1. Lečice - Dublovice B (6:0)

27.08.2011 17:00

Seřezali je za 27 minut

Fantastický odpich do sezony ● Kuba Jaruška ohromil hattrickem ● Pod střechou všem náramně chutnalo ● Líný Vyhlídka ●Haberovi chyběl jen pionýrský šátek ● Lanýž přestoupil do Dublovic?

O takovém výsledku se na úvod nové sezony nikomu ani nesnilo. A to se ještě leckdo zlobil – proč Lečice nevyhrála nad béčkem Dublovic dvouciferným výsledkem? Jak je možné vydržet se sázením gólů jen do 27. minuty? Ale i tohle vítězství je skvělé, navíc představuje vylepšení lečického střeleckého rekordu ve III. třídě (dosud 5:0 v Hřiměždicích). Narodil se kanonýr Kuba Jaruška, ve formě jsou Radim Sobotka, Kojenec a další, obrana už potřetí za sebou nebyla pokořena. Galacticos prostě nepřestávají válet!

LEČICE   –   DUBLOVICE B     6 : 0

Kocába Arena – Když se ve III. třídě vyhraje třikrát za sebou po výsledcích 3:0, 5:0, 6:0, naposledy dokonce s Janem Hořákem pouze v bráně, a vůbec se zatraceně úzkým kádrem, nejspíš to o něčem svědčí. Lečice jede! Budeme-li celý podzim ještě Hořiho rafinovaně schovávat v brance, v Novém Kníně si pomyslí, že snad Okapník přišel o formu a ztratí o něj zájem. Ovšem pozor, nyní nás čeká těžké hostování ve Staré Huti a po něm může přijít návrat na zem.

Jak vhod teď přišel nový dřevěný tunel před kantýnou. Zrovna lilo až běda a kdo se krčil a zimou klepal právě na tomto místě (líný Vyhlídka vylezl s kasou k lajně jen na chvíli a vybral proto jen mizerných 180 Kč), přišel o to nejlepší – všech šest gólů spadlo do „dolní“ brány,a to dokonce v kratičkém rozmezí mezi 6. a 27. minutou!

1:0 – Kuba Jaruška: liják nepiják, nejstarší syn Jaruščin mocně zasprintoval a z velmi ostrého úhlu, prakticky od stráně, poslal gólmanovi navštívenku přes celou bránu k tyči.

2:0 – Radim Sobotka: střelou z hranice vápna ještě nasadil brankáři jesle.

3:0 – Kuba Jaruška: vypálil z dálky a dublovický nešťastník se zase musel červenat.

4:0 – Jakub Hořák-Arnošt: ke tvrdé ráně nasadil Kojenec, nebožák z Dublovic míč vyrazil před sebe, ale mladší z Hořáků (prý rovněž okapový maniak) to uličnicky dorazil do sítě.

5:0 – Kuba Jaruška: oni zazmatkovali při malé domů, lečický odchovanec Bohemky jejich záměr vystihl. Před brankářem balon sebral, dal si sice dlouhého fóra, ale lehl si na záda a s míčem doklouzal za čáru. Tím zkompletoval hattrick, na což mu stačilo pouhých 17 minut!

6:0 – František Dědina-Kojenec: míč byl vodou nacucaný, takže náš zlatovlasý andělíček nepřekopl pletivo, nýbrž trefil šibenici.

Tomu všemu mohutně aplaudoval tunel před kantýnou i pár otrlých hochů od Kocáby u postranní čáry. Tomáš Víšek-Habera má zřejmě před dalekou cestou. Tento názor evokoval jeho nový vlasový sestřih, vezme-li si ještě pionýrský šátek, potom asi opravdu vyrazí do Severní Koreje a bude tam slavit narozeniny Velkého vůdce Kim Čong-ila!

Se značným údivem jsme pozorovali i jednu známou tvář v opačném táboře. Petr Dědina-Lanýž seděl na dublovické lavičce a živě tam s hosty debatoval. Nějak nám uniklo, že k nim Lanýž přestoupil. No jasně, asi tam rovněž jezdí vlaky, knihy se dají půjčovat i ve vagonu…

Dublovičtí po šestém gólu koukali vydržet do konce poločasu, zatímco Galacticos plánovali další růst skóre. „Dáme jim deset, jedenáct,“ byl si o přestávce jist Radim Sobotka. Chyba lávky, už se nedělo vůbec nic. Lečice namlsaná a na půl plynu hrající, soupeř malinko zlobící. U „horní“ brány došlo ke vzruchu jen dvakrát, Sobotka z malého vápna mířil vysoko nad, Libunovi kousek před lajnou utekl balon z nohy. Protivník měl blízko k čestnému úspěchu, avšak Okapník zásluhou dobře postaveného břevna čisté konto udržel.

Po utkání se slavilo ještě po půlnoci, pod dřevěnou pergolou veselé kalíšky nevysychaly. Ilča Rohlíčková své narozeniny neodbývala, Jaruška Dlesková-Týfová-Krhounková-Váňová-Kaká, pyšná na svého šikovného syna, ani nesahala po masařkách do panáků. Kde by je také vzala, když tolik pršelo...

(msč)

Branky: 6., 13. a 23. K. Jaruška, 9. Sobotka, 20. Jakub Hořák, 27. Fr. Dědina. Rozhodčí: Švidkov (Příbram) 7. Vrchní komisař: Josef Smetana st. (Krámy) 7. Bez ŽK. Diváci: 62. . Poločas: 6:0. Hráno 27.8. 2011.

Lečice: Jan Hořák 7 – Váňa 8, Josef Smetana ml. 8, Prášil 8, Houska 8 – Fr. Dědina 8, P. Svoboda 7,5, L. Kostečka 7, Jakub Hořák 7,5 (57. Hovanec 7) – K. Jaruška 9, Sobotka 8. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8

Hráč utkání: Kuba Jaruška

Lavička: Josef Hrbek, Dvořák. Chyběli: Messi (zaměstnání), M. Kostečka (nemoc), Víšek (zranění), M. Rákosník st. (?).

Střelci Lečice: 3 – K. Jaruška, 1 – Fr. Dědina, Jakub Hořák, Sobotka.

Neprůstřelnost brankáře: Jan Hořák 90 minut

(msč)