12. Stará Huť - Velká Lečice

06.11.2010 14:00

Zase nic neukáplo. A mohlo

Zlepšený výkon, efekt žádný - Pan Švidkov nás opět řezal  -  Nastoupil cizí hráč, že by Messi?  -  Hořimu vadila vysoká tráva  - Pomalá vedoucí Páťa

Pátá porážka za sebou, klasický gól ze hry chybí ještě déle. Když už, kurva, zapracujeme na herním projevu, musí pískat pan Švidkov, pro něhož lečičtí fotbalisté nejsou kamarády. Zkrátka bolehlav, který nevyléčí ani pověstné Matějkovo sanatorium v Nových Dvorech, sedí-li se v krámské KKK Areně (dříve U nás), je to ještě bolestnější. Alespoň  konzumační aktivita spěje k vyšší a vyšší úrovni.

STARÁ HUŤ   –   LEČICE     1 : 0

Stará Huť – Nejde to, pořád to nejde. A to ve Staré Huti poprvé zaúřadoval Petr Svoboda-Kozel se svou výživnou technicko-taktickou přípravou, do funkce vedoucí mužstva se hrnula Miss Lečice. Jenomže Páťa lehce zachrápala. Když si uvědomila, že by měla vyhotovit zápis, Roman Hes-Kudrnáč ji usadil, že vše už je hotové. Zjevení Messiho bylo takřka novinkou (byl to vůbec on?), a vida, jak pán s vlasovým ohonem a Pištovou patnáctkou na zádech naši ofenzivu zviditelnil. Rozčarovala ovšem většina fanynek. Jaruška Dlesková-Týfová-Krhounková-Váňová, Tereza Beherovková, Bobeš Vyhlídková, Eliška O., Radka Hořiová-Ferdová, Markéta Záhorská, Jiřina a Marťásek-Nastěnka Víškovy sice na zápas dorazily, ale u lajny se vůbec nevyskytovaly. Jedinou statečnou dámou tak byla šarmantní Jitka Kostečková, té vítr, zima a déšť neublíží, mamince Messiho zrovna tak ne…

Dostali jsme se v úvodu pod tlak, avšak nikterak zničující, Kozlova předzápasová přednáška na mužstvo platila. Pokud jsme se ovšem dostali do vápna my, mohla se přinejmenším jednou pískat penalta. Vážený pan Švidkov si stejně jako v Novém Kníně vytíral s Lečickými řitní otvor, a že nemá hochy od Kocáby rád, potvrdil v situaci, kdy Messi před šestnáctkou vybalancoval brutální faul, pronikl až k malému vápnu, jenže než stačil napřáhnout ke smrtícímu projektilu, sudí zrušil výhodu a nechal zcela nesmyslně kopat standardku před velkým čtvercem. Tohle nemohl být omyl nebo dezorientace, to byl vypočítaný záměr nechvalně známého gangstera s píšťalkou. Pan Švidkov nemínil nováčka III. třídy nechat vyhrát v Krásné Hoře, kde při lečickém tlaku odfoukl konec pět minut před 90. minutou, v Novém Kníně řídil utkání jednostranně pro domácí a nám neuznal regulérní gól na jedna jedna a i teď dával okatě najevo, kdo mu je méně sympatický. „Na jaro ho budeme vetovat,“ naprosto logicky v Knihovně poznamenal Libor Váňa.

Zrovna když jsme začali Huťáky mačkat, zjistilo se, že Jana Hořáka porazí obyčejné stébélko vysoké trávy. Po jednom střetu se zeleným pápěřím byl s bolestivou grimasou odveden k lavičce a domácí nám zaťukali na tyč. Již za nepříznivého stavu těsně před koncem vymyslel Popescu „překvápko“, ze standardky vysunul Hořiho do volného prostoru, leč číslo 55 se rozpláclo na zem po srážce s travičkou a snad i s dešťovou kapkou… „Ne ne, fauloval mě Švidkov! Já narazil do jeho prdele, nebo co to bylo,“ zoufal si Hoři.

Namísto likvidace ne bůhvíjak agilních Huťáků jsme nabízeli dost hluchých pasáží a oni z toho upletli klasický „z hovna bič“. Nedorozumění v naší obraně čtvrt hodiny před koncem stačilo jejich střelci, aby nejspíš nechtěně podkopl míč a ten přeplachtil Kozla, v bráně po celý zápas výtečného. Naše vyložené šance byly k ničemu, mohla za to Arnoštova zbrklost, Radimova nesoustředěnost a Messiho smůla. Vždyť on těsně před koncem ustál kolizi s vynikajícím Martinem Kostečkou a zblízka roztrhl tyčku, až z ní železné špony létaly.

Rozhodčí Švidkov dle svého zvyku zkrátil utkání (tentokrát jen o dvě minuty) a jelo se vztekle domů. Poté, co v krámské Knihovně proběhlo třinácté kolo panáků, nálada se zlepšovala. Ještě lepší by rozpoložení mohlo být, padnou-li v posledním kole v Kocába Areně Hřiměždice.                                                                                                                                                                                                      (msč)

Branka: 75. Hruška. Rozhodčí: Švidkov (Příbram) 4. ŽK: R. Sobotka. Vrchní komisařka: Patricie Kozlová. Diváci: 70. Poločas: 0:0. Hráno 6.11. 2010.

Lečice:  P. Svoboda 8 – Váňa 7, L. Kostečka 7,5, M. Kostečka 8, Víšek 7,5 – R. Sobotka 7, Josef Smetana ml. 7, Fr. Dědina 7,5, Jakub Hořák 7 – Jan Hořák 7, Messi 7,5. Trenéři Jiří Hrbek-Hrubesch 8, Petr Svoboda-Kozel 8.

Lavička:  Houska, Prášil, Dvořák, Josef Hrbek, Hovanec.  Chyběl: M. Rákosník st. (?).

Hráč utkání: Martin Kostečka

Střelci Lečic: 9 – Jan Hořák, 2 – Jakub Hořák, Messi, Martin Rákosník st., Váňa, 1 – Josef Smetana ml.                                                                                                                     Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda - 186 minut (do dalšího zápasu jde s 15 minutami), Josef Hrbek - 46 minut (do dalšího zápasu jde s 46 minutami).

                                                                                                                                   (msč)