štěpán, Toman.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 256 minut (do dalšího zápasu jde s 45 minutami), Štěpán – 73 minut (do dalšího zápasu jde se 17 minutami), Josef Hrbek – 23 minut (do dalšího zápasu jde se 14 minutami).

 

Výroky dne

„Tak už nevím, kde mám upadnout, aby se pískala penalta.“ (Kojenec o poločase)

„Arnošt řval, že je balon hranatej, že s ním hrát nebude.“ (Kudrnáč)

„On z kočárku nevypadl, ale dost často z něj visel dolů na kšírách.“ (paní Dolejší o Messim nemluvněti)

 

 

Magické číslo: 525 – Libuna, 522 – Horváth, 513 – Fanoušek roku, 512 – Matějka, 511 – Pavluša Palec, 510 – Okapník.

 

 

A co na to: Josef Hrbek

Jako když nadloube volovi? Tátovi se něco zdálo…

Už bylo na čase, aby se JOSEF HRBEK-HORVÁTH vrátil do lečické brány a oháněl se v ní svým statným tělem. Po návratu z Hřiměždic mu za to každý děkoval, nebýt totiž trenérova synovce, domácí by nám naložili ještě víc. Ukázalo se, jak důležitá je pořádná zimní příprava. S formulí 522 + KKK se Pepovi dostavila forma!

V Hřiměždicích jsi zachytal parádně a zabránil ještě větší ostudě. Byla za tím kvalitní snídaně, nebo něco jiného?

Snídaně, to nevím. Ale v té bráně to zase žádný zázrak nebyl. Třetí gól byl můj, mohl jsem to chytit.

Doslechli jsme se o tvé poctivé zimní přípravě s vydatnými aktivitami ve volném čase. Pochválil tě za to trenér?

Trenér? Nevím, jestli něco říkal. Ale pokud se dozvěděl, že jsem byl na horách, asi nebyl moc rád. Táta prý povídal, že jsem po návratu vypadal „jako když nadloube volovi?“ To se mu asi něco zdálo. Vždyť,  týden hory, týden práce, to je přece rozdíl.

Troufneš si do brány i za týden proti nabouchané Nové Vsi?

Nevím, jestli dostanu šanci, uvidíme, co Kozlík. Proti Nové Vsi to vždycky nějak šlo.

A co takhle hrát útočníka a dát už gól? Čertík a Kudrnáč by se oženili, nebo klidně i ty sám…

 Když mě tam nechtějí pustit, potom je to těžké. Nějaká šance snad ještě bude, až se Kozel vymarodí. Říkal, že ve čtvrtek už přijde na trénink.          (msč)

 

Fotogalerie >>