14. Velká Lečice - Prostřední Lhota

22.03.2014 15:00

Kamile, ty jeden mistře!

 Lečice už posedmé za sebou neporažena ● Rozhodly nevídané Střihavkovy parády ● Cukrář Messi padal jako loutka ● Bolek chytal s minimem slivovice ● Okapník trefil jen tyč, cizí obličej a synův kočárek 

Od 5. října 2013 a debaklu 1:6 od Kamýku se pravidelně boduje. Po nejnovějším vítězství nad Prostřední Lhotou se Lečice chlubí již sedmizápasovou šňůrou bez porážky. Na úvod jarní sezony toho ovšem herně moc nenabídla, takřka po celé utkání čelila značnému tlaku soupeře a ke třem bodům hochy od Kocáby nasměrovaly dvě standardky v podání Střihavky. Pravého mistra svého řemesla, tady druhá přezdívka s velkým M nesedí. Nyní ovšem Hrubeschovu squadru čekají těžké písemky – zájezd do Hřiměždic, domácí duel s nadupanou Novou Vsí B, cesta na Dobříš. Nelze spoléhat, že štěstí bude pořád dobře naloženo.

 

LEČICE   –   PROSTŘEDNÍ LHOTA    2 : 1

Kocába Arena – Takhle by neslavili ani Ukrajinci v případě, že by svého velkého bratra vytlačili z Krymu. V lečické kabině po vítězném utkání půllitr na půllitru, láhev na lahvi, takový Messi by se klidně mohl živit jako cukrář, poněvadž buchty a koláče podává s hořčicí, křenem či buráky. A přitom ještě v pozdních nočních hodinách byl prostor mezi horní bránou a dveřmi posetý bobky strachu, takový nervák to předtím byl.

Lečice šla do zápasu v hodně silné a zajímavé sestavě. Bez Lukašenka, Rákosky, Čahouna, zato s Messim už od  začátku, Bolkem debutujícím v brance, slapskou posilou Tomášem Matouškem na lavičce. Ve vyrovnaném boji se jako první předvedl právě Petr Štěpán-Bolek, který měl s sebou jen placku slivovice. Soupeřův hráč dostal balon za obranu, postupoval sám do vápna, narazil však na včas vyběhnuvšího lečického gólmana. Na druhé straně se po spolupráci s Messim probil do šestnáctky Okapník, tvrdě vypálil pod břevno, ale vlasatý mladík v rukavicích stačil míč vyrazit na roh.

Skórovat do „dolní“ brány, již střežil sluncem oslněný gólman, bylo nutností a po půlhodině hry se to povedlo. Messi šel neohroženě na zteč, upadl jako když na Smíchově při tréninkovém běhu zakopne o schod a pan Dvořák nařídil trestňák. Pepa Smetana se nesměle vydal k místu kopu, ale balon si už v tu dobu rovnal Kamil Rada-Střihavka. Vystřelil tak metr nad zemí do díry, kterou ve zdi vytvořili spoluhráči, a brankář neměl nárok – 1:0.

Hrubesch o přestávce rafinovaně nestřídal, tušil snad, že bude potřebovat lidi na hektickou koncovku. V 61. minutě tomu nic nenasvědčovalo, jelikož se podruhé jásalo. Martin Dolejší-Messi to zase rozbalil s míčem, znovu si zahrál na hadrovou loutku a skončil na trávníku. Všichni ustoupili z cesty muži s osmičkou na dresu. Kamil Rada-Střihavka to tentokrát zkusil technicky přes zeď a nádherně trefil šibenici – 2:0. Kamile, ty jeden mistře!

No, viděli bychom, kdyby lečický kouzelník zkoušel čarovat v Novém Kníně na náměstí. Postavit si míč někde na parkovišti u kašny, tak ze 113 pokusů se do Průjezdu netrefí ani jednou. Ovšem Josef Smetana by to svedl napoprvé a třeba i Rambo. Inu, Průjezďákem se člověk musí narodit…

A kde byl kapitán, nejlepší lečický střelec? Jan Hořák-Okapník chviličku před druhým Střihavkovým gólem vyhrál souboj s nepozorným bekem, zblízka, byť z ostrého úhlu, zasáhl brankáře, z dorážky pak tyč. Ve druhém poločase to nebyl jeho jediný cíl. Přišel trestný kop z větší vzdálenosti, což není Střihavkova parketa. Hořimu clonil jediný protihráč, vzápětí se skácel na zem, neboť ho Okapník knokautoval míčem do obličeje. Ještě jedna standardka, při níž všem tuhla krev v žilách. Opět se kapitán rozběhl, o notný kus minul bránu, zato před kantýnou propukl dětský pláč, vzduchem létaly střepy z rozbitých sklenic, hromování šokovaného táty Jiřího Hořáka. Okapník zdemoloval kočárek, v němž si hověl Okapníček!

Sedmnáct minut před koncem se mohutně útočící Lhota dočkala kontaktního gólu a před naším vápnem rozpoutala hotové peklo. Hosté kopali jeden roh za druhým, pálili ze všech pozic, naštěstí nepřesně nebo do hradby obětavě bránících hochů od Kocáby, nechyboval ani Bolek v brance. Tříminutové nastavení bylo předlouhé, trenér Hrubesch ho vyplnil taktickým nasazením Horvátha a Habery. A tak to vyšlo, dvacet bodů v tabulce, sedmizápasový motouz neporazitelnosti se mohl jít ve velkém slavit.                                       (msč)

 

Branky: 31. a 61. K. Rada – 73. Hrdinka. Rozhodčí: J. Dvořák (Nečín) 8. ŽK: Josef Smetana ml. Vrchní komisař: Jiří Hořák (Krámy) 7. Hlavní pořadatel: Václav Rákosník (Krámy) 8,5. Kaká Arena: Ilona Housková 7,5, Jaruška Váňová-Kaká 8. Diváci: 113. Poločas: 1:0. Hráno 22.3. 2014.   

 

 

Lečice: Štěpán 7,5 – Váňa 7 (51. Houska 7), Josef Smetana ml. 8, Rambousek 7,5, Tokaji 8 – Toman 6,5 (66. Matoušek - ), K. Rada 8,5, Fr. Dědina 7, Jakub Hořák 7 – Messi 8 (90. Josef Hrbek -) – Jan Hořák 7,5 (90. Víšek - ). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 9. Vedoucí mužstva Jaruška Váňová-Kaká 10.

Lavička: - . Chyběli: P. Svoboda (zranění, přítomen na stadionu), Zboženský ml. (zranění, přítomen na stadionu), M. Rákosník ml. (zranění), L. Kostečka (zaměstnání), Fr. Holec ml. (škola), Dušák (?).

Hráč utkání: Kamil Rada-Střihavka

Střelci Lečice: 9 – Jan Hořák, 7 – Fr. Dědina, K. Rada, 3 – Tokaji, 2 – Jakub Hořák, Josef Smetana ml., 1 – Fr. Holec ml., Štěpán, Toman.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 256 minut (do dalšího zápasu jde s 45 minutami), Štěpán – 73 minut (do dalšího zápasu jde se 17 minutami), Josef Hrbek – 23 minut (do dalšího zápasu jde s 23 minutami).

 

Výroky dne

„Kdy bude průjezdovka? Až mě k tomu Mistr pustí.“ (zoufalý Josef Smetana ml., který už nekope trestňáky)

„Vždyť on váží třicet kilo i s klíči od baráku.“ (Vyhlídka směrem k notně subtilnímu hráči hostů, jenž převálcoval Bolka)

„Neřvi, vole. Půjč mi ho pochovat.“ (Vyhlídka na Bolka juniora a na jeho otce)

„Kdyby to dnes byla remíza, tak už tady hodinu nejsem.“ (Střihavka večer po zápase). „To já bych tady ještě hodinu byl.“ (Messi v čase 22.05 v kabině)

„Ty jsi moje dcera.“ (nečerstvý Matějka na Rambovu přítelkyni Milušku)

„Největší respekt mám ne z Rohlíčka, ale z panímámy. Ta když udělá oči…“ (nečerstvý Střihavka k manželům Houskovým). „Mně se líbí dcera.“ (pokračoval narušený Messi)

„Ještě křeníka!“ (poškozený Messi nutil lečické fotbalistky jíst buchty s hořčicí, buráky a jinými pochutinami)

 

Magické číslo (během zimní přestávky)

525 – Libuna

522 – Horváth

513 – Fanoušek roku

512 – Matějka

511 – Pavluša Palec

510 – Okapník

508 – Kojenec

500 – Beherovka

480 – Messi

464 – Vyhlídka

461 – Čertík

451 – Kozel

 

A co na to: Petr Štěpán

Bolkovu alpu před zápasem nepiju

Poprvé si v mistráku vlezl do branky, počínal si v ní zdatně, nato se s celou rodinou veselil v kabině. Za dva dny však PETR ŠTĚPÁN-BOLEK zažil neskutečný pech. Při malém fotbalu nastoupil jako hráč v poli a vážně si poranil kotník. Půlka jara v tahu, vypadá to. Přejme mu, aby rekonvalescence proběhla zdárně a rychle a aby měl vždy dost proslulé Bolkovy alpy.

Dosud platný hráč v poli a přes zimu najednou schopný brankář. Kdo to vymyslel?

Na tom nic není. Já kdysi chytával, v dorostu ve Veselí na Moravě, teď jsem to zkusil v přípravě před sezonou a šlo to. Jenomže v pondělí jsem hrál malý fotbal, po delší době v útoku a zpřetrhal si vazy v kotníku. Hrozně to bolelo, myslel jsem, že ho mám zlomený. Teď (pozn. v úterý v poledne) jsem byl v nemocnici, takhle jsem dopadl.

Prostřední Lhota je vždy těžký soupeř. Byl jsi hodně nervózní?

Trochu ano, ale jen do chvíle než jsem chytil první míč. Ke konci, když jsme dostali gól, už jsem byl nervózní trochu víc.

Kolikrát sis před zápasem lokl slivovice?

Já ne, ale Bolkova alpa v placce pro ostatní jako vždy po ruce byla.

Nebýt zranění, cítil by ses odchytat celé jaro, nebo bys do brány zase pustil Kozla, Pepu Hrbka?

Teď už nemá smysl o tom mluvit, léčba kotníku je o měsíci, dvou. Stejně bych nemohl delší dobu hrát kvůli zaměstnání. Takže se na jaře budu věnovat hlavně rehabilitaci.                                                                         (msč)

 

A co na to: Martin Dolejší

Manželka řekla, že smrdím

Král pozápasových oslav, konzument číslo 1! Matějka by klidně mohl pronést svou legendární větu „Takhle jsem tě ještě neviděl.“ Hlavně byl předtím MARTIN DOLEJŠÍ-MESSI vidět na hřišti, to on svými dravými výpady donutil soupeře faulovat před vápnem a Střihavka potom trestal.

Ve čtyřiceti takhle fyzicky zdatný. Kolik tě to stálo tréninkového úsilí?

Celou zimu. A to jsem ještě měl manko, protože jsem si v hale natáhl sval a měsíc jsem nemohl pořádně běhat.

Tvoji rodiče vyprávěli, že jsi uměl dovedně padat už z kočárku, to musí mít člověk pořádně zažité…

Když to rodiče říkali… Asi jsem jim párkrát opravdu vypadl, jen doufám, že ne na hlavu.

V kabině jsi prokázal neobyčejné cukrářské schopnosti, bylo ti potom aspoň trochu špatně?

Vůbec ne. V neděli jsem vstával v sedm ráno naprosto čilý. Asi to všechno odboural alkohol. Sedm piv, láhev zelené, Magické číslo bych viděl na 480.

Jak tě doma přivítala manželka? Nečekala za dveřmi s válečkem na nudle?

Ona s tím počítala, věděla, že hrajeme první zápas. Jenom povídala, že strašně smrdím. To byly asi výpary z piva.                                            (msč)

fotogalerie>>