1. Obory - Velká Lečice

25.08.2012 17:00

Vstali z mrtvých, stejně v rakvi skončili

Tři goly v Oborách, ale bod žádný ● Pepa Smetana oslnil novou „průjezdovkou“ ● Příbramsko poznalo i jedovatou „kozlovku“ ● Libuna se kamarádí s drny ● Pochvala pro hodného Arnošta ● Krásná Ildikó lečickou Fanynkou roku ● Nové registračky? Paskvil ze Strahova!

Morbidní titulek, že? Jenomže dát na samotný úvod sezony tři góly na cizím hřišti, zrovna v Oborách, s nimiž v poslední době zásadně neprohráváme, a nakonec prohrát, ono se to nabízí samo. A to jsme přivezli třináct použitelných hráčů, jakož i Miss Lečice Páťu Kozlovou a Ildikó Pištovou, nejkrásnější sportovkyně na Příbramsku, poradili si s hloupými novinkami národního fotbalového svazu ohledně klubového členství. To potom fakt zabolí.

OBORY   –   LEČICE    4 : 3

Obory – Jako by zmatků před mistrovskými zápasy už nebylo dost. Teď ještě tupci ze Strahova vymysleli způsob, jak vytahat z klubů peníze, zrušili rodná čísla na registračních průkazech a místo toho zavedli jakési číselné kódy. Straší české fotbalisty sankcemi, nebudou-li se nových propozic držet. Lečice to zatím zvládá, zaplaťpánbůh.

Jenomže nezvládla úvod zápasu a po dvou slepených gólech rychle prohrávala o dva góly. Napřed měl domácí Rýgl spoustu času pohrát si s balonem před hranicí vápna a pak trefit horní růžek naší brány, vzápětí jsme nedůsledností v defenzivě stejnému hráči nabídli druhý přesný zásah. Začínalo to smrdět debaklem.

Zpět do utkání vrátil Lečici ještě před přestávkou Josef Smetana-Průjezďák. Sestřelení Lukašenkovo posoudil rozhodčí Ledinský jako jasný faul, trestňák se kopal z téměř ideální pozice kolmo k brance. Škoda, že v Oborách nebyl přítomen Matějka, ten při pohledu na rozbíhajícího se Pepu pokaždé zahuláká: „Jde se na půlku!“ A taky že se šlo. „Průjezdovka“ přeletěla zeď, gólman sice míč vyboxoval, ale už za čarou a pěkně si to zasmečoval do sítě. Lečice ožila, na trávníku převzala iniciativu, do poločasu však vyrovnat nestihla.

O pauze na stadionu dělala mohutné vlny paní Ildikó Pištová. Brala útokem kantýnu, z cesty jí ustupoval i Vyhlídka, jenž je zvyklý na ledajaké manévry a divočinu.

Právě krásná partnerka Pištova vyburcovala ostatní lečické fanoušky k mohutnějšímu povzbuzování a zabralo to! Ves Obory ztichla poté, co v 57. minutě vypustil Petr Svoboda-Kozel utěšený oblouček, který nechytatelně zaplul k tyči. Inu, na okrese vznikl nový druh kopu, lečická „kozlovka“!

Znovu se hoši od Kocáby vrhli dopředu, vycítili, že duel se dá otočit. Viděli jsme líbivé kombinace, dokonce i zodpovědného a netradičně klidného Jakuba Hořáka-Arnošta, z něhož nám možná vyroste Mirek Dušín. Bylo k vzteku, když soupeř znovu strhl vedení na svou stranu, střelcem byl opět Rýgl, který dovršil hattrick.

Hrubeschovi hoši nic nebalili a vyrovnání se dočkali. Za sražení Kojencovo nařídil pan Ledinský v 83. minutě penaltu. Šel na ni Libor Váňa-Libuna, kopl to nezvykle vysoko, div nepřestřelil. „Zvedlo se mi to o drn, ale já s nimi kamarádím,“ vysvětlil Velibor letovou dráhu balonu. Tři tři a znovu škoda, že u toho nebyl Matějka. Tohle skóre je totiž jeho oblíbené, tlačí ho vždy k odšpuntovávání a mávání pádlem, nejčastěji v jeho novodvorské garáži.

Když už lečičtí fans u lajny brblali, že remíza na hřišti nic moc silných Obor znamená neúspěch, bylo po ní. Pouhé čtyři minuty před koncem se v naší šestnáctce roztřáslo břicho Rohlíčkovo, přetlačilo protihráče a ten si ochotně ustlal na zemi. Pan Ledinský sáhl ke kompenzaci, pokutový kop odpískal ve prospěch druhé strany. Domácí Pinkas z bílé značky nedal Pepovi Hrbkovi šanci.

Člověk by se vztekal, když ani za tři vstřelené góly nebere venku ani ten mizerný bod. Začít novou sezonu porážkou rovněž psychice mančaftu nepomůže. Zvláště, zajíždí-li se v kole druhém zase na cizí půdu, tentokrát do Staré Huti. Třeba to tam dopadne lépe. (msč)

 

Branky: 10., 11. a 76. Rýgl, 86. Pinkas z pen. – 33. Josef Smetana ml., 57. P. Svoboda, 83. Váňa z pen. Rozhodčí: Ledinský (Počepice) 7. Vrchní komisař: Václav Rákosník (Krámy) 7,5. ŽK: Dušák, Kilián. Diváci: 58. Poločas: 2:1. Hráno 25.8. 2012.

 

Lečice: Josef Hrbek 6 – Váňa 7, Josef Smetana ml. 7,5, M. Kostečka 7, Kilián 5,5 (69. Houska - ) – Fr. Dědina 6,5, P. Svoboda 6,5, Jakub Hořák 7, Dušák 5,5 – L. Kostečka 6, Víšek 5 (46. Tokaji 6). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 10.

Lavička: - Chyběli: M. Rákosník ml. (zranění), Messi, Sobotka (zaměstnání), Dvořák (vyjednává s tureckým klubem Antalyaspor), K. Jaruška, M. Rákosník st., Břečka, Havelka, Toman, Srp (?).

Hráč utkání: Josef Smetana-Průjezďák

Střelci Lečice: 1 –.Josef Smetana ml., P. Svoboda, Váňa.

Neprůstřelnost brankáře: Josef Hrbek – 10 minut (do dalšího zápasu jde se 4 minutami).