14. Dublovice B - Lečice (4:1)

25.03.2012 15:00

Bída. A zřejmě hned tak neskončí

Katastrofální vstup do jara ● Bez Průjezďáka a Božidara hoří obrana ● Křivda na Rohlíčkovi ● Pištu nakoplo nové jméno ● Velké zlepšení Radimovo ● Hrubesch dravější než Matějka (při shánění piva)   

Očekávané se stalo skutkem. S bodovým ziskem v Dublovicích totiž počítal jen málokdo. Když je hráčů k mání sotva na základní jedenáctku a na trávníku se poté dělají začátečnické chyby, výsledný debakl je logický. Pokud je to ovšem v poločase ještě remíza, dostavuje se naštvanost. Ovšem spokojené postavy se našly. Jaruška Váňová-Kaká a její sestra Jindruša si smlsly na utopencích pojídaných v kabině lečického mužstva, inu po sobotní hektice si potřebovaly spravit chuť něčím pikantním.

DUBLOVICE B   –   LEČICE    4 : 1

Dublovice – Už při páteční výroční schůzi v lečické Stibor Areně si trenér Hrubesch rval zbytky vlasů. „Tady se mluví o letním turnaji a já přitom nevím, jak v neděli postavím mančaft,“ poukazoval na nedostatek fotbalistů. Aby ne, když Martin Kostečka, Bazi Křivonoska a Tomáš Víšek jsou dlouhodobě zranění, Josef Smetana musí bručet, nemocný Rákoska zůstal v Praze, Messi za volantem autobusu a třeba takový Kuba Jaruška je nezvěstný. Proto si raději kouč hochů od Kocáby v pátek udělal pořádný nátisk. V Dublovicích si pak počínal jako Švejk. „Dnešní žízeň je následkem předvčerejší žízně,“ řekl si Hrubesch a pivo uchopil do ruky rychleji a dravěji než náhradník Matějka.

Z obou stran mdlý fotbal nabídl první vzruch už v páté minutě, domácí zahrávali roh a míč nám brnkl o břevno. Úvodní gól padl po čtvrthodině hry. Dublovický Janda, postarší a ne zrovna štíhlý borec, nasadil k sólu od půlky hřiště, pláchl Rohlíčkovi (ten jen rezignovaně mávl rukou), v rohu vápna posadil na zadek Pištu (hrabání nohama vsedě bylo neúčinné) a střelou do šibenice nedal Pepovi Hrbkovi šanci.

Ne že by Lečice viditelněji zvýšila aktivitu, vyrovnání se dočkala v 33. minutě. S chutí hrající a nečekaně často přihrávající Radim Sobotka z pravé strany vypustil lahůdkový centr, na nějž si počíhal nehlídaný Jan Hořák-Okapník a přesně hlavičkoval do brankářova protipohybu. Rýsovala se šance na dobrý výsledek, tahounů v našich řadách však bylo málo. Agilně si počínali jen běhaví Sobotka a Kojenec, urputně bojující Pišta. Dnes už nikoli Hovanec, nýbrž István Tokaji. Nové jméno 51letého nezmara jakoby ještě více nakopávalo.

Druhý poločas ovšem sebral Lečickým veškeré iluze. V 50. minutě jinak dobrý rozhodčí Bičiště spáchal křivdu na staronovém kapitánu Rohlíčkovi. Soupeřův hráč mu narazil do rozložitých zad a upadl. Arbitr viděl faul, nařídil trestný kop a dost možná chytatelnou střelu Pepa Hrbek Jandovi pustil. Nato se ještě dvakrát prosadil Pecháček a debakl byl na světě. Nutno podotknout, že výsledek 1:4 zní ještě milosrdně. Domácí předváděli smrtící protiútoky, v naší šestnáctce si dělali, co chtěli, spoustu tutovek zahodili. Bez Průjezďáka a Božidara Prášila je větší část lečické obrany zatraceně nejistá, což věští pro zbytek jarní sezony ještě větší bídu.A poněvadž záloha nehraje to, co má, v útoku operuje pouze zdravotně ne zcela stoprocentní Jan Hořák, tým nemůže být nebezpečný.

Hrubesch aby záviděl kolegovi Kozlovi, trenéru lečických fotbalistek. Ten má po ruce přes dvacet jmen, každá je na zápasy natěšená, nechá na place všechno. Některé z nich bude třeba dotlačit k hormonální léčbě a změně pohlaví. Jarušce Váňové, Elišce Opičkové, Markétě Záhorské-Popletové nahoře něco ubrat, dole zase přidat a bude to. Jinak lečický fotbal vyhyne po meči.                                                               (msč)

 

Branky: 14. a 50. Janda, 53. a 61. Pecháček – 33. Jan Hořák. Rozhodčí: Bičiště (Dobříš) 7,5. Vrchní komisař: Roman Hes (Malá Lečice) 7. ŽK: Houska, P. Svoboda, Jakub Hořák. Diváci: 46. Poločas: 1:1. Hráno 25.3. 2012.

Lečice: Josef Hrbek 5 – Váňa 5, L. Kostečka 6, Houska 5, Tokaji 7,5 – Sobotka 7, P. Svoboda 5, Fr. Dědina 6,5, Jakub Hořák 5 – Jan Hořák 5,5, Toman 5 (46. Mičan 5). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7. Vedoucí mužstva Jaruška Váňová-Kaká 10.

Lavička: Dvořák. Chyběli: M. Kostečka, Křivonoska, Víšek (zranění), M. Rákosník st. (nemoc), Josef Smetana ml. (v trestu), Messi (zaměstnání), K. Jaruška, Kilián, Dušák, Břečka (?).

Hráč utkání: István Tokaji-Pišta

Střelci Lečice: 4 – Jakub Hořák, K. Jaruška, 3 – Jan Hořák, L. Kostečka, 2 – Fr. Dědina, Křivonoska, Josef Smetana ml., Sobotka, 1 – Messi, Prášil, M. Rákosník st., Tokaji, Váňa.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 178 minut (do dalšího zápasu jde s 9 minutami), Jan Hořák - 159 minut (do dalšího zápasu jde s 5 minutami), Josef Hrbek 19 minut (do dalšího zápasu jde s 29 minutami), Břečka 6 minut (do dalšího zápasu jde se 79 minutami).