11. Počepice - Velká Lečice

03.11.2013 14:00

Bláznivá neděle

Balada o nečerstvosti s přijatelným koncem ● Pepa Smetana už není vrchním Průjezďákem ● Rambův lék proti nespavosti – obdrží Nobelovu cenu? ● Kojenec: mátoha v kopačkách ● Pišta byl v Počepicích dvakrát ● Okapník dává eurogóly ● Vyhlídka opět ďáblem

Chtěli jsme v Počepicích vyhrát, situace v tabulce k tomu velela. Zklamání nad remízou však brzy vyšumělo, poněvadž Lečice mohla dopadnout mnohem hůř. Knihovna, Průjezd, Kulička Arena plus soukromé zásoby nadělaly v pátek i v sobotu mezi hochy od Kocáby nevídanou paseku, tenhle víkend byl hotovou baladou o nečerstvosti. Chceme-li ve dvou zbývajících zápasech ještě alespoň jednou naplno bodovat, něco takového se už nesmí opakovat!

 

POČEPICE   –   LEČICE   2 : 2

Počepice – Už ze zplihlosti Okapníkovy na srazu před Knihovnou bylo patrné, že něco není v pořádku. Do Počepic nejede náš klíčový stoper, jemuž po sobotních manévrech v Průjezdu, kde mu společnost dělal i Vyhlídka, není dobře. Marně se žhavily mobily, zbytečně do něj hučel Libuna, hnípající lečickou oporu nešlo přemluvit. Známý vynálezce Alfred Nobel by měl radost, Thomas Alva Edison zrovna tak. Tomáš Rambousek-Rambo (Průjezďák I) pravděpodobně vynašel lék proti nespavosti a měla by mu být ve Skandinávii udělena proslulá cena. Takže asi zkrachuje farmaceutický průmysl, rohypnol už si nikdo kupovat nebude…

Zároveň se omluvme jinému muži: Josef Smetana je nyní pouze béčkovým Průjezďákem a uvádějme ho tedy s římskou dvojkou. Jednička teď pochopitelně patří Rambovi. S Pepou v těchto dnech cloumají plány na ženitbu, na fotbal chodí do gala ohozený, vymydlený, čerstvý až běda. Škoda, že se nechtěl ženit už ve dvaceti, to by všechny kluby, za které hrál, postoupily nejméně do divize!

Tohle opravdu byla bláznivá neděle. František Dědina-Kojenec přišel k autu jako poslední a málomluvný, během cesty si pak stěžoval na nachlazení a rýmu. „Pořád mi teče z nosu,“ bědoval, ale nebyl schopen říci, zda ona zelená tekutina je opravdu plicní hlen a ne božkovský mok téže barvy. Mírnou pochvalu bylo třeba vyslovit juniorům Čahounovi a Rákoskovi, ti prý dorazili domů „už“ v půl jedné…

Jakmile se z bývalého Šerákova dvora vybatolil zarostlý řvoucí muž v červené košili, bylo to jasné – Vyhlídka je zase ve formě. A byl v ní i v Počepicích!

Vlezlo se na plac a už se prohrávalo. Domácí velmi dovedně zakombinovali, vyšachovali celou naši obranu a po střele posazené přesně k tyči se mohl Kozel jen ohlédnout. To narušilo plány na tříbodový výlet a bylo jasné, že se budeme muset hrnout dopředu. Jan Hořák-Okapník s tím neměl problémy, jelikož pátek a sobotu strávil jen u zanedbatelného počtu piv. Ve 20. minutě dostal od Střihavky nádherný pas za obranu, vletěl do vápna a chladnokrevně přeloboval vyběhnuvšího brankáře. To se podívejme, lečický kapitán, který až donedávna dokázal zahodit všechno možné, najednou střílí eurogóly, vždyť týden stará trefa do šibenice proti Dušníkům byla rovněž výstavní.

Hned to bylo o něčem jiném, soupeře jsme začali přehrávat, každý lečický brejk smrděl gólem. Ne tedy šance Kojencova. Ten sám před odkrytou bránou trefil plot a nato upadl. Rýma ho zřejmě dost sebrala, i proto na trávníku připomínal spíše mátohu v kopačkách. Zasloužené vedení přišlo krátce před poločasem. Okapník vybojoval u středové čáry zdánlivě ztracený balon, pláchl s ním až k rohovému praporku, z těžké pozice odcentroval do místa, kde číhal „vzorňák“ Josef Smetana-Průjezďák II a ten zkušeně uklidil míč do sítě. Škoda, že do přestávky zbývalo tak málo, Počepice byly na doražení.

Po změně stran vyrazil už do svého čtvrtého poločasu István Tokaji-Pišta. On totiž přijel do Počepic již v sobotu, a když viděl, že na stadionu nikdo není, po telefonu buzeroval Kozla. „Já ti dám stovku na benzin,“ sliboval mu  rozjařený Vyhlídka. Kdyby Lečice kopala III. třídu mimo hranice Příbramska a tenhle zápas se hrál třeba v Nyíregyháze, sto korun by určitě nestačilo…

Dvacet minut jsme pak odolávali zvýšenému domácímu tlaku, a to bylo málo. V 65. minutě nás soupeř v šestnáctce rozebral a bylo srovnáno na 2:2. Buďme rádi, že to byl konečný výsledek. Lečice už neútočila, bylo to hlavně na Kozlovi. Elitní gólman od Kocáby tým několikrát podržel, ale také bojovník Malinkej na pravém beku i elegán Lukašenko coby zadní stoper.

Největší rozruch na lečické straně vyvolával Václav Rákosník-Vyhlídka, schovaný v publiku, ovšem slyšitelný až běda. Však mu počepičtí fanoušci párkrát chtěli jít po krku. Nastávající padesátník už byl zase starým dobrým ďáblem, jeho nečerstvost na fotbale je totiž povinná! K vítězství už Hrubeschovu mančaftu nepomohlo ani nasazení Čahounovo a Hrbkovo, a to měl v samotném závěru Pepa na noze gól.

Po návratu domů se ještě vtrhlo do Kulička Areny ve Velké Lečici a tam se bláznivá listopadová neděle ještě víc rozpumpovala. Přešla dokonce až do pondělka, neboť Matějka se krásně prospal na Požárech a posléze i sportoval a honil divoká prasata zde i kolem Královek. A tak tu remízu, na niž normálně vůbec nehrajeme, berme. Čtyři zápasy v řadě bez porážky přece není bilance k zahození.                                                                                   (msč)   

 

Branky: 6. Chýle, 65. Zdeněk – 20. Jan Hořák, 39. Josef Smetana ml. Rozhodčí: Štěpán Šikýř (Drásov) 9. Vrchní komisař: Václav Rákosník (Krámy) 10. ŽK: Jakub Hořák. Kantýna: 6,5. Diváci: 64. Poločas: 1:2. Hráno 3.11. 2013.  

 

Lečice: P. Svoboda 7,5 – Toman 8, L. Kostečka 7,5 (84. Josef Hrbek - ), Houska 6 (46. Váňa 6), Tokaji 6 – M. Rákosník ml. 6,5, K. Rada 7, Fr. Dědina 5,5, Jakub Hořák 7 (74. Zboženský ml. - ) – Jan Hořák 7,5, Josef Smetana ml. 7. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8. Vedoucí mužstva Patricie Kozlová-Miss Lečice 10.

Chyběli: Messi (zranění a zaměstnání), Rambousek (kocovina je prevít), Štěpán (výroba slivovice), Dušák, Fr. Holec ml. (?).

Hráč utkání: Martin Toman-Malinkej

Střelci Lečice: 6 – Jan Hořák, 5 – Fr. Dědina, 3 – Tokaji, 2 – Jakub Hořák, K. Rada, Josef Smetana ml., 1 – Štěpán, Toman.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 256 minut (do dalšího zápasu jde s 25 minutami), Josef Hrbek – 9 minut (do dalšího zápasu jde s 28 minutami).

 

Výroky dne

„Nebudu pít kořalku, teď jsem se zamiloval.“ (Vyhlídka směrem ke krásné počepické kantýnské)

„Topení mu tam vypni, ať mrzne. Dej mu do čaje nějaký projímadlo.“ (domácí divák chtěl ublížit rozhodčímu)

„Já ti vrazím malíček do nosu, až ti vyleze mozkem nahoře.“ (Kudrnáč v Kulička Areně). „Já ti strčím prst do prdele, až ti vyjede z nosu pavouk na kole.“ (Vyhlídkova odpověď).

 

A co na to: Václav Rákosník

Chlastám jen sám za sebe!

Konečně změna k lepšímu. A ve velkém stylu! Na minulé dva domácí zápasy totiž přijel VÁCLAV RÁKOSNÍK-VYHLÍDKA do Lečice totálně lihuprost, zato do Počepic cestoval otec devíti dětí, mnohonásobný dědeček a také pradědeček sympaticky nečerstvý. Ovlivnil prý i některé hráče. Kdosi poznamenal, že Vyhlídka už nyní ladí formu na 22. listopad a své padesátiny.

Vyskytly se hlasy, že Kojenec, Rambo a další se zmazali kvůli tobě, podle Hrubesche a Matějky jsi před zápasem zlikvidoval půl mančaftu a ještě Richmonda. Jak to doopravdy bylo?

Tomu se musím zasmát. Ale všichni jsou dospělí, mají za povinnost uvědomit si, co mají a nemají dělat. Každý za sebe zodpovídá. Já přece taky chlastám jen sám za sebe. A Richmond se mnou nikde nebyl, domů šel normálně sám. Na fotbal ovšem opravdu nejel kvůli mně. Když viděl, v jaké jsem ráži, měl strach, že by se v Počepicích zmazal.

Přispěl jsi rovněž k nečerstvosti Matějky, který musel v pondělí ve čtyři ráno jet od Čertíka domů přes les na kole a s čelovkou na hlavě. Není ti ho líto?

Jo, to každopádně. Já ale na vině nebyl, zklamala technika (pozn.: Matějka v noci na Požárech nemohl nastartovat fáčko). Vždyť jsme u něj na Dvorech vypili jen trochu piva a rumu, na fotbale jsme toho spolu moc neměli, tak jeden, dva panáky.

V Počepicích jsi byl opět ve staré formě, vydrží ti i do dalších zápasů?

To nevím, tahle forma totiž druhý den bolí. Obzvlášť když se hraje v neděli a v pondělí se jde do práce. No, ještě nějaký čas by vydržet měla.

Měl jsi vůbec čas sledovat utkání? Co tě na něm nejvíc zaujalo?

Jakžtakž ano. Nebyl to zlej zápas, na tři body bylo. Když jsme to otočili na 2:1, zase jsme povolili, zase tam byla vidět nesouhra. Tohle by se nemělo pouštět, ale patří to k fotbalu. Hlavně tam byla hrozná zima.    (msč)

 

Fotogalerie zde>>