1. Prostřední Lhota - Velká Lečice

24.08.2013 17:00

Odpich za všechny prachy

Šancí na 113, přesto krutý debakl ● Lečická defenziva ve Lhotě hořela ● Kojenec skóroval i v zahnědlých dupačkách ● Pišta drsným dorážečem ● Čahounovy technické parády ● Kudrnáč a Vyhlídka na prášky

To bylo řečí, že o Pražáky oslabenou, z přeboru sestoupivší Prostřední Lhotu na úvod nové sezony načapáme a žádný ranec si odtud rozhodně neodvezeme. Směrem dopředu byla lečická hra docela k pokoukání, ale zadní řady plápolaly jako stoh slámy. Proto vyfasovaná sedmička tolik bolí, proto se Kudrnáč a Vyhlídka po každém sudém gólu (i pod jinými záminkami) raději uchylovali před kantýnu. Před následujícím domácím zápasem je třeba zmobilizovat síly, jinak okolí Kocáby zachvátí hodně blbá nálada.

 

PROSTŘEDNÍ LHOTA  –  LEČICE   7 : 2

Prostřední Lhota – Trenér Hrubesch na startu podzimu vykazuje oslabený kádr. Přišel o výjimečného gólmana Kozlíčka, nadaného útočníka Kopečka, ve Lhotě navíc nemohl počítat s nepřítomným Arnoštem, ani s Lukašenkem, jenž prý bral po hrstech antibiotika. Debut Tomáše Rambouska byl načasován zrovna do jámy lvové, jediná letní posila se snad v plné parádě předvede později.

I když Hrubesch postavil tým s pěti záložníky a jediným útočníkem, opatrná taktika byla k ničemu. Co dělat dál, jestliže je to po necelé půlhodině hry už nula čtyři. Zbytečné ztráty míče, nejistota stoperů i jednoho z beků, brankář, který nemá, co by mít měl. Domácí fanoušci se zprvu hochů od Kocáby báli, teď už se jim ovšem mohli posmívat.

Přitom jsme hráli otevřený fotbal. Kapitán Jan Hořák soupeřovu obranu neustále cvičil, nikoli však brankáře. Jako vždy pohyblivý Rákoska junior dělal ze zadáků Lhoty trhací kalendář, ale rovněž bez efektu. Josef Smetana na hranici vápna nehodlal střílet do poloodkryté sítě, nýbrž ještě s míčem cosi vymýšlel. Dokonce i levý obránce Jaroslav Zboženský-Čahoun se cpal dopředu, líbivě fintil po brazilsku, i střílet zkoušel, když si však měl před vlastní bránou hlídat protihráče, selhával.

S čestným úspěchem tak ještě do poločasu přispěchal František Dědina-Kojenec. Vyskočil z kočárku, vedl balon a zase ho ztrácel. Vzápětí zase získával, poněvadž soupeře vždycky nějak přetlačil. Dudlík, bryndák, chrastítko, plasťák se sunarem na trávníku nechal, dupačky natržené a lehce zahnědlé, přesto dříve zlatovlasý, nyní zlatolebeční andělíček z Krámů tuhle mimořádnou akci zdárně zakončil a rozhodl, že Lečice neodjede s nulou.

Co chybělo, aby skóre do přestávky vypadalo ještě o něco shovívavěji. Opět to byl Kojenec, kdo Prostřední Lhotu vyděsil. Hlavičkoval do břevna, k dorážce přiběhl Pišta, ale marně jsme míč hledali v síti, ten nepochopitelně skončil pod tělem gólmana.

Nepatrné naděje, že by se snad mohl opakovat předloňský výsledek 4:4, brzy po přestávce domácí uťali pátým a šestým přesným zásahem. Nato přišel trestný kop Okapníkův, který brankář vyrazil jen před sebe. István Tokaji-Pišta balon nekompromisně poslal do sítě, proti mírné kosmetické úpravě výsledku jsme určitě nebyli.

Přestože si Lečice nadále počínala aktivně, další korekce krajně nepříznivého skóre se už nekonala. Naopak, Lhota stihla nastřelit tyč a v poslední minutě přidat sedmý gól. Nejen trenér, i všichni fanoušci od Kocáby mohli smutně konstatovat: tohle byl odpich do sezony za všechny prachy.           (msč)

 

Branky: 24. a 47. Hrdinka, 62. a 90. Formánek, 9. Březina, 19. Kožíšek, 27. Šťástka – 34. Fr. Dědina, 65. Tokaji. Rozhodčí: Sandr (Drahlín) 9. Vrchní komisař: Václav Rákosník (Krámy) 8. Bez ŽK. Diváci: 57. Poločas: 4:1. Hráno 24.8. 2013.

 

Lečice: Josef Hrbek 5 – Váňa 5, P. Svoboda 5, Rambousek 5, Zboženský ml. 5 (46. Houska 5,5) – M. Rákosník ml. 6,5, Josef Smetana ml. 6, K. Rada 6, Fr. Dědina 7, Tokaji 6,5 (74. Fr. Holec ml. - ) – Jan Hořák 6. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8. Vedoucí mužstva Lukáš Kostečka 10.

Lavička: L. Kostečka. Chyběli: Jakub Hořák, Messi, Štěpán, Dušák, Toman, Havelka (?)

Hráč utkání: František Dědina-Kojenec

Střelci Lečice: 1 – Fr. Dědina, Tokaji.

Neprůstřelnost brankáře: Josef Hrbek – 9 minut (do dalšího zápasu jde s 0 minutami).