10. Velká Lečice - Petrovice B

03.11.2012 14:00

Hoši od Kocáby masakrovali

Osm gólů Petrovicím a ženské jsou pomstěny ● Zlomyslnost Hrubesche ● Pepa Hrbek není Higuita a Čertík se nežení ● Blikanec Rákoskův ● Kozel přerušil úžasnou šňůru ● Lečičtí Ultras šli Vyhlídkovi po krku

Velký den u Kocáby! Lečice nastřílela v mistrovském zápase III. třídy rekordních osm gólů a zároveň pomstila nebožačky ze ženského oddílu. Jaruška Váňová-Kaká a spol. ve svých mistrácích zrovna od Petrovic pravidelně fasují dardy, takže to chlapi museli vzít za ně. A kdyby se neproflákala první půlhodina, mohlo být konečné skóre ještě luxusnější. Jinak ovšem týmu vyrostla nová střelecká osobnost v podobě Petra Břečky.

LEČICE   –   PETROVICE B    8 : 2

Kocába Arena – Před utkáním to nebyly i byly nervy. Nezvykle dost hráčů, přestože se vůbec nesvlékli Rohlíček a Petr Svoboda. V případě Kozla stěžujícího si na bolest v zádech to znamenalo malou tragédii, neboť jeden z největších lečických hrdinů chyběl v sestavě poprvé po několika letech. Nemalým šokem byla rebelie našich Ultras. „Takovou drzost nebudeme tolerovat! Vyhlídka se ožení a nepřinese svatební koláče. Vyřiď mu, že dnes od nás nedostane vstupné!“ rozčiloval se pan Josef Rákosník, jemuž vydatně přizvukovali Ota Beran a Jiří Krása.

Zmíněná úvodní půlhodina žádné masakrování soupeře nevěštila. Petrovice vypadaly fotbalověji a samozřejmě sehraněji, zatímco Hrubeschova squadra nesourodě a vyplašeně. To ještě zdaleka nebyl mančaft, co měl později nasázet div ne deset gólů. Když byl soupeři ve 22. minutě po druhé žluté kartě vyloučen hráč, ani početní výhoda dlouho nezabírala.

Znenadání se však přiřítil hurikán Bobeš, daleko ničivější než Sundy, co v Americe zpustošil Manhattan. Nejprve skóroval Martin Rákosník junior, který usměrnil do brány balon centrovaný Průjezďákem. Vzápětí lišácky z těžkého úhlu, téměř od lávky, vypálil Petr Břečka-Bolek a znovu to propadlo do sítě. Radost ještě neutichla, když se k trestnému kopu rozběhl Lukašenko Kostečka a s pomocí tečujícího protihráče zvýšil na tři nula. Tohle vše se událo mezi 32. a 35. minutou. Na „horní“ branku – neuvěřitelné!

„Výsledek je dobrý, ovšem výkon nic moc,“ kriticky o poločase podotkl Ota Beran. Po pěti minutách druhé půle už snad byl spokojenější., neboť Bolek patičkou přiťukl míč do míst, kde číhal Jan Kopeček, pro něhož bylo jednoduché přesně zakončit. Před pátou trefou si oba role vyměnili, tentokrát přihrával předchozí střelec a trestal Bolek.

Nevadilo, že hosté snížili a připravili Pepu Hrbka o čisté konto. Rozhodčí Máša nařídil penaltu, nešel na ni ovšem specialista Libuna. Trenér Hrubesch zaječel, aby ji šel kopat synovec a ten musel poslechnout. Josef Hrbek-Horváth ze své brány doklusal k příslušné značce, načež to kopl tak, že všichni zkoprněli. Balon přeletěl drátěnku a zmizel. Ale kam až! Povídalo se, že spadl do Kocáby kdesi u Urbánků, způsobil mohutný kráter a vlnu tsunami. Takhle nějak před 65 miliony let vyhynuli dinosauři!  Míč se pak ještě odrazil, zboural celou střechu v M.A.S.H. Areně, pokračoval ještě do Babího dolu a tam skolil celé stádo divočáků. Od té doby je lečický Sokol o jeden balon chudší.

Jak moc se potvrdilo přísloví, jak skončí ten, kdo jinému jámu kopá. Čertík kdysi prohlásil, že se v případě Pepovy trefy v mistráku ožení a zlomyslný Hrubesch to zatraceně dobře věděl. Teď si naběhl, žádná svatba nebude (Vyhlídka by k ní nejspíš synovi nedal svolení) a Líbezný ženský hlas má tak po zodpovědném partnerovi.

Přesto náš střelecký festival trval. Na 6:1 okamžitě zvýšil Bolek, jenž využil důrazu Rákosky. Stejný hráč po samostatné akci spáchal i sedmý gól, čímž během osmi minut dovršil hattrick. K masakru Petrovic krásně přispěl Václav Dušák-Španěl, oblouček do šibenice neměl chybu. Třebaže hostující Podlipský v samotném závěru z trestného kopu korigoval na konečných 8:2, fantastickou náladu to nemohlo pokazit.

Do Višňové nyní pojedeme s notnou dávkou optimismu. Poprvé v sezoně by mohl nastoupit Messi. Dorazí-li ještě Arnošt a neodpadne-li nikdo z aktérů kanonády proti Petrovicím, na okrese by se mohla rodit Barcelona od Kocáby.                                                                                                            (msč)

 

Branky: 33., 63., 67. a 71. Břečka, 32. M. Rákosník ml., 35. L. Kostečka, 50. Kopeček, 83. Dušák – 64. Sedlák, 88. Podlipský. V 65. minutě neproměnil Josef Hrbek (Lečice) pokutový kop. Rozhodčí: Máša (Dobříš) 9. Vrchní komisař: Jiří Krása (Mníšek) 8. ŽK: Josef Smetana ml., Břečka. ČK: 79. M. Rákosník ml. – 22. Kašpar. Diváci: 51. Poločas: 3:0. Hráno 3.11. 2012.

 

Lečice: Josef Hrbek 8 – Váňa 9, L. Kostečka 9, M. Kostečka 8,5, Tokaji 8 (54. Zboženský ml 8) – M. Rákosník ml. 8,5, Josef Smetana ml. 8,5, Fr. Dědina 8, Toman 7,5 (63. Dušák - ) – Kopeček 8 (66. Holec - ), Břečka 10. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 9. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 10.

Lavička: P. Svoboda, Dvořák. Chyběli: Houska, Víšek, Srp (zranění), Messi, Sobotka (zaměstnání), Jakub Hořák, K. Jaruška, Křivonoska, Havelka, M. Rákosník st., Kilián (?).

Hráč utkání: Petr Břečka-Bolek

Střelci Lečice: 5 – Břečka, 4 – Tokaji, 3 –.Fr. Dědina, Kopeček, M. Rákosník ml., 2 – Jakub Hořák, L. Kostečka, Váňa, 1 – Dušák, Josef Smetana ml., P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda 133 minut (do dalšího zápasu jde s 91 minutami), Josef Hrbek – 66 minut (do dalšího zápasu jde se 2 minutami).