12. Velká Lečice - Mokrovraty

17.11.2012 13:30

Tříbodová holomajzna

Nepovedené žehlení za Višňovou ● Nešťastná Vrata padla až v devíti lidech ● Messi střelcem, nahrávačem i zdatným konzumentem ● Z Pišty je Brazilec od Dunaje ● Zranění Průjezďákovo ● Trestuhodné nedostatky v Kaká Areně ● Rachot na lavičce dříve narozených

Bývalý trenér Láďa Kropil to při pozápasovém odchodu ze stadionu vystihl nejtrefněji. „Já se na to vy… Co to hráli, na to se nedalo koukat. Ať jdou do pr…“ Herně solidní, zato krajně neukázněný soupeř z Mokrovrat musel jít do devíti hráčů, než Lečice výsledek otočila a ke třem veledůležitým bodům dovrávorala. Jenom ten přínos do tabulky je pozitivem, předvedený výkon tedy rozhodně ne. Za tohle čtrnáctigólová nadílka z Višňové nemůže být odpuštěna. Hoši od Kocáby si tak mohou fanoušky udobřit jedině vítězstvím v dohrávce na hřišti Zduchovic.

 

LEČICE   –   MOKROVRATY   2 : 1

Kocába Arena – To byla ve velkolečické čtvrti Štěkanda strašlivá úleva! I nechvalně známý Taxisův příkop za lávkou může vyprávět, kterak funkcionáři našeho klubu padali zemdlením po prožitém stresu. Trenér Hrubesch ještě hodiny po utkání v kabině zářil štěstím a neodvažoval se k sebemenší kritice mužstva.

A přitom to zpočátku vypadalo na idylku. „Dnes budeme v plné palbě. Přijedou všichni z Prahy. Běda, jestli si po Višňové nevylepšíme skóre!“ plánoval kapitán Libor Váňa. Čtveřice Kostečkovi, Sobotka, Arnošt ovšem dorazila na poslední chvíli, takže obvyklý nervák. Do toho zděšení před Kaká Arenou (kantýnou). Klasický sortiment už nebyl k mání, tým později mohl slavit pouze díky pozornostem těch, kteří poctivě nezatajili narozeniny a svátek.

Utkání započalo a žádný lečický tlak se nekonal, bylo to naopak o chaotické defenzivě. To podráždilo lavičku, na niž pravidelně usedávají naše fotbalové legendy. Vrchní komisař Jiří Krása byl pravidelně posílán pro veselé kalíšky s notně uleželými rumem a vodkou. Ve vlezlé zimě to zvedalo náladu, až 79letý Ota Beran, šéf Ultras od Kocáby, se zajímavým přízvukem sypal jeden bonmot za druhým.

Minuty ubíhaly, Lečice se zmohla na jedinou přímou střelu a pár nadějných akcí, jimž ovšem chyběla finální přihrávka. Totálně proflákaný poločas!

Když nedlouho po změně stran mokrovratský Korynta nechytatelnou ranou překonal Kozla, mužstvem to otřáslo, běs našich fanoušků se stupňoval. A to jsme hráli na „dolní“ bránu, která nám vždy svědčí.

Vyrovnání stále v nedohlednu, navíc přišel další zlý moment. Trestný kop, na nějž se chystal Sobotka. Trenér však určil, že akci provede náš specialista. Josef Smetana-Průjezďák vypálil podivně měkce a po zemi, načež se skácel na trávník. Sval prdnul, bezvládný hráč byl s pomocí táty Hořáka a Rohlíčka odnesen za lajnu.

Na plac šel Miss Lečice junior, tedy Jan Kopeček, bylo potřeba makat dál. Množily se šance, Sobotka z ostrého úhlu otřel balon o břevno, útoky z hloubi pole tahal výborný Bolek, zlobit se začínal nažhavený Messi, konečně pořádně utržený od volantu autobusu. A zrovna on čtvrt hodiny před koncem potáhl středem hřiště míč a z hranice vápna polovysoce zamířil k tyči. Přece jen vyrovnáno!

V soupeřových hráčích to začalo bublat a hned na to doplatili červenou kartou po druhé žluté. Vzápětí šli do devíti, poněvadž rozhodčí Krátký vytasil rovněž tuplovanou žlutou i na gólmana, bratra předchozího hříšníka. Nějakou dobu se nehrálo, emocí bylo požehnaně.

Bylo by ostudou takto oslabeného protivníka nedorazit. Jak to potom bylo jednoduché. Stačilo, aby si Radim Sobotka narazil balon se skvělým Messim a obstřelil provizorního brankáře. Lečičtí jezdili po zadcích, po příšerné holomajzně už o výhru prostě přijít nehodlali. Nervy ze železa prokázal István Tokaji-Pišta, který jednu nebezpečnou situaci před Kozlem vyřešil chladnokrevnou patičkou a zároveň přesnou přihrávkou. Brazilec od Kocáby z něj nebude, tenhle primát drží už třiadvacet let legendární Vyhlídka. Takže Brazilec od Dunaje. „Byli kolem mne samí červení a nevěděl jsem, jestli za mnou stojí Martin Kostečka. Proto jsem to musel řešit takhle,“ popsal Pišta svůj technický kousek.

Tři body za výsledek 2:1 odešly na lečické konto, dohromady jich je už 21 a s tím se dá zimní přestávka v poklidu přežít. Nepřijdou-li ještě další body po Zduchovicích.

I s tím se kalkulovalo při večerních oslavách. Jednou z nejvýraznějších postav byl Martin Dolejší-Messi. Pranic se nebál přísné manželky, která se ani neodvažovala přiblížit ke Kocába Areně, organizoval přípitky, vyplazoval jazyk. Pozor, Messi může zásadně ovlivnit samotnou špici Magického čísla!

Nechť už byl zápas s Mokrovraty děsnou holomajznou, výhra upracovaná a možná nezasloužená, světlejší zítřky se rýsují. Messi mění zaměstnání a na jaře prý bude chodit pravidelně. Z Knína se vrátí Okapník, další hráči slibují, že na srazy budou jezdit včas. Ale proč by průšvih z Višňové nemohl být smazán ještě letos ve Zduchovicích?                                                                                                                           (msč)

 

Branky: 75. Messi, 83. Sobotka – 52. Korynta. Rozhodčí: Krátký (Líchovy) 8. Vrchní komisař: Jiří Krása (Mníšek) 9. ŽK: Fr. Dědina. ČK: 76. M. Prokop, 78. P. Prokop (oba Mokrovraty). Diváci: 74. Poločas: 0:0. Hráno 17.11. 2012.

 

Lečice: P. Svoboda 8 – Váňa 7, L. Kostečka 8, M. Kostečka 7, Zboženský ml. 7 (46. Tokaji 7,5) – Břečka 8, Josef Smetana ml. 7 (65. Kopeček - ), Fr. Dědina 7,5, Jakub Hořák 7 – Sobotka 8 (89. Holec - ), Messi 8,5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 9. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 10.

Lavička: Toman, Josef Hrbek. Chyběli: Houska, Víšek, Srp (zranění), M. Rákosník ml. (trest), Dušák, K. Jaruška, Křivonoska, Havelka, M. Rákosník st., Kilián (?).

Hráč utkání: Martin Dolejší-Messi

Střelci Lečice: 5 – Břečka, 4 – Tokaji, 3 –.Fr. Dědina, Kopeček, M. Rákosník ml., 2 – Jakub Hořák, L. Kostečka, Messi, Váňa, 1 – Dušák, Josef Smetana ml., Sobotka, P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda 133 minut (do dalšího zápasu jde s 38 minutami), Josef Hrbek – 66 minut (do dalšího zápasu jde s 10 minutami).