12. Lečice - Daleké Dušníky B (2:2)

12.11.2011 14:00

Výhra? Ty už se v Lečici nepěstují

Kocába odnesla další body ● Zaplaťpánbůh za plichtu, ve vzduchu visel debakl ● Gólman Břečka obstál ● Okapník se zlepšuje ● V kantýně brzy došel fernet ● Magické číslo: Průjezďák překonal Hrubesche

Lečice už nemá ani na outsidery a na vítězství už čeká čtyři zápasy. Od Kocáby si odvážejí remízové body Krásná Hora B, teď Daleké Dušníky B a kdyby k nám přijel vicemistr Bhútánu či Šalomounových ostrovů, taky by se domů nevracel s prázdnou. Závěr podzimní sezony bude nejspíš pro bývalé Galacticos vysvobozením a následující zimní měsíce důvodem k přemýšlení o tom, jak se dá zahodit šance na delší výskyt v čele tabulky III. třídy. Šance, která se už nikdy nemusí opakovat. Jenže, bude to vůbec někoho zajímat? A navíc pozor, v případě porážky na hřišti Kosovy Hory může Lečice klesnout do spodní části startovního pole a na jaře se nás zmocní klepačka.

 

LEČICE   –   DALEKÉ DUŠNÍKY B     2 : 2

Kocába Arena – Mnozí se patrně už před utkáním viděli na klubové taneční zábavě v Kemr Areně. Nejen hráči a funkcionáři, nýbrž i šéfky kantýny. Proto jim tak brzy došel fernet. V M.A.S.H. Areně by se tamní vrchní komisařce Věře Bejšovcové něco takového nemohlo stát!

Úvod byl každopádně notně prochrápaný, jak jinak pojmenovat skutečnost, že se už po jedenácti minutách prohrává o dva góly a možný debakl je ve vzduchu cítit silněji než Rohlíčkova pitná francovka v šatně. Debutující brankář Petr Břečka přiznal svůj podíl na první trefě hostů, v dalším průběhu zápasu si už naštěstí vydobyl sebevědomí, zneškodnil pár štiplavých střel, pouze důrazné dirigování obrany slyšet moc nebylo. Ve druhém inkasovaném gólu měli ovšem prsty i jiní, jak se může stát, že střelec Dušníků dojde s míčem do prázdné brány?

Ještě že se Lečice brzy vrátila do zápasu. Jan Hořák-Okapník přesprintoval beka, od lávky poslal velmi nápaditý centr před branku a nabíhající Lukašenko Kostečka s menšími obtížemi vstřelil kontaktní gól. Vzápětí taktéž z pravé strany centroval Kuba Jaruška a balon k překvapení všech propadl do sítě. Tohle měla být potřebná vzpruha, to slibovalo rozjezd k dokonalému otočení zápasu, jak se už Hrubeschově partě párkrát povedlo. Natěšení fanoušci však o tuto radost přišli.

Přestože se agilní a viditelně se zlepšující Okapník i dravý Kojenec snažili sebevíc, vyložené šance se nerodily. I proto, že Daleké Dušníky hrály celoplošný, ofenzivní fotbal a lečickému úsilí nebyly nakloněny. Mladý rozhodčí Liška naše mužstvo znervózňoval, pakliže přerušil hru, nechával v ní pokračovat až poté, co míč třikrát přimrzl k trávníku. Nevídaný puntičkář!

O poločase podroboval mančaft drsné kritice bývalý kanonýr Antonín Kramata, prezident klubu Roman Hes-Kudrnáč jen těžko nalézal slova. Hra na „dolní“ bránu po změně stran nikterak nenaznačovala, že by hoši od Kocáby zuřivě prahli po vítězství, ty už zkrátka Lečice nepěstuje. Ani Průjezďák se nerval o trestné kopy, o jeden ho okradl Lukašenko. Ten potom při svém pokusu div nepřerazil rohový praporek a zřejmě dožene správce stadionu instalovat ochranné pletivo až na samotný vrchol stráně…Zato soupeř vypadal daleko nebezpečněji, když nám zalomcoval tyčí, o leckoho se pokoušely mrákoty.

I tak mohla Lečice zápas rozhodnout. V závěru se konečně dostavil tlak, zblízka střílející Arnošt a Bazi mohli sezení v kabině, konzumační (i taneční) maratón v Kemr Areně učinit mnohem veselejší, ovšem Dušníkům se v nejnevhodnější chvíli rozchytal gólman. Jednoho hrdinu však mrazivý večer přece jen nabídl. Josef Smetana ml.-Průjezďák posunul laťku v prestižním klání o magické číslo až na hodnotu 212, čímž přeskočil trenéra Hrubesche a Matějku dokonce odsunul z první trojky. Prezident KRKOS přislíbil, že to tak dlouho nenechá…                                                                                             (msč)

 

Branky: 16. L. Kostečka, 22. K. Jaruška – 8. a 11. P. Krása. Rozhodčí: Liška (Dobříš) 7,5.

Vrchní komisař: Ladislav Kropil (Malá Lečice) 8. ŽK: Jakub Hořák. Diváci: 75. Poločas: 2:2. Hráno 12.11. 2011.

 

Lečice: Břečka 7 – Váňa 6 (80. Křivonoska - ), Josef Smetana ml. 7, M. Kostečka 7,5, Houska 6,5 (58. Hovanec 7) - Fr. Dědina 7, K. Jaruška 5,5, P. Svoboda 6,5, Jakub Hořák 7 – L. Kostečka 6, Jan Hořák 7. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8. Vedoucí mužstva Jaruška Váňová-Kaká 10.

Lavička: Dvořák, Josef Hrbek. Chyběli: Víšek (zranění), Messi, Sobotka (zaměstnání), M. Rákosník st. (hokej), Prášil, Kilián, Dušák (?).

Hráč utkání: Martin Kostečka

Střelci Lečice: 4 – Jakub Hořák, K. Jaruška, 3 – L. Kostečka, 2 – Jan Hořák, Křivonoska, Josef Smetana ml., Sobotka, 1 – Fr. Dědina, Hovanec, Messi, Prášil, M. Rákosník st., Váňa.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 178 minut (do dalšího zápasu jde s 9 minutami), Jan Hořák - 159 minut (do dalšího zápasu jde s 5 minutami), Břečka 6 minut (do dalšího zápasu jde se 79 minutami).

 

Magické číslo: 212 – Průjezďák, 207 – Hrubesch, 206 – Čertík.