10. Lečice - Krásná Hora B (1:1)

29.10.2011 14:30

Je to jasné. Na špici být nechtějí

Lečice neměla ani na outsidera ● Totální fiasko odvrátil Božidar ● Útok téměř neexistoval ● Rohlíček bílý jako poručík Dat ze Star Treku ● Jediný svlečený náhradník: Matějka ● Bez  vrchního komisaře to nejde

Nejhorší obavy se potvrdily: většinu hochů od Kocáby závěr podzimní sezony nebaví. A to i přesto, že touto dobou mohli být lídry tabulky III. třídy. Stačilo by k tomu málo. Nepodělat a nevypustit druhý poločas v Počepicích, sejít se a přehrát slabé béčko z Krásné Hory. Proti němu téměř v hodině dvanácté zachránili alespoň hubenou remízu. Jak k tomu přijdou naši fanoušci, bývalé hráčské legendy? Jak vysvětlit zklamanému Otovi Beranovi, proč je jediným svlečeným náhradníkem na lavičce toliko Matějka? Za co potom pan starosta Josef Němec mužstvo obdarovával litrem zelené?

 

LEČICE   –   KRÁSNÁ HORA B    1 : 1

Kocába Arena – Tak se nám Lečice vlastní vinou vyobcovala ze špice tabulky. Nejen že propadák z Počepic neodčinila, bývalí Galacticos si koledovali i o průšvih v domácím utkání s Krásnou Horou B, beznadějně posledním týmem soutěže. Nutno ovšem poznamenat, že sympaticky houževnatým a fotbalově dobře připraveným.

Přitom už v úvodu mohlo být zaděláno na výhru. Kojenec uteče po pravé straně, naservíruje nádherný balon na malé vápno Pištovi, ale ten kopem do prázdna způsobí jen pořádný vzdušný vír. Libuna dostane líbivý pas za obranu, sám před brankářem pak nastřelí pouze jeho tělo. Kope se trestňák, na nějž se nechce Průjezďákovi. Rozběhne se tedy Okapník, míč brankáři nafackuje přes prsty a podivnou parabolou přelétne břevno. Nemělo to být už 3:0 pro Lečici? Symbolicky na její oblíbenou „dolní“ bránu?

Krásná Hora bojovala, sem tam se osmělovala dopředu, a to mělo Hrubeschovu squadru varovat. Sedm minut před koncem se prolétl do lečického vápna nezvaný host, přitáhl si k sobě Kozla jako uličníka, udělal mu kličku a zasunul to do sítě. Od krásnohorského Hubičky opravdu nezdravě mlaskavý pozdrav!

O přestávce se všichni tvářili uvolněně,copak se stalo něco vážného? „Klid, klid, otočíme to jako proti Petrovicím,“ ujišťoval před kabinami Kojenec. Dá se říci, že Lečice skutečně zvýšila aktivitu, ale gólová úleva pořád nepřicházela. To spíš Kozel musel několikrát sáhnout do pokladnice svých gólmanských skvostů, aby skóre nevypadalo ještě hrozivěji.

Hra vypadala křečovitě, kombinace vázly, narůstala podrážděnost. Zase kopal Okapník trestný kop, zase měl brankář víc štěstí než rozumu. Jednou to zkusil sám mistr Průjezďák, dopadlo to stejně. Když nesedí na lavičce legendární Vrchní komisař Josef Smetana starší, synovy „průjezdovky“ postrádají přesnost a celá Lečice stůně. Ukázalo se to být pravdou i v případě šance Lukáše Kostečky. Považte, zkoušel to do branky procpat břichem, podbřiškem, tím pod ním, nadledvinkami, slinivkou, Langerhansovými ostrůvky, játry i slepým střevem, jenže bezúspěšně, ani dorážka Kojencova nic nezmohla. Jaká škoda, že útočná řada nám po celý podzim moc nefunguje a nedoléčený kanonýr Okapník hraje pořád jen na půl plynu.

Když rozhodčí Švidkov vykázal ze hřiště brblajícího Krásnohoráka, měli jsme cestu za vyrovnáním ještě usnadněnější. Balony často vyvážel Zdeněk Houska-Rohlíček, který nastoupil se sebezapřením, poněvadž ho stále sužují zdravotní problémy. Proto ho opouštěla fyzička, až vynálezce čokoládových řezů chvílemi vypadal pobledle, až bíle jako poručík Dat, android ze sci-fi seriálu Star Trek: Nová generace. Pak se přece jen srovnat podařilo. Průjezďákův roh a hlava Božidarova to zařídily.

Kojenec předpovídal, že to otočíme. Žel, nepodařilo se. Protože i Pišta Hovanec von Tókai  byl vyloučen. „On mi nadával, já mu nadával. On mě praštil, já ho praštil. On mě kopl, já ho kopl,“ ospravedlňoval se lečický veterán, jenž před zápasem věnoval Čertíkovi knížku o pejskovi Čertíkovi. Z povinné výhry tedy sešlo, Příbramsko zaznamenalo senzační výsledek. Drbat hlavy si mohou jen v Krásné Hoře. Že vedení v Lečici neudrželi.      (msč)

 

Branky: 81. Božídar – 38. Hubička.

Rozhodčí: Švidkov (Příbram) 8.

Vrchní komisařka: Miluška Smetanová (Krámy) 6.

ŽK: Jakub Hořák, Hovanec. ČK: 87. Hovanec – 66. Koudelka.

Diváci: 61. Poločas: 0:1. Hráno 29.10. 2011.

 

Lečice: P. Svoboda 7 – Váňa 6,5, Josef Smetana ml. 6,5, Božidar 7, Houska 7 – Fr. Dědina 6,5, K. Jaruška 5, L. Kostečka 6, Jakub Hořák 6 – Jan Hořák 6,5, Hovanec 5,5.

Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7.

Vedoucí mužstva Jaruška Váňová-Kaká 10.

Lavička: Dvořák, P. Dědina. Chyběli: Prášil (v trestu), Víšek (zranění), Josef Hrbek (nemoc), Messi, M. Kostečka, Sobotka (zaměstnání), M. Rákosník st., Křivonoska, Břečka, Kilián, Dušák (?).

Hráč utkání:   Jaruška Váňová-Kaká

Střelci Lečice: 4 – Jakub Hořák, 3 – K. Jaruška, 2 – Jan Hořák, Křivonoska, Josef Smetana ml., Sobotka, 1 – Fr. Dědina, Hovanec, L. Kostečka, Messi, M. Rákosník st., Váňa, Božídar.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 178 minut (do dalšího zápasu jde s 52 minutami), Jan Hořák - 159 minut (do dalšího zápasu jde s 5 minutami).

 

Magické číslo: 207 – Hrubesch, 206 – Čertík, 204 – Matějka.